Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikotik depresyon ve şizoaffektif farkları neler?

Konular
30
Reaksiyonlar
36
Okuduğum makalelerde de sık sık karıştırılabileceği söyleniyor ancak şizoaffektif hakkında pek kaynak bulamadım merak ettim acaba doktorlar neye göre ayrım yapabiliyor

benimki bilimsel olmayacak fakat benim tahminim yani kendi düşüncemi belirtmem gerekirse sanki bana şizoaffektif devamlı kronik olarak hezeyan ile yaşamak. psikotik depresyon ise dönem dönem alevlenme yaşayıp genel olarak ilaçla tam düzelme sağlayan kişiler.

tabii bu tamamen benim düşüncem daha farkları epey çok vardır

@Schizollectual, bana 10 yıl önce bipolar teşhisi konmuştu şimdi şizoafektif diyen doktor var, şizoafektif teşhisi doğruysa şöyle diyelim hem bipolardaki gibi mani ve depresyona girebiliyorsun hem de şizofrendeki gibi psikoza girebiliyorsun, ikisinin kesişim kümesi gibi bir şey.

@republix, ilaçla şizoafektif de düzeliyor, bu tahminin yanlış.

@AqRaMa,

Depresif tip karma tip vs vs diye ayrılıyormus ama dedigim gibi kaynak bulamadim

Schneider belirtilerini karşılarken yani şizofreni belirtilerini karşılarken bir yandan da mani veya majör depresyon yaşayanlar galiba şizoaffektif oluyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şizoaffektifi bir ara araştırmıştım. Aslında bir tanım olduğu böyle bir hastalığın olmadığı yazıyordu. Şizofreni ve bipoların ortak kısımları dışında kalan kısımlar için söylenen bir tanım. Mesela bipolarda psikoz varsa ya mani ya da depresyon olmalı, Eğer mani veya depresyon olmadan psikoz oluyorsa bu şizoaffektif denebiliyor. Yine şizofreni tanısı alan birisi manik atağa giriyorsa bu şizoaffektif oluyor diye hatırlıyorum.

Evet bipolar ve şizofreni arası bir durum imiş

@osmangazi,

Hocam mani belirtiler ne tam olarak çoğu kişi çok para harcama ve tehlikeli cinselliklerde bulunma diyor bunların olmasi sart mi

Bana her iki teşhiste konuldu iyi mi farklı dönemlerde farklı hastanelerde en sonunda bipolara bağladık işi... ;)

@Schizollectual,

Hayır şart değil. Ben de çok konuşma , uykusuzlukla başlıyor. Sonra konudan konuya atlama. Özgüvende artış, sürekli düşünceler tarafından beyin uyarıldığından yüzde 30 a kadar zekada artış söz konusu. Uzun süreli dikkat aynı konuda toplayamama ama anlık dikkatin üst düzeye çıkması, ayrıntıların farkına varma. Yorulmama, mesela evin içinde çorap eskiten bipolar var. Bir şehirden diğer şehire yürüyen bipolar var. Psikotik manide ise gerçekle bağın kopması eşlik ediyor, kendini bir konuda önemli biri sanma olabilir. Mesela ben de karmaydı, okb psikotik mani panik atak karışıktı zaman zaman. 1000 kere Allah diye bağırmassam öleceğim gibi. 1000 i bulmasa da 1000 geçerse de yarım bırakırsam da öleceğim mesela. Bazıları kendini mehdi, peygamber hatta ilah sanma durumları oluyor. Ben de istihbaratçıların takip ettiğini , İlluminati tarafından öldürülmeye çalışıldığım ve bunları her yerde hatta polisin içinde bile sızdıkları hezeyanı vardı.

@osmangazi,

Hocam ben kendimi aşırı zeki biri olarak görüyorum bazen hatta yaratıcıya kafa tuttuğumu hayal ediyorum ahirette sanrı olarak yorumluyorum ama çevremde hep aşırı zeki olduğumu söylüyor küçükken olimpiyat sinavinin birinde binlerce kisi icerisinde 56. olmuştum calismadan ama cok abartiyorum galiba kendimi

Bu da mani oluyor mu

@osmangazi,
Ben de ilaclarimi atmadigimda cenem düşüyor ve uykusuzluk oluyor

@Schizollectual,
Maninin bunlarla alakası olduğunu sanmıyorum. Normal biri de bunları düşünebilir. Zeka konusunda ise geçmişten kanıtın da var bana normal geldi. Hayal etmek , şüphe etmek farklı durumlar benim de sağlıklı sayılabilecek bilinçli çok hayalim var.

@osmangazi,
Anladim hocam teşekkür ederim

Doktorlar pek bir şey demediği için kendim çözmeye çalışıyorum ne yaşadığımı hocam ondan sürekli sorguluyorum ama pek de iyi bir şey yapmiyorum galiba

@osmangazi, ben misal 6 aydır tedavi alıyorum. Şuan e devlet üzerinden bakınca organik olmayan psikoj bozukluğu yazıyor ilerde değişme durumları oluyormu teşhiste

Olabilir benim de şizoaffektif yazıyordu 23 sene önce geçmiş evraklarda.

Hastalıklar birbirine benziyor zaten psikotik depresyon denmişken bir bakmışsın şizoaktif deniyor sonra bir bakmışsın bipolarmışsın .

2 senede benim hastalığımın anlaşılmaması normal o zaman

Brn çok aceleci davranıyorum ozman

Cuma günü doktora gidicem ama hiç konuşmak istemiyorum not yazsam versem yeterli olurmu susmak istiyorum

@caner39,

bu şekildeyken iş veriminiz nasıl oluyor peki onu merak ettim nasıl insanlarla konuşuyorsunuz veya işiniz nedir

Üst Alt