Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik tedavi görüyorum. Öfkemi kontrol edemiyorum. Neler önerirsiniz?

Reisss

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamu aleyküm benim bir sorum olacaktı.

2009 yılında cezaevinden 5 yıl yattıktan sonra tahliye oldum. Cezaevi nin kapısından beni polis alıp askeriye şube başkanlığına götürüp teslim etti. Orada muayene olduktan sonra askerî hastaneye sevk edildim ve orada da ( Savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir) Anti sosyal kişilik bozukluğu raporu verildi.
O zamandan beri psikolojik tedavi görüyorum ve Bir yerde çalışamıyorum uyum sağlayamıyorum hep olumsuz şeyler düşünüyorum kalabalık ortamda duramıyorum ve öfke mı kontrol edemiyorum ve aileme etrafimda ki insanlara Zarar veriyorum.
Çocuk yaştan beri hayatım sıkıntı belayla geçti. Bana fikir olarak yardımcı olabilirmisiniz.
Devletin bir yardımı olabilir mı?

salam,doktorunuzla konusun,belki ilaclarin dozunu ayarlar,ayrica pisikolojik yardim alin,ofke kontrolu sorunu varsa doktorla konusub bi sure hastaneye yatin,hastaneye yatmak iyi gelecek.

Allaha dua etmegi de unutmayin,Kuran okuyun,arap dilinde Kuran dinleyin,doktor,ilac cok onemli,ama vasita olarak onemli,sefayi veren sadece Yaratandir.

Ayrıca en temel şeylerden başlayabilirsiniz. Belki klşe gelebilir bunlar size ama insan neye niyet ederse bi karşılık alıyor. Önce bolca dua edin, herşeyin başında besmele çekin, birine sesleneceğiniz zaman, biri size seslendiğinde döneceğiniz zaman bile besmele ile dönüş yapın. Sonrasında öfkeleneceğinizi tahmin edeceğiniz anlarsa elinizi yüzünüzü yıkamayı deneyin, hatta yapabilirseniz abdest alın (besmeleyle tabi) ve üçüncü olarak da öfke anında oturuyorsanız ayağa kalkın, ayaktaysanız bi yere oturun, içinizden öfkeye karşı okunacak duaları okuyun. Sosyal medyayı kullanıyorsanız eger, büyüklerimizin sözlerini bulup okumaya çalışın, bunu işe gidip gelirken, akşam yatmadan önce ya da çay içerken deneyebilirsiniz. Bu sözler hadisi şerif de olabilir, ayet de olabilir, hz Ali'nin sözleri de olabilir, çok var ve inanın insana çok iyi gelir, konunuzla alakalı olsun olmasın daha ilk denemede etkilerini hissedeceksiniz, lütfen inanın...

Psikolojik destek alma konusuna da gelmek istiyorum. Bu hayatta tahammülü zor insanlarla herkes karşılaşıyor ama Allah'a sığının... bu söz de çok klişedir ama günde on dakika düşünmeye çalışın, insan Allah'a nasıl sığınır diye günde on dakika kendinize sorun, o zaman ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz. Psikoloğa gitseniz size ya ilaç verecek ya da işte o insanları kafanıza takmayın, o olaya takılmayın vb. sözler söylyecek. Eğer bu söylediklerimi yapamazsanz psikoloğa da gidin, karşı değilim ama en önce burda bu soruyu sorduğunuza göre çözüm için bir yerlerden başlamışsınız, devamını da bu şekilde getirin diye söylüyorum.

Akşam çay demleyin mutlaka kendinize, sonra kendinizi karşınıza alın, beş on dakika bile olsa neye bu kadar sinirleniyorum diye sorun kendinize ve cevaplayın, her konuda kendinize açık olun. birine kızdığınız için sinirleniyorsanız, neden kızdığınıza bakın, sebebi anlamaya çalışın, kendinizi muhakeme edin. bir olaya sinirlendiyseniz eğer o olayda da en temel sebebi bulmaya çalışın...en temel sebeplre geldiğinizde muhakeme edin kendinizi.

Ayrıca hergün yarım saat bir sporla uğraşın, ki dinginlik için en güzeli akşam yürüyüşleridir. Kendiniz içn mutlaka özel birşey yapın vee bunu her gün yapmaya çalışın, belki çay demlemek, belki güüzel kahvaltı hazırlamak... hergün sevecek birşey bulun, çok küçük birşey...haykırmak istediğinizde burdan yazın :)

Ama en büyük çerçeve şu; Allah'a sığının, hiç unutmadan...

reiss kardeşim,diğer arkadaşların tavsiyelerine katılmakla birlikte,sana hoşuna gidebilecek ve eğilimin olan bi spor yapmanı tavsiye edeblirim.zira pek çok gelişmiş ülkede agresifliğe karşı spor tavsiye ediliyor benim bildiğim kadarıyla.devlete gelince,yine benim bildiğim kadarıyla,devlet sadece engelli bireylere maddi yardım yapıyor.geçmişolsun.

Üst Alt