Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastalığım olduğunu doktorlara söylemeli miyim?

anhedoni

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2018 yılında bir psikoz atağı geçirdim. Ancak o dönem özel bir doktora götürdüler, devlette sadece unipolar depresyon olarak görünüyordum (özelde de 2020'de bipolar tip-2 teşhisi kondu).
Ben yıllarca psikoz durumunu devlet hastanesinden sakladım, memuriyetime engel olur diye.
2024'ün mayıs ayında da bipolar tip 2 teşhisiyle (intihar düşüncelerim nedeniyle) sadece 1 gün hastanede yattım, yani artık bipolar teşhisim var.
Ama gelin görün ki aslında bipolar hastası değilim, herkesin depresyon zannettiği durumum yillardır psikozun negatif semptomları (odamdan hiç çıkmıyorum, hiçbir motivasyon-duygu hissetmiyorum vs.)
Şimdi şunu anliyorum ki ben zaten gündelik işlerde çalışabilecek kadar sağlıklı değilim, dikkatim çok çabuk dağılıyor, keyif hissedemediğim için dizi-film bile izlemiyorum doğru düzgün yıllardır. (Durumum psikozun daha fazla negatif semptomlarının agir bastığı bir şey, yabancı olarak deficit schizophrenia diye geçiyor.

Sizce devlet hastanesi doktorlarına da artık psikoz geçirdiğimi söylemeli miyim? Benim için calişmamin tek yolu devlet memurluğu gibi görünüyor (e-kpss), özel sektörde 1 aydan fazla hayatta dayanamıyorum.

@anhedoni, Pisikoz teşhisini kendi kendinize mi koydunuz yazdıklarınıza göre hiç bir doktor size pisikoz türü bir rahatsızlık teşhisi koymamış.
Pisikozun pozitif belirtilerinin hiç birini söylemiyorsunuz.
İşitsel veya görsel halisinasyon.
Şüphecilik, kendini olmadığı bir varlık gibi görme.
Vb yazmamışsınız asıl bunlar pisikozun temel belirtileri.
Sizin negatif belirtiler dediğiniz şeyler deprasyon ve benzeri rahatsızlıklarda da görülebiliyor.
Hem özel hem devlete gitmişsiniz pisikoz türü bir rahatsızlığınız olsa doktor bunu anlar.

@kara duman,

2018'de ilk psikoza girdiğimde aşırı şüphecilik vardı, takip edildiğimi, hakkımda konuşulduğunu düşünüyordum. Hafizam ve konsantrasyonun öyle gitmişti ki konuşmakta zorluk çekiyordum, okuma yazmayı unutmuş gibiydim. İlk başta antipsikotik+antidepresan ilaç tedavisine başlandı, sonra ben kendim sadece antidepresan almaya başladım. Antipsikotik yan etkilerinden korkugum için.
Ancak söylediğim gibi yine söyleyeyim; psikozun bir biçimi daha var; negatif belirtilerin ağır bastığı tıp. Şürekli depresyonla kariştiriliyor. (İnsan içine çıkmama, duyguları hissedememe, ciddi konsantrasyon bozukluğu-bilişsel gerileme vs.)

Henüz askere gitmedim, şimdi askere almazlarsa önümdeki tek seçenek e-kpss'ye hazırlanmak mı kalıyor?
Bir de hem askerden cürük verip hem de engel raporu vermeme ihtimalleri var mı?
O zaman e-kpss'ye de giremem ve kalırım ortada

Moderatör tarafında düzenlendi:
@anhedoni, Tekrar söyleyeyim rahatsızlığınız ile alakalı yorum yapıyorsunuz.
İyi bir doktora gidin bir süre devam edin tam teşhis konulsun uygun ilaç ve doz bulunsun o tedaviyi verilen ilaçları kullanın yan etkilerinden korktuğunuz için ilaç bırakmayın ilaçlarda fayda zarar hesabı yapılır yan etkileri var doğru ama düzelttiği şeyler daha önemli.

Asker muaf kararı ve engelli raporu farklı şeyler birbirinden bağımsız biri oldu diye diğeri olacak diye bir şey yok.

Tavsiyem ilk önceliğiniz tedaviniz olmalı.

Üst Alt