Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik atağın tekrarlanma ihtimali var mıdır?

Pickle

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
74
Merhaba daha önceki mesajlarımda ilacı bıraktığımı söylemiştim ama muayeneye annemle gittik ve ilacı zorla içiyorum, ihtiyacım olduğunu asla düşünmüyorum ama doktor böyle uygun gördü yoksa akıl hastanesine kadar yolum var..

17 yaşındayım. Benim tek psikotik 'atağım' 3 ay önce olmuştu. Psikotik atak dediğim, halüsinasyonları tamamen gerçek sanmak ve bu halüsinasyonların yoğun bir şekilde yaşanması. 20-30 dakikalığına falan. 3 aydır bu kadar yoğun olmuyor ve çoğunlukla halüsinasyon olduğunu anlıyorum. Hatta 1 aydır hiç olmadı ilacımı kullandığımdan beri. Tekrarlanma ihtimali var mıdır? Yoksa ufak tefek halüsinasyon duyarak mı yaşayacağım bu hastalığı? Dediğim gibi 1 aydır halüsinasyon yok ve ilacımı 2 haftalığına bırakmama rağmen hala olmadı bir şey.

Son düzenleme:
Risperdal 1 mg sabah 1 akşam 1 tane. Toplam 2 mg.
Önceden sadece 1 mg idi son randevuda arttırdı.

Risperdale devam ederken 2 hafta önce 1 mg risperdalin yanında 10 mg citoles vermişti o ilacı kullanmaya başladıktan sonra ilaçların beni öldüreceğini ve kendimin bir ajan olduğunu düşünmeye başladım. Citolesi bıraktırdı, risperdali zorla içiyorum. Eskisi kadar emin değilim ajan olduğum konusunda.

Citoles vermesinin sebebi psikoz belirtilerimin stresliyken artmasıydı.

Normalde herhangi bi ses duyuysan eğer mesala telepati yaptığını falan zannediyorsan yok öyle bişey. Başıma geldi ordan biliyorum😂. Tekrar etmemesi gerekir sen anandan doğma normal bi insansın ve bu değişemez ,,normal gerçekliği kabul et gerisi yalan.

Skyline

4 aydır bunları yaşıyorum nasıl tekrar etmemesi gerekir ne diyorsunuz? Hasta olmak abartılacak kadar kötü bir şey değil.
Atak sırasında gerçeği kabul etmek o kadar da kolay değil, hatta imkansız, beyin o sırada farklı çalışıyor çünkü.

Psikotik atağın tekrarlanma olasılığı her zaman vardır özellikle ilaçlarda oynama yapıldığı zaman yada sen doktordan habersiz kafana göre ilaç kullanırsan ya şöyle diyim bazen ilaçları 4 4 lük kullansana hastalığın ağırlığına göre atağın tekrarlanma ihtimali vardır

İlk atak geçirdiğimde ağır bir depresyon geçirdiğimi sandım durumum düzeldikten bir süre sonra rast geldiğim bir doktora olayı anlatırken de ben ağır depresyon geçirdim bir dönem şöyle oldu böyle oldu gibisinden konuşurken doktor o depresyon değil "mani atağı" dedi. Atağı da öğrenmiş oldum böylece atağın iki sebebi var yoğun üzüntü sıkıntı stres kafa karışıklığı ve tabii ki ilaçları bırakmak.

Üst Alt