Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik bozukluğu olan biri mi? No no no almayım başkası alsın, tipim değilsin...

adamo

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
6
Ruhsal rahatsızlığım olduğunu öğrenen her arkadaşım dediğim kişiler dostluklarını kestiler. Aslında çok özel birisi yani eşim olmasını istediğim kız da tekliflerimi kabul etmeyince diğer dost dediklerimin gitmesi de bir anlam ifade etmedi. Ruhsal rahatsızlığı olan çoğu yerde dışlanıyor; şizofreni-paranoyak isimlerinden başka bir şey bilmeyenler biz hastaları rencide ediyorlar. Şu an çalıştığım yerde benim psikotik bozukluğu olan biri olduğumu bilmeyenler çoğunlukta. Ama bugüne kadar çok çektim; işsiz kaldım, ilaçsız, tedavisiz kaldım... Bu durumlar söz konusu iken, herkes benle ilişkisini kesiyorken bir de evlenme aile kurma gibi bir sorumluluk altına girilmesi de çok tokat yendiğinden elbette zor hatta imkansız görünüyor...
Vermeyince MABUD
Neylesin Sultan MAHMUD
Aslında durum bundan ibaret, inanabiliyor musunuz? İnşallah ahirette mükafatımız fazla olur diğer insanlara göre... Bunu da hak ettiğimizi düşünüyorum.
Her zaman gamlıyım
Her zaman üzgün
Psikotik bozukluk gereği genellikle depresif mizaçlı olmak; yüzümüzün zor gülmesi de negatif bir değer taşıyor... Çok güzel, çok komik espriler yaparım; çok eskiden gır-gır, hıbır dergileri falan vardı, takip ederdim; o zamanlar benim böyle olacağım, neredeyse yarı kötürüm olacağım aklıma bile gelmezdi...

Tekerlekli sandalyede oturup da sağlam bir bayanla evleneni gördüm; bu işin sırrı ne yahu...

Evet,haqlisiniz,ruhsal rahatsızlıği olan kisilere onyargili yanashma var,bu duruma medyanin rolu buyuk...Ama sadece bu yuzden dostlugu kesen biri zaten hic dost olmamish,dostlugun ne oldugunu bilmemish bi insan,boylelerinin sizden uzak olduguna shukr edin,gerchek yuzleri ortaya cikmish
Dunya hayati belalar,zorluklar mekani,ama 3,5 gun,Kuran soyluyor"Dunya hayati oyun oyuncak...."

adamo arkadaşım ! Biçok kez darbe yiyen biz engellenenlerde böyleyiz aslında. Herkes kendi yaşadığının farkında sadece. Ben tekerlekli sandalyedeyim mesela. Dediğiniz gibi sağlıklı yürüyen biriyle evlenemedim. Ben de sizin gibi umutsuzum. Ama bi yandan da o umudu yaşatmaya çalışıyorum.. vardır bi yerlerde bizlerin de nasibi. Önemli olan hayrlısını bulabilmek.. umudunuzu öldürmeyin !

Elin,ayagin olmamasi,rahatsizliklar,hastaliklar insan icin utanilacag bi durum degil ama Allah korkusundan yoksun,kalpsiz,merhametsiz,sevgisiz olmak utanilacak bi durumdur,asil hastalik budur

takma kafana dostum sana o şekilde davrananlar inan ki senden daha hasta. en tehlkeli psikolojik rahatsızlık kendini sağlıklı zannedenlerden çıkar. en tehlikeli ruh hastaları kendini daha üstün zanneder. sen hasta olduğunu bilen birisin demekki hastalığın ağır değil. bende de obsesif-kompulsif var.

Adamı aynı durumdayız hiç arkadaşım yok malulen emekli oldum organik olmayan piskozla hastane teşhisi ile ilaç kullanıyorum reksapin clipiksol
adım bener

Sanki sağlıklı tabir edilen insanlar birbirlerini çok mu seviyor arkadaşmış hele ki akrabaymış hepsi sahte ilişkiler zaten güya birbirini çok seven iki arkadaş akraba ya da her ne ise çıkarları çatışsın bak gör o zaman ne kadar da severlermiş birbirlerini .:p Hayatımdan iki örnek vereyim mesela birkaç sene önce en yakın iki arkadaşımdan önce biri borç istedi iki bin tl. kadar söz verdiği gün ödemedi birkaç gün sonra parayı istedim neyse küfür eder gibi bir karış suratla getirdi verdi ve küstü benimle .:p O olaydan birkaç ay sonra öteki arkadaşımda borç istedi tabii ben yeminliyim vermedim yok dedim ve o da küstü benimle. :p Menfaat dünyası bu dünya kimse bana masal anlatmasın .

Hastalığım başladıktan uzun bir süüre sonra eski çalıştığım işyerine gittim. Hani arkadaşlar varya sırtın yere gelmez misali. Konu hastalıktan açıldı. Bende çekinmeden rahatsızlığımı söyledim. 3 sene beraber çalıştığım insanların yüz ifadelerini görmeliydiniz. 3 sene bir deliylemi çalıştık bakışları. Benim hastalığımı söylemedeki amacım elmadaki kurtları düşürmekti. Ve düştüde. O gün bugündür ne telefonum çalar nede merabaşarı gelir bana. Bazen hastalıkla yüüzleştirmek iyidir insanları. Çürükleri ayıklamış olursunuz. Şimdi hiç arkadaşım yok ama kafamda rahat

Üst Alt