Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz geçirip ilaç bırakan var mı?

republix

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
60
Merhabalar,

Psikoz geçirip ilaç bırakan var mı ? bana doktorum ilacı bıraktıracağını söyledi (Doçent doktor)

İlk atağımı haziran 25- temmuz 3 gibi yaşadım ve ardından doktora başvurdum rileptid 2mg kullanıldı

Aylar geçti 5. aydayım ve son 2 aydır 1 mg rileptid kullanımı var.

Doktora forumlarda bu ilaçlara bir kez başlandı mı ömür boyu kullanmamız gerektiğini yazıyorlar dediğimde ise ;

Senin yaşın daha küçük eğer 33-35 yaşlarında bu atağı yaşamış olsaydın evet belki ömür boyu kullanman gerekli diyebilirdim dedi.
Yaşım 23.

Forumda herkes kesin bir biçimde keskin bir tavırla bırakılmaması gerektiğini düşünüyor doçent yani uzman doktorun üstü olan bir doktor ki yaşı genç yabancı ülkeye gidip projeler geliştirmiş bana güven veriyor açıkcası onu denemekten başka çarem yok ocakta bırakmayı deneyeceğim hayırlısıyla..

Ek olarak aynı zamanlarda atak geçiren bir arkadaşım ilacı bıraktı 2 ay oldu bir sorun olmadığını ilacı bıraktığı için ilacın yarattığı yan etkilerinin geçtiğini ve daha iyi olduğunu söyliyor ona inşallah bir daha gerek duymazsın dediğimde ise yok duyacağımı hiç sanmıyorum dedi sen de forumlara çok fazla takılma dedi doktoru dinle dedi ek olarak kendisi de şöyle bir sanrı yaşıyordu;
" kitapta veya radyoda referans sanrısı yaşadı şarkıda bad geçince kendisine söylendiğini düşünüyordu ve aştım dedi

:confused: Eee ben ilaca başladığımda 17 yaşındaydım O günden beri kullanıyorum. Boşuna mı kullanmış oluyorum ? Belki de sen psikoz değilsindir.

perseküsyon

yani yaşadıklarım gerçek midir diyorsunuz öylesi de daha kötü gerçekten o zaman rezil olmuş oluyorum otomatikman

doktor da forumu okusaydı acaba ne diyecekti merak ediyorum

[FONT=comic sans ms]Rezillikten falan değil de bahsettiğin bu doktor "doçent" olunca kafamda soru işaretleri [/FONT]:confused:[FONT=comic sans ms] uyandı. İnşallah onun dediği gibi olur ve ilaçlardan kurtulursun. Keşke ben de bırakabilsem.[/FONT]

perseküsyon

Umarım allah size de nasip eder. Doktorun söylemleri ile birlikte aynı dönemde psikoz geçiren biri ile tanışmıştım hastanede ardından konuşuyoruz da ara ara ben bıraktım dedi ilacı 2 ay oldu ilacın yan etkileri de geçti o uyuşukluk gitti dedi valla sevindim dedim ama bak dedim ben forumlarda konular açıyorum böyle böyle yazıyorlar dedim sen bakma belki o kadar ileri seviye değilsindir dedi ilaçsız da yapabilirsin dedi bak bende sorun yok dedi iyi tamam öyleyse dedim inşallah ocak ayında deniyeceğim umarım bırakabilirim

Hocam bazen sınırlar çiziyorlar. Bir profesör osmangazi tip Fakültesi'nde ilaçlarını düzgün kullanıp 7 yıl hastalanmayan hastam var dedi. 7 yıl hastalanmadım 8. Yıl hastalandım.

osmangazi

İlaç kullandığı halde oluyor dimi bu anladım yani ilaç da sadece kontrol altında tutuyor ama yetmeyebiliyor anladığım kadarı ile peki hiç ilaç kullanmayı bırakıp uzun yıllar sonra tekrar atak yaşayan veya yaşamadığını duyduğunuz oldu mu ?

selinpelin

Hocam ben yalın psikoz hastası değilim. Psikoz benim bipolar bozukluk OKB sosyal fobi ve panik atağa eşlik ediyor. Haberlerde duymuştum çözülemeyen matematik problemlerini çözüp uzaylılar çözdü diyen vardı. Bir de akıl oyunları filmindeki adam gerçekte var olan biri.

osmangazi

merak etmeyin bende de zaten sosyal anksiyete sosyal fobi var insanlarla iletişim kurmada zorluk çekiyorum ama biraz konuşsam hemen ardından hiç fobim yokmuş gibi oluyorum ama atılgan değilim ve çok yavaş hareketlerim var depresif bir insan olduğum uzaktan belli.

selinpelin
:) Temenileriniz için teşekkür ederim ama ilaçsız yaşama gibi bir seçeneğim yok Stabil ve remisyonda olayım da gerisi önemli değil. Siz ocak ayında deneyin bakalım. İnşallah ilaçlardan kurtulabilirsiniz.
osmangazi
Akıl oyunları filmini izledim Hatta bundan uyarlanan kitabı da okudum John Nash'in hem şizofren olması hem de nobel ödülü alması, tıp literatüründe ilginç bir vaka örneği olarak yer aldı

Bu sorunun kesin bir cevabı yok.

Bende ağır olmayan böyle bir durum yaşadım. O zaman hastalıktan bir haberdim. Doktor bırakma demesine rağmen ben ilaçları bıraktım. Uzun süre bir sıkıntı yaşamadım.(3-4) İlaçsız yaşadım. Hayatımdan da çok memnundum.

Takiii geçen sene bu zamanlara kadar atak geliyorum dedi.Bir geldi pir geldi diyebilirim.

Hastalığın alevlenmesi diyor doktor. Onun dışında ben bir problem yaşamıyorum.

Ancak ilk defa böyle bir hastalık geçirdiyseniz. Doktor ilk defa olduğu için bıraktırma tarafında olabiliyor.

En son doktorumla görüşmemde hap önermedi iğne ilaçtan daha stabil dedi ayrıca 3 aylık iğne verecek. Hastalığın alevlenmesi geçtiği için belki bıraktırabiliriz dedi.

Bende alevlenme şeklinde oluyor. Geçince ilaç kullanmama gerek kalmıyor. Ancak hastalığın alevlenmesi ne zaman olacağını bilmediği için sürekli kullansan iyi olur dedi.

Bu hastalıklar kişiden kişiye degişiyor.

Ahmet T

Siz ilacı bırakmayı denediğinizde anında nüksediyor mu belirtiler yoksa bir kaç ay mı geçiyor nasıl anlıyorsunuz ilaçsız yapamayacağınızı?

@Ahmet T

İlaçları bıraktın diyelim; hayatında ne değişecek ? Önceliği daha farklı konulara vermek lazım. Meslek edinip çalışmak gibi..

3 gün sonrasında başlıyor içsem bir türlü içmesem bir türlü@selinpelin

Yavaş yavaş gelip farkettiriyor ama ilaç kullanmayacaksanız ben iyiyim diyip diretirseniz benim gibi ilerleyip atağa çeviriyor.

Bu yavaş yavaş hastalığın ilerlemesi alevlenmeye başlaması oluyor. Çok ilerlerse psikozdan çıkamıyorsunuz.

Bekliyorsunuz geçsin diye geçmiyor. Birisi size müdahale edip ilaç kullanmazsanız psikozdan çıkamıyorsunuz.

Ben sonuncunun nasıl olduğunu anlamadım.

Hep ilaçsız düzeleceğimi düşünüyordum.

bende eğer ilacı bırakırsam sigarayı da bırakırım diye düşündüydüm

@Ahmet T

Anladım çok geçmiş olsun umarım en azından ilaçların yan etkilerini hiç hissetmeyeceğiniz anlar gelir ve rahat huzurlu bir yaşam sürersiniz en ilaçların yan etkilerini hissetmesek aslında çok dert edilecek bi durum değil

Doktorum 5 yıl hiç atak geçirmezsen ilaçları bıraktırıcam dedi. 11 yıl oldu ilaçlara başlayalı. Halen ara ara cinleri görüyorum, benimle konuşuyorlar. İnşallah bir gün iyileşiriz.

@dreamfail

Çok geçmişler olsun genelde hangi dönemlerde belirtiler nüksediyor heyecanlı ve stresli durumlarda mı yoksa hiç ummadığınız ve rahat bile olsanız olduğu oluyor mu? ve bu sıklık ne derecede oluyor 1-2 ay da bir 1-2 haftada bir ?
Tekrardan çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
perseküsyon

bunun hakkında bilginiz var mı bu elektroşok durumunu ileri seviye hastalarda mı uyguluyorlar yoksa sosyal fobi ve hezeyan durumu için kullanılabiliyor mu ve tamamen etkili iyileşme sağlıyor mu bilginiz var mı?

@selinpelin

EKT , bana farklı tarihlerde ve toplamda 14 seans yapıldı. Sosyal fobi veya hezeyan için yapılmaz; senin işine yaramaz. İleri psikoz vakalarında, şiddetli AKUT alevlenme vb. durumlarda son çare olarak uygulanıyor. Mesela katatonik şizofren olup heykel gibi tepkisiz,konuşmayan insanlarda işe yarıyor. Tamamen etkili bir iyileşme sağlıyor diyemem ama faydaları var. Yalnız , aşırı unutkanlık yapıyor.

Psikoz iyileşir mi sorusu tıp dünyasının üzerinde anlaşamadığı bir konu.
Öncelikle beyin çözülememiş bir organ ve her bireyde farklı işlediği için hastalıkta her bireyde farklı oluşuyor, ilerliyor ve tedavi oluyor veya olmuyor.

Benim aile ve akrabalarımda 4 tane psikoz hastası var.
Oğlum 19 yaşlarında belirtiler oluştu şu an 26 yaşında ilaçlarla nispeten kontrol altında.
Babam 50 yaşından sonra belirtiler oluştu şu an 72 yaşında ilaçlarla kontrol altında
Teyzemin oğlu ergenlik döneminde hasta oldu ilaçlarla kontrol altında.
Halamın oğlu ergenlik döneminde hasta oldu ve aile ilgisizliği ve düzensiz ilaç kullanımı sebebiyle ömür boyu hastahane de yatarak tedavi olacak derecede kötü durumda.
Bu yakın hastalar Türk ve yabancı kaynaklarda çok sayıda bilimsel yazı okumam sebebiyle yeterince baya sahibi olduğumu düşünüyorum

Psikoz türevi hastalıklar genelde 17-25 yaş aralığında meydana çıkıyor meydana çıkıyor diyorum çünkü tamamen anlaşılamasa bile genetik, doğumda yaşanan anormallikler gibi bazı sebeplerle beyinde ki kimyasal dengenin bozulması sonucu beyin nöronları arası iletişimin aksadığı bu sebeple hastalığın doğustan olduğu sadece yoğun stres, şok veya madde kullanımı vb gibi sebeplerle tetiklendiği düşünülüyor.

Bir kısım doktor uygun tedavi ile az da olsa bazı hastaların kalıcı olarak iyileştiğini söylerken.
Büyük bir kısım doktor ise kesinlikle iyileşme olamayacağını ömür boyu ilaç tedavisi gerektiğin düşünüyorlar iyileşme sağlanan hastaların ise psikoz hastası olmadığını yanlış teşhis konduğunu bu sebeple iyileştiklerini düşünüyor.

Benim şahsi kanaatim kesin olarak psikoz teşhisi konulan bir hastanın tamamen iyileşmesinin çok zor olduğu ama düzgün aile yaşantısı, stressiz ortam, manevi destek ve ilaçlarla kontrol altında tutulabildiği ve normal yaşantısını sürdürebilen hastaların da az olmadığı şeklinde.

Bazı hastalar dediğim şartlarda ilaçlarla hastalık kontrol altına alınabiliyor ama normal yaşantı okumak, çalışmak gibi zorlanıyorlar.

Birde en ağır ilaçlar, dozlar ve defalarca ekt rağmen tedaviye yanıt vermeyen hastalar var onlar büyük ihtimalle cin musallatına uğramış kişiler ve manevi tedaviden başka yol yok onu da erbabını bulabilirsen ortalık sahtekar kaynıyor.

İyileştim zannedip ilaçları bırakan hastalar biri süre bir şey olmayınca bak iyileşmişim diye düşünüyor bu süre kişiden kişiye değişiyor 1 haftada olur 1 yılda hastalık eskisinden daha kötü olarak geri geliyor benim oğlum 15 gün bize sormadan içmemiş feleği şaşınca şimdi bırak desek te bırakmaz herhalde.

Doktorlar remisyon döneminde olan hastaları 5 yıl kadar bu dönem sürerse ilaçları bıraktırmayı deniyor eğer hastalık nüksederse 10 yıl remisyon dönemi sonrası tekrar ilaç bıraktırma deneniyor ondada hastalık nüksederse ömür boyu ilaç kullandırıyorlar.
selinpelin
Senin soruna gelirsek bence doktor senin psikoz hastası olup olmadığına hala karar verememiş çünkü psikoza çok benzeyen ama psikoz olmayan hastalıklar var örneğin psikotik belirtili deprosyon gibi bence doktorunuzu dinleyin ama bu forumdan da bilgi almayı deneyin nasreddin hocanının da dediği gibi bana eşşekten düşeni getirin en iyi çeken bilir bu derdi onun için hasta ve yakınlarının tecrübeleri önemli ama hastalığın nüksettiği dönemlerde olupta foruma yanlış ve tuhaf yazılar yazanlar var onları da ayırmaya çalış.
ALLAH HERKESE ACİL ŞİFALAR VERSİN HASTA VE YAKINLARINA SABIR VERSİN AMİN.

kara duman

Dediklerinizin hepsine katılıyorum.

İlaçlar bana çok iyi etki etti. Kalıcı yan etkileri saymazsak.

Psikozum tamamen iyileşti.

Hastalığın alevlenme döneminde nasıldınız diye soranlara olacak o kadardaki sarhoş karakteri gibiydim. Herşeyi dalgaya alıp ciddi gibi söylüyordum. Anlamsız bir rahatlık vardı. İstediğime içimden ne geçerse söylüyordum.

Bu videokinin ciddi versiyonu gibi.

İlk foruma girdiğimde psikozum hala tam iyileşmemişti.
Tehşih yanlış olsa ilaç faydalı gelmez psikoz durumundan çıkamazdım.

Beynimde normal olmayan bir durum vardı. Dopamini dengeleyince düzeldim.

Bizlere sadece psikoz teşhisi konması hastalığın alevlenmesinde bunları yaşıyoruz.

Diğer hastalık gruplarının negatif yada pozitif belirtileri görünmüyor bizlerde

Üst Alt