Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik belirtisiz ağır depresif nöbet tanısı ile ne kadar oran alırım?

rabişim

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
:confused::confused::confused:MERHABALAR benim birkaç sorum olacak 3 aydır pisikiyatri tedavisi görüyorum ve ilaç raporu verdi doktor G50.0 TRİGEMİNAL NEVRALJİ ve (F32_F34) (F38_F39) F32.2 PSİKOTİK BELİRTİSİZ AĞIR DEPRESİF NÖBET raporda yazan tanı tam olarak bu benim kalp ve kas hastalığımda var bu ikisinden 100/33 engelliyim pisikiyatriden yüzde kaç alırım acaba bi bilen varmı ve ayrıca bacak kısalığı için ortapedi kol deyneği yazacak raporda bi faydası olurmu bacağım yüzünden çalışamıyorum iş hakkı için 100/40 istiyorum bu mümkünmü şimdidin çok çok TEŞEKKÜRLER unutmayın hayat herşeye rağmen GÜZEL............ ESEN KALIN

geçmiş olsun arkadaşım her pskıyatri olan delimi olur .olamaz yanlış düşünüyorsun.bende rahatsızlandım pskiyatri tedavisi gördüm.rapora gelince dokturlara kalmis bir şey kimisi seni iyi anlar verir kimiside umursamaz bile .

Rapor oranınızın % 40 üstü olacağını düşünüyorum. Sonucu alınca bizimle paylaşın lütfen..

Hastalığınıza verilebilecek oranlar;

Manik nöbet, bipolar, duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon;

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

peki ankara %40 tedaviyle kısmen düzelen depresif bozukluk ve sol göz görme kaybı %13 bel fıtığı %7 toplamda %51 sürekli rapora 3 derece vergi indirimi verirmi acaba.havva hanım bu konu hakkında bilğiniz varmı acaba

havva hanım tşklr birde şuna ortalama bi cevap verirmisiniz lütfen kalp kapak hastalığı 100/10 nöropatik ağrı 100/15 fizik100/13 vermiş KARAR : 100/33 GELDİ PİSİKİYATRİ DE EKLENİNCE TOPLAM KAÇ OLUR. bide ortapedi rahat yürümem için tek deynek yazıcak bunun bi puanı varmı çok çok TEŞEKKÜRLER.......

gmmusa;
Çalışma gücünün %40'ından fazlasını (%40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat sayılır.

rabişim;
Psikiyatriden % 40 verildiğini farzederek hesaplarsak, 40+15+13+10=% 60 oranlı rapor geçer elinize..

çok çok tşklr HAVVA hanım ben iş kazası nedeniyle sakat kaldım ilk heyete giriş nedenim sakat kaldığımı kanıtlamak içindi 19 verildi iş kazası tespidi için kullandım 2. heyetim 100/40 üzerinden iş hakkı talebi içindi ama 100/33 aldım ilk kez pisikiytır tedavisi görüyorum ve duydumki bi özürlünün 3 kez kurula girme hakkı varmış. 2. raporumu 01.08.2013 de aldım ve 6 ay içinde bu rapora itiraz hakkım varmış bu doğrumu. bide şu var tam üç aydır pisikiyatriye gidiyorum ama her gidişimde dtr ilaçların dozunu arttırıyor bu neden acaba oysa genelde iyiyim ama arada bi geliyolar tam oluyo yanii şey denirya hani cinnet geçiriyomuş gibi oluyorum bi an kendimi kaybediyorum anlık oluyor çok da pişman oluyorum ama yapıyorum bunlar tamamen ortadan kalksın diyemii dktr bende hastalığın tedavisinin yıllarca süreceğinden bahsetti yani çook uzun yıllar ilaç kullanmak zorundaymışım SAYGILAR...............

Evet, raporunuza itiraz edebilirsiniz.. İtirazınızı il sağlık müdürlüğüne yapacaksınız.

çok ama çok teşekkür ederim siz nasılsınız umarım iyisinizdir konuşup dertleşmek isterim saygılarımla

havva hanım benim zaten %51 sürekli heyet raporum var.vergi indirimi için ankaraya göndermek istiyorum %40 pisikiyatri oldugu için onaylarlarmı diye düşününüyorum.aslında ben bir iş kazası sonucu sol gözümü kaybettim ama heyet raporunda % 40 tedaviyle kısmı düzelen depresif bozukluk var.%13 görme kaybı,%7 bel fıtığı toplamda %51 sürekli raporumu ankaraya göndermek istiyorum.vergi indirimi alıp erken emekli olabilirmiyim acaba tecrübeleriniz ve bilginizle bana yol gösterirmisiniz.şimdiden teşekkürler.

Raporunuza psikiyatriden de oran eklendiği için vergi indirimini 1 ya da 2 yıl süreli verebilirler. Süresiz de onaylanabilir şansa artık. Raporunuz olduğu gibi onaylanırsa % 40 altına düşürülmezse erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.. Sol gözünüz hiç görmüyorsa verilen % 13 oran az. % 32 verilmesi gerekirdi.

slm.sinem geçmiş olsun.bende rapor aldım ve buna piskiyatride rapor verdi sagolsun ankara sağlık kurulu bir yıl süre koydu 1 yıldan sonra raporumu kabul görmediler benden tekrar rapor istendi bu arada bana rapor veren pıskiyatri dokturu hasteneden ayrıldı tedavi görmeme rağmen başka doktur benden yatmamı istedi bende kabul etmedim etmeyince bana oran vermedi.raporum düşürüldü.

merhaba kader öncelikle geçmiş olsun pisikiyatri harici bi oranın varmıydı vardı ise kaçtı acaba ve pisikiyatri kaç puan verdi Ankaradan aldığın oran işe girmene yardımcı oldumu SAYGILAR

merhaba sinem teşekkür ederim.aslında sinem bana raporu vermeleri lazım psikiyatriden paşka rahatsızlığım vardı. kaza sonrası ama dokturlar dediki işte sana devlet kanunlara göre şunu vermiş yüzde 38 misal ama iş rapora gelince yüzde 40 tamamlaman için başka dokturlardanda rapor al. hayda böye saçmalık olurmu ama maalesef oluyor bunlarda yine bizlerden hakkı olmadan önceden veya sonradan alınmış ama bizim gibileri veya hakkı olupta alamayanlar sıkıntı çekmiş piskiyatrı bana ilk raporumda yüzde 25 vermişti ama ankara bir yıl süre verdi .

çok tşklr kader bizlerin kaderleride güzel olsaydı keşke bende kaza sonrası heyetten 100/33 aldım doktorlar sözlü olarak ve tıbben ayakta çalışamazsın diyor fakat orana gelip belge isteyince hooopp orda dur diyorlar benim pisikiyatri doktorum tedavimin yıllar süreceyini söylüyor yani senin durumunu bende yaşıyacağım anlaşılan benim tek isteyim bakmakla yükümlü olduğum 3 çocuk var geçim zor istekleri bitmiyor 8 saat oturarak çalışma hakkı istiyorum sadece hepsi bu görünüşte son derece sağlıklıyım amma kalp ve kas hastasıyım heyete girdiyimde doktor bana şunu söyledi burası türkiye burda senin yaşamaya hakkın yok ama avrupada olsaydın bi insandın iş kazası sonrası bu hale geldin orada bu durum yaşansaydı hiç çalışmana gerek kalmazdı bi deyerin olurdu ALLAH yardımcın olsun dedi

Bana 100 de 50 verdiler psikiyatri den
raporda çoğul madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk yazıo

3 3,5 senedir 2022 maaşı almaktayım bide kartım var otobüs metro ücretsiz biniom

rabişim;

yok okadar üzülme gerçekten senin çalışamayacağına doktor karar verirse raporunu yükşeltir diye düşünü yorum benim öyle oldu

KADER: sanırım problemimiz aynı yada çok benziyor lütfen bacağında tam olarak ne olduğunu benim anlayabileceğim şekilde yazarmısın ve sadece bacağına bölüm bölüm ne puan verildiğini. BENDEKİ: durum şöyle kaza sonrası sol gluteal hasta atrofi (+) nöropatik ağrı =100/15 sol alt ekstremitede 2cm. kısalık (tablo 3.3%5) sol baldırda 3 cm.atrofi (tablo 3.5%7) sol uylukta 2cm.atrofi (tablo 3.5%4) =100/13 BU oranlar ORTAPEDİ NÖROLOJİ VE FİZİK TEDAVİNİN verdiği puanlar birde kardiyoloji %10 verdi TOPLAM 33 kaldı önümüzdeki salı yada perşenbe itiraza gidicem bakalım ne oran verilecek benim durumuma kalıcı dendi hiçmi yapılacak bişi yok seninki nedir.

MERABA.sinem bir tirafık kazası geçirdim.iki kalçamda kırık vardı. bu kırıklar sol kalçamda daha çoktu araç soldan çarptığı için.sol kalçam sağlığına kavuştu ama bol mıktarda pilatin var sağ kalçamda kırıktan dolay birazda amalıyat iki gün ğeçkalındı ondanmı nedense ostoporoz diye bir hastalığa yakalandım amaliyattan sonra sağ kalçamda pilatinleri aldırdım egirdir kemik hastanesinde bana kemik aşısı uygulandı ama olmadı .ayağım hersene 1 santim kısalıyor kazayı yapalı 7 sene oldu.ayakta 7 santım kısalma oldu.dokturlar diyorki protoz koyaçaz yaşın genç geç koysak daha iyolur dendi.hepsi aynı yerde akıtleşiyoru.böyle bir durumda dedimki ben protozu koydursam çalışa bilirmiyim eski sağlığını unut bu hayata alışmaya bak dendi zaten ilerleyen zamanda ağrılarına dayanamayıp yanımıza zorunluda olsa geleçen dediler sabrediyorum benimde elini öper iki yavrum var çalışmak zorundayım rapor yanımda değil sana onu ayrıntılı şekilde yazayım .ama şunu söyleyeyim ben tek baston kullan mak zorundayım pskiyatride işi benliğe dokunçe orta bedi dokturuna durumumu arzettim oda bana 100 48 verdi .ve ankaradan onaylandı.ama şu bir gerçek fizik vermiyor neden diye sorarsan ortabedi verdiyse ben sadece onaylarım deniyor olumu pskiyatri işi yokuşa sürüyor. ya sinem böyle şaçmalık olurmu zorlamı dert bulalım ben veya başka bir kardeşimiz bunu iştermi nediye bilirimki bunlar yinede biz insanlardan kaynaklanıyor diye düşünüyorum .

Üst Alt