Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz geçiren bipolar şizoaffektif midir?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
115
Psikoz geçiren ve bir süre gerçeklik algısı bozulan bipolar kişi aslında şizoaffektif midir?

Bipolar bozukluk 3 çeşidi olan bir hastalık piskiyatriye göre. Bipolar 1 adındaki mani ataklarının olduğu çeşidi en ağırı olarak geçiyor ve bazılarında psikotik düşünceler ve emareler de oluyor.

Ama şizoaffektifte mani geçirmiyorken de gerçeklikten kopuk düşüncelerin olması gerekiyor.

Bipolar 2 de ise psikotik emareler yok sadece hipomani adı altında düşük seviyede mani hali var. Bu arada mani kelimesi manyaklık demek.

Aslında çok basit bir tarifle bipoları kafanın gidip gidip gelmesi şizo- yazan durumları ise kafanın her daim gerçeklikten kopuk olmasıyla tarif etmek mümkün.

benım bıldıgım sızoefektıf demek hem sızofrenı hemde deprasyonun bı arada gorulmesı demek gerceklıkle baglantın tabı kopması lazım bu tanıyı alabılmek ıcın.

[FONT=arial]Manik Depresif Psikoz (İki uçlu mizaç bozukluğu, bipolar duygulanım bozukluğu, psikoz manik depresif-PMD) Manik Depresif Psikoz mani ve depresyon atakları ile karakterizedir. Hastanın duygulanımı mani dönemlerinde neşe, depresyon dönemlerinde umutsuzluk ve çökkünlükle karakterizedir.. Ara dönemlerde kişi normale döner

bunların hepsi aynı anlamdadır
şizoeffektif farklı oluyor arkadaşın dedigi gibi hem şizofreni hemde pipoların görüldügü durumlarda bu tanı konunuyor şizoeffektif yani[/FONT]

psikoz, psikotik bozukluk organik olmayan falan fistan hepsi aynı anlamdadır anlamı gerçekligin kaybedilmesi demektir genel bir isimdir

Psikoz, düşünce ve duyunun ağır oranda bozulduğu zihin durumunu tanımlamakta kullanılan genel bir psikiyatri terimidir.

Paranoya birde karma dönem var ikiside dalgalı geçiyor bu dönem ve intiharlar bu dönemde oluyormuş daha çok

Doktor bi kitapçık verdi Paranoya orada okudum ama 🤔 hatta en tehlikeli dönem diyordu

Doktor banada söyledi onu cnm o kitapta yazıyor du hatta en tehlikeli dönem mi dedim evt dedi sleeping beauty

İkisini aynı anda yaşıyorsun sanırım o dönemde cnm beyin herhalde dopamini algılamıyor sanırım sleeping beauty

Doğru olabilir cnm aslında o travmalr bizi bitirdi depresif dönemde bile aklımızdan tek şey o travmalar değilmiydi ki😔 sleeping beauty

tapasya bu başlığı açalı 11 gün oldu. halen aynıyım halen halüsünasyonlar görüyorum. DR um ilaç dozajlarını arttırdı ama değişen birşey yok. :(
Ve zihnim çok bulanık.

@dremfail çok geçmiş olsun ilaçlar ne senin kaç mg oldu ve hastalığın sanırm bi başka boyuta geçmiş olabilir ama bunu doktora söyle lütfen çünkü ilerleyebiiliur maalesef 😔 şuan kilitlenmiş olabilirsin seni çok iyi anlıyorum
dreamfail

Ve şuan sakın stabil kal yemek yeme su iç canın ne yapmak istiyor ise onu yap yürüyüş yap bol bol seni üzen geeren ortamdan uzak dur @draemfail

Üst Alt