Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik sorunum ve kilo problemim var. Askerlik durumum ne olur?

Yigo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 30 yaşında ve 50 günlük askerim 25 gün önce eşim ölü doğum yaptı bu olay iyice zor duruma soktu beni, Askere gelmeden önce anksiyete bozuklugu teşhisi ile tedavi görmüştüm yaklaşık 8 9 sene önce ve ilaç tedavisiyle kısmen düzelmiştim. Fakat askerde bu sorun daha da arttı usta birliğinde ise doruğa çıktı. Komutanım 3 gün izin verdi ve git memleketinden rapor al dedi. Bugün devlet hastanesi psikiyatri servisinden rapor aldım, teşhis; "F43 ağır strese reaksiyon ve uyum bozuklukları" teşhisi yazıyor ve 10 gun istirahat ve 2 tane ilaç verdi doktor ve askere teslim olmadan önce gel bi yazı vercem o yazıyla seni birliğinin bulunduğu yerden hastaneye sevk edecekler dedi.

Sorularım şunlar;

Bu hastaneye sevk işinin akıbeti ne olur? Askerlikte sürekli öfke kontrol sorunu ağlama nöbeti gece uykusuzlugu cekiyorum.

Geçmişte tedavi olduğum hastanenin raporu malesef yok, hastaneye gitsem 8 - 10 sene önceye ait kayit var midir? Elimde delil olması açısından soruyorum.

Son olarakta boyum 1.84 askere teslim olduğumda 78 kiloydum şuanda 64 kiloyum sıkıntı stresten 50 günde 14 kilo verdim ve vermeye de devam ediyorum bu kilo kaybı yaşadığım psikolojik sorunlara delil olur mu? Daha fazla zayıflarsam bu nasıl sorunlara yol açar? Boy kilo endeksine göre sınırdayım askerde bu kadar kilo kaybı normal midir?

Tüm bu durunlar neticesinde elverişsiz raporu alabilir miyim?

Yardımcı olmanızı bekliyorum. Herkese sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum sevgiler.

Yigo

Zor günler olmuş, başınız sağ olsun...

kilodan kontrol vermezler, zira hesaba göre 56 kg veya daha aşağıda bir kilonuz olmalı. Diğer konularda başka arkadaşlar yanıt verecektir diye düşünüyorum.

Yigo

Anksiyete düzeyini doktor değerlendirir ve bence 1 ay hava değişimi verirler. Süre sonunda yeniden hastaneye gidersin. Eğer rahatsızlığın devam ediyorsa duruma göre ya 1 ay daha hava değişimi verilir ya da muafiyet için heyete sevk edilir. Sabırla bu süreci işletmek lazım...

Merhaba herkese, 10 gun hava değişimini yaptiktan sonra birligime döndüm ve tekrar hastaneye sevk oldum kita anket formunda askerlik yapamaz yazılmış doktor okurken gordum. Psikiyatrla yaptigimiz 10 dakikalik gorusme sonrasinda bana 30 gun hava degisimi verdi 2 gun sonrada kurula cikacaksin orda onaylanacak oyle gideceksin dedi kurulda hava degisimim onaylandi ardindan 30 gun hava degisimine gittim. Suan 4 5 gundur birligimdeyim ve sali gunu tekrar hastaneye sevk olcam. Komutan muhtemelen askerligini yapamaz yazacak kita anket formuna hastanede durum ne olur muafiyet mi yoksa bir hava degisimi daha mi ?

Yigo seni umutsuzluga yoneltmek istemem fakat kotu ihtimallere kendini hazirlaman senin yaririna olur, doktordan doktora degisen bir durum, bende benzer sureclerden gectim ve halende ugrasiyorum. herkese uugulanan sabit bir tavir yok kesinlikle, yani seninle ayni durumda biri ilk hava degisimden sonra curuk aldi diye sanada curuk vermiyolar, gecmiste gordugun tedaviye iliskin belgeleri gosterirsen sansin bir nebze artabilir aksi taktirde ortalama 6aylik bir tedavi sonucu kronik hastalik belirtisi gorunmezse maalesef muafiyet almak oldukca zor.

Simdi sana nacizane tavsiyem gidecegin hastanede mumkunse askeri rutbeli doktor secme, gerektigi kadar konus ve sadece sorulanlari cevapla. Komutan in yazdigindan ziyade doktorun sende ne teshis edecegi verecegi karar acisindan cok daha onemli.

Bugün psikiyatrla görüştük. Kıta anket formuna ek olarak işlevsellik formu, 3 sıralı sicil amirlerinin görüşünü istedi persembe günü heyete çıkacaksın dedi. Sizce bu durumun akıbeti nereye gidiyor? Tekrar hava değişimi mi yoksa elverişsiz raporu mu?

Doktor hava değişimi verecek olsa diğerlerini ister miydi?

Yigo

Hava degisimi yada muafiyet olacak bunu tam olarak bilemeyiz, sonuc nereye gidiyor diyorsan muafiyete gidiyor. Bir haava degisimi daha olabilir yada klinige yatirabilir amma sonunda muaafiyet alirsin, bu defa da olabilor 1-2 hava degisimi daha aldiktan sonrada olabilir. Doktorun elverissizdir yazmissa buyuk ihtimal genelde ayni karar cikar.

Merhaba bugun doktora gittim elimdeki kagitlara baktı b/17 21 uyum yazdı ve heyete sevk etti. Acaba ne demektir ne sonuç çikacak?

B/17 21 diye yazmis ama el yazisi cok bozuk f1 de olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar kurul hayirlisiyla neticelendi elverissiz raporunu aldım. Rqporu birliğime teslim ettikten sonra yapmam gereken birsey var mı?

Arkadaşlar aldığım muafiyet raporunu birliğime teslim ettim. Bundan sonra benim yapmam gereken birşey var mı? Şubeye gitmem gerekiyor mu?

Yigo

Hayırlı olsun muafiyetin kardeşim. Bundan sonra bak yaşamına... 6 ay ile 1 yıl içerisinde sana kati rapor da gönderilir.

OturanBoğa ani banada yardım edin askerim kafayı yicem annemle babam bosanma davası var annemin ustune birsuru borc var babam odemiyo icralık olmus herşeyi kafaya takmaktan ne uyku uyuyabiliyorum ne yemek yiyorum kalabalığa giremiyorum bi kaç kişiyle tartıstım arkadaslardan kavga edecegm diye girmiyorum kafayı yiyecek gibi oluyorum uyum bozuklugu diyip ilaç verdiler

20 gun sonra bidaha gidecegim komutan askerlik yapabilirmisin dedi yaparım heralde demiştim boş bıraktı çok iyiler kendileri doktor hiç ilgilenmedi elverişli degil derse ilgilenirmi hava değişimi muafiyet alabilirmiyim dayanamadım izin kullanıp memeleketime geldim ne yapmam gerekiyo yardımcı olurmusunuz

Sakirr1602

kardeş döndüğünde durumunu komutanına anlat yardımcı olurlar diye düşünüyorum hastaneye sevk ederler ne şikayetin varsa değerlendirilir muafiyet gerekirse bir kaç hava değişimi sonrası muafiyet verebilirler doktora durumunuzu iyice anlatın yönetmeliğe göre durumunuza karar verecektir Allah yardımcın olsun her şey istediğin gibi olur umarım

Üst Alt