Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastalığını ilaçsız tedavi eden bir kurum yok mu?

-ARAGORN-

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
26
Uzun zamandır 6 yıl antipsikoz kullanıyorum yan etkisi isteksizlik geçmiyor bir yere çıkamıyorsun iş göremiyor Sun aklın hesap organize özelliğini kaybediyor monoton biri oluyorsun daha bir çok yan etki ben neden cinsel isteksizlik yaşayayım ki ilacı veren doktor yaşasın cinsel isteksizliği iğneyi bir kerede kendileri ne vururlar mı vurmazlar biz acaba diyorum psikolog tutarak kendimizi ilaçsız tedavi edemez miyiz ne düşünüyorsunuz

Halüsinasyon görmüyorsan, sesler duymuyorsan, kendine veya çevrene zarar verecek davranışların yoksa, ben iyiyim diyorsan ilaçları bırakabilirsin. Ömür boyu ilaç kullanmak zorunda değilsin.

Sesler var benim demek istediğim norveçte psikoz hastalarını ilaçsız tedavi ettilee o şekil bir tedavi

Hergün mü sesler duyuyorsun yoksa haftada, ayda bir mi. Ne gibi sesler var. Ne diyorlar sana. Biraz örnek verebilirmisin.

Normalde iç sesimiz vardır. İç sesin mi sesleniyor, yoksa farklı bir ses mi. Farklı bir ses ise dişimi, erkek sesimi?

İlaç bırakmak neredeyse imkansızdır. Bırakmaya da gerek yok zaten. Her ilaç bırakma macerasının sonu daha dibe batmaktır. Doz ayarlamak, kombinasyon belirlemek, psikologla konuşmak, sakin bir yaşam sürebilmek ve tabii kendini bilmek. Bunların yazıldığı gibi olamayacağını biliyorum. Kolay olduğu için yazmıyorum yani. Ama başka yolu yok. Beyin kimyan bozuk ve düzeltmek için ilaçlar kullanmalısın.

Beyin hormonları düzensiz salgilaniyor ilaçlar bir miktarda olsa düzene sokuyor ben iyiyim birseyim yok ilacsizda idare ederim demeyle öyle telkinle falan düzelecek birsey değil @OturanBoğa, nın da dediği gibi beyin kimyamiz bozulmuş bizim ilaçları bağımlılık yaptığı için değil beyin hormonlarında sıkıntı olduğu için içiyoruz geçici de olsa rahatlama sağlıyor iyilestiriyormu dersen bencede iyilestirmiyor.

Aynen yok olsaydı ne olurdu konu başka yerlere taşındı dopamin bıloke eden ilaçlar beyni bloke ediyor anlatmak istediğim bu ilaç bırakmaktan yana değilim

Beyni bloke ediyor derken ???🤔

Son düzenleme:
Ne yazık ki ilaçsız tedavi şu an için yok önerilen diğer tedaviler sadece ilaç tedavisine destek veya çok özel hafif durumda ki hastalarda faydası belki olabilecek yöntemler.

İlaç tedavisinde ki en büyük sıkıntı yan etkiler ve beyninde ki kimyasal dengesini düzeltirken kişinin duygularını bir miktar köreltmesi, beyin aktivitesini yavaşlatması vb ama denize düşen yılana sarılır meselesi kullanılmasa yan etkiler ve diğer şikayetlerden çok daha kötü duruma düşülüyor.

Fayda zarar dengesi yani ne yazık ki daha iyisi bulunana kadar en iyisi ilaç tedavisi.

Yaklaşık 1 yıldır. Psikoz ile araştırma yapıyorum. Yabancı kaynaklarda dahil. Antipsikotik ilaç grubun ilaçları almadan ben psikozdan atak durumundan çıkamıyorum.

İyileşme kısmına gelirsek neredeyse yüzde 90 iyileştim. 8 yıldır hastayım. Daha önce hastalığım hakkında hiç bilgim yoktu.

Bu 8 yılda biraz bilişsel yeti kaybım oldu. Ancak son aldığın iğne tedavisinin dozu düşürülüp antidepresan eklenince stabil oldum.

Çok kilo almıyorum 1 yılda 4.5 kilo almışım. Oda evden hiç çıkmadığım için yani ilaç kilo yapmıyor. Hareketsiz ve spor yapmadığım için kilo alıyorum.

İğne bilişsel yeti kaybınıda en aza indiriyor. Şuan sadece çok az bilişsel olarak kötü olduğumu düşünüyorum. Ancak çevreme baktığımda yaşlarda alakalı bu yaşlarda herkes aynı yeti kaybını yaşıyor.

Yani ilaçsız dopamine nasıl düşürecekler ki biraz zor gibi

Psikolog, psikiyatrist ücretleri :
2024 Online Psikolog Terapi Ücretleri | PsikoWay

2024 yılı itibari ile psikolog seans ücreti 2.000 tl istiyorlar. En az 10-20 seans diyorlar. Yani bir psikologla görüşecekseniz en az 20.000 tl ila 40.000 tl yı gözden çıkarmanız lazım.

Seans Süreleri 45-60 DK BAŞLANGIÇ ÜCRETLERİZİRVE ÜCRETLER
Psikiyatrist Ücretleri800 ₺5.000 ₺
Psikolog Ücretleri850 ₺3.000 ₺
Yetişkin Psikolog Ücretleri850 ₺3.000 ₺
Ergen Psikolog Ücretleri850 ₺3.000 ₺
Çocuk Psikolog ( Pedagog ) Ücretleri850 ₺3.000 ₺
Cinsel Terapi Ücretleri850 ₺3.000 ₺
EMDR Terapisi Ücretleri850 ₺2.750 ₺
Çift Terapisi Ücretleri800 ₺5.000 ₺
Aile Terapisi Ücretleri800 ₺5.000 ₺
Online Terapi Ücretleri800 ₺3.000 ₺

belki ilaçsız tedavi değil de ilacın yan etkilerini hiç hissetmeyeceğimiz yan etkilerin neredeyse olmadığı bir ilaç çıkarsa o zaman herkesin yüzü güler işte

Beyni bı şekilde etkiliyor blokeyi ondan dedim mesela dopamini durduruyor bakın internette dopamin düşüklüğü arayın dollu olumsuz belirti olur işte dopamin düşürülünce beyinde olumsuz etkiler oluyor en büyüğü motivasyon eksikliği yorgunluk cinsel isteksizlik vb.

İlaçlar beyni etkilesin diye içiliyor zaten olumlu etkileri olduğu gibi olumsuz etkileri de vardır mutlaka mesela düşünmeyi azalttığı için bence aklı zekayı da olumsuz etkileyebilir .

motivasyon eksikliği yorgunluk cinsel isteksizlik
Bu dediklerinin hepsi var. İlaç kullandığım müddetçede olacak.

Ancak ben ilaçları bırakınca atak geçirip kendimden geçiyorum. Kendi hayal dünyama dalıyorum. Hiç farkında bile olmadan o konuma gelmiş oluyorum.

Kendimi paranormal ve olanüstü olayların olduğu bir filmde gibi oluyorum.

Tek çare ilaçları içip AYILMAK

İnternette izledim. Madde bağımlıları maddenin etkisindeyken böyle oluyorlar. Ben durduk yere böyle oluyorum.

Üst Alt