Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik bozukluk tanısı ile ehliyet yenileme süresi!?

yoziri

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
NISAN 2017 DE gecırılmıs psıkotık bozukluk tanısı ıle rapor aldım hazıran 2017 den berı ılac kullanmıyorum. ehlıyet değişimi ıcın hastaneye rapor muraacatında bulundugumda psıkıyatrıst bana saglam raporu vermekten imtina etti ve bi cozum yolu soylemedı. ehlıyet saglık yonetmelıgınde derkı;patalojının duzelmesı yada tedavıye yanıtın olusması ıcın gececek en az 3 aylık sure sonnda yenıden muayne sartı aranır.bu surenın sonunda durumu surucu olmaya uygunsa 6 ayda bır kontrol sartıyla surucu belgesı gerı verılebılır. İbaresı var.Bu durumda ne yapmalıyım

yoziri

Sürücü belgesi aldıktan sonra 6 ayda bir doktordan yeni rapor almalı ve araç sürerken bu raporu yanınızda bulundurmalısınız.

sürücü yönetmeliği madde 9:

"1) Psikotik bozukluk, akut alevlenme dönemlerinde kişinin sürücü belgesi geri alınır. Patolojinin düzelmesi ya da tedaviye yanıtın oluşması için geçecek en az 3 aylık süre sonunda yeniden muayene şartı aranır. Bu sürenin sonunda durumu sürücü olmaya uygunsa 6 ayda bir kontrol şartıyla sürücü belgesi geri verilebilir. Ancak şizofreninin tedavi yanıtı düşüklüğü ve kronikleşme eğilimi göstermesi ya da kullanılan ilaçların giderilemeyen yan etkilerinin varlığı gibi durumlarda sürücü belgesinin kalıcı olarak alınması kararı da verilebilir."

Üst Alt