Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastaları ömür boyu ilaç kullanmak zorunda mı?

@ankr, şahsen ben ders calisabiliyorum, ayni zamanda yabanci dil de ogrenmeye calisiyorum. Bende su an boyle bir sorun yok. Hastaliktan kaynaklaniyor olabilir. Elbette sesler duyuyorsa ve sanrilari da varsa bu da konsantrasyonu etkiliyor olabilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: ankr
Nasilsin seda hanim

Ever Ben kullaniyorum ama sukur cok iyiyim ornek vercek olsak saglikli insallah calistigim yerde 2 ayda bir rapor Alison devamsizlik yapiyor Ben en son 15 ay evvel rapor almisim

İyiyim teşekkürler siz nasılsınız yazdığınız ilaçları siz mi kullaniyorsunuz

@Orhan3535 mesleginiz nedir engelli kadrosundan mi girdiniz

Migrosta calisiyorum evet engelli kadrosu

Iyi olmaniza sevindim tesekkurler bende iyiyim

Bende %80 oranla şizoaffektif engelliyim 20 yıldır ilaç kullanıyorum 20 mili gram olaxin 400 lük kulept 30 mili gramda zestat kullanıyorum yani olanzapin ketiapin ve mirtazapin kullanıyorum

3 m buyuk bi magaza normal personelin yaptigi her isi yaptiriyorlar hic zorlanmiyorum. Genelde kasadayim

O zaman neden engelli kadrosu normal bir kişinin yapabileceği her şeyi yapıyorsanız

4 senedir migrostayim evvelden sok markette calistim

Aslinda kuzenimin esi bolge muduru torpil vardi ama Ben kendim kul hakki yemeden girmeyi tercih ettim.. Engelli kadrosu na basvurdum sonucta eski CV iyi engelli kadrosu ama sagliklisin 3 sifir once basliyorsun. Sorunuzun cevabi oldimu tam bilemedim ama

Ise girmek kolay engelli kadrosu olarak kurumsal yerlere izmirde

@OturanBoğa, haklısın abi. Ailemle konuştum beni ikna ettiler. İlaçları bırakmayacağım yoksa eskiden yaptığım gibi yaparsam sil baştan yeniden başlayacağım.

Psikoz hastaları ömür boyu ilaç kullanmak zorunda mı? Tamamen iyileşme ihtimali yok mu?

Iyilesme durumuna bagli iste uzun sure iyi hissedersen kendini ilaci biraktirabilirler

Peki doktor antipskotiğin dozunu düşürdüğü zaman eğer hasta atak geçirirse bu hemen mi olur yoksa birkaç ayıda bulabilir mi @sokr@t Bunu hasta hemen anlarmı

@sevgi07,
Atağı ne zaman geçireceği belli olmazda doktor eğer antipsikotiğin dozunu düşürmesi sebebiyle atak geçirecekse hasta neden dozu düşürsün ki ?Doktor böyle bir risk durumu olmazsa kendine göre dozu düşürür diye düşünüyorum yoksa hastayı neden riske etsin ki ?

Tedavimiz bir sonrasi ay 6 ay olucak ilaçların biraz yan etkisi var bizde uyku ve halsizlik yapıyor doktor riske atmıyor aslında şuan iyiyiz ve yavaş yavaş dozu düşürmek istiyor doktorumuz ama yinede ben tedirginim bişey olurmu nasıl olur diye yani hemen olmayadabilir atak geçirirse eğer @sokr@t

@sevgi07, yok bir şey olacak olsa doktor dozu düşürmez düşürmemeli 6 ay olmuş sizin hastanızın geçmişi daha yılı bile doldurmamış belki de kronik değildir düzelir doktorda yavaş yavaş dozu düşürmek istemiş madem bu iyi gelişme belki de zamanla bıraktırır inşallah.

İnşalah değildir Allah razı olsun sizede acil şifa diliyorum..evet çok yeni ama şu var bikaç profösör gördü hala tanı yok bizde birbirinden farklı şey söylüyor hepsi burda hep tanı önemli değildir diye yazılıyor doğruda olabilir ama bi şizofren hastalığıyla Okb birbirinden çok farklı biz neyle karşı karşıyayız merak ediyoruz dozunu düşürücek ama neolucak bilmiyoruz inşallah kötü olmaz doz düşünce yanımızda da değil bişey olursa ona müdahale edemicez bu korkutuyor çok @sokr@t

@sevgi07, psikiyatrik hastalık diğer hastalıklara benzemiyor maalesef erken konabilecek teşhis yanlış teşhiste olabilir daha 6 ay olmuş belki de hastalığına konan teşhislerin biri doğru diğerleri yanlış ya da hepsi yanlış bile olabilir ya da ilaç yazabilmek için konmuş olabilir .
Ben kendimden örnek vereyim 2007 den beri psikiyatrik ilaç kullanıyor pek çok defa da doktora bile sormadan ara verdim ama olmadı.
Okb ,psikotik depresyon .bipolar ,şizofren ,şizoaffektif bozukluk ,atipik psikoz bana farklı hastane tedavi ve yatışlarımda konan teşhisler.
Kimi belki öyle gördü ama değildim kimi de o an ilaç yazabilmek için o teşhisi koydu en son ilaç raporumda Okb +Atipik Psikoz yazıyor.

Kardeşimde Pskotik bozukluk olsaydı bu çocuklukta kendini belli etmezmiydi peki hep neşeli mutlu arkadaş çevresi olan biri sonradan bu tanıları alabilirmi peki askerlik yapamaz deniliyor bu hastalar ama yapıyor ve nazar değmesin çok iyi mutlu dediğiniz gibi asla hastayı anlayamıyorlar özelde saatlerce konuştuk hepsi yine farklı farklı şeyler söyledi sadece bize uygun doz neyse yada ilaç onu bulalım istiyoruz çok yüksek dozda kullansın istemiyoruz…Bir insanda gerçekten nasıl dediğiniz tanıların hepsi olabilir ki insanda kafa karışıklığı oluşuyor @sokr@t

@sevgi07, çocuklukta belli etmemiş olabilir sağlıklıdır o zaman sonradan hastalanmıştır yaşadığı stres üzüntü korku öfke v.s...genetik yatkınlık da varsa ailenin şimdisinde ya da geçmişinde çocukluğunda bile yaşananlar sebep olabilir hastalık bu bir şey sebeptir olmuştur.

Evet haklısnız ama ne kendi nede biz inanmıyoruz bu tür bi hastalık olduğuna ailemizde de yok bu tarz hastalıklar askerlikte oldu bu orda olmak ona zor geldi belkide bi bilinmezlik var ama zaman gösterecek sadece 15 gün sonra doz düşürülürülecek kötü olursa hemen mi olur bu diye merak etmiştim Allah razı olsun teşekkür ederim cevaplarınız için @sokr@t

Üst Alt