Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik belirtili ağır depresyon rapor oranı nedir?

Lizardking

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
2017 acil 15 gun hastane yatis,2019 1 gun acil yatış,3 senedir psikotik ağır depresyon,unipolar depresyon,psikotik agir depresif nobet ilaç tedavi iae girince en fazla 3 ay çalışma.bu durumlarla rapor orani ne olur,ilaçla düzelmeyen çalışamaz verirlermi emeklilik prim gun yil var.

Lizardking
Psikotik özellikli ağır depresif bozukluk.
Düzenli poliklinik kayıtların varsa, düzenli ilac kullanıyorsan, artı hastane yatışında varmış.
Tedavi ile kısmen düzelen %40 olarak raporun çıkar.
Ancak süreli çıkar 2 yıl..
Sürekli olması için birden çok hastane yatışı ve uzun süreli takip olması lazım.
Tabiki yinede en son kararı değerlendirmeler sonrası heyet verecektir...
U9w1rN.jpg
[/url][/IMG]

Son düzenleme:
benim tanım: F33.2 YİNELEYEN DEPRESİF BOZUKLUK BELİRTİSİZ AĞIR ŞİDDETLİ- TEDAVİYLE İŞLEVSELLİĞİ DÜZELMEYEN
YÜKSEK SAĞLIK KURULU MALULLEN EMEKLİLİĞİMİ ONAY LARMI?

Daha önce;
Depresif bozukluk ağır seyreden tedavi ile düzelmeyen raporun varmı?
Yada tanı kısmında yazan mı?
Emeklilik işlerini fazla bilmiyorum.
Sadece sağlık raporları ile ilgili bilgi sahibiyim.

Yineleyen depresif bozukluk ağır seyreden tanı koymuşlarsa rapor oranın %70
Dolayısı ile emekli olursunuz..
Ama şunu da unutmayalım son karar heyetin vereceği karardır...
altunizade16

Mart 2020 de %70 aldım bu tanıdan , sonra sgk ya başvurdum malulen için hst sevk ettiler oradanda aynı tanı ile durum bildirir raporum gitti sgk ya fakat bursa bölge sağlık kurulu red verdi bende yüksk sağlk kuruluna itiraz ettim şimdi dosya ankarada kurula girmesi için sıra bekliyor

Çözülür kardeşimde takip ve peşinde koşmak lazım.

Sürekli, geçici rapor hakkında bir şey soracaktım. yüzde 35 sürekli kronik raporu olan birisi yüzde 5 10 civarı psikiyatriden oran alıp yüzde kırkı geçerse sırf bu 5 puan yüzünden yüzde 35 sürekli raporu geçici rapora mı dönüşüyor. Bu konuda kriter nedir? Yüzde 1 de olsa geçici hastalıktan oran kişi sırf bu yüzden sürekli raporu alamıyor mu yani?

Üst Alt