Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastası olarak sağlık raporu almanın avantajları ya da dezavantajları!?

oldboy2

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba.ben 6yıldır atipik psikoz tedavısı gormekteyım.bugune kadar cogu kımseye soylemedım durumumu bılırsınızkı bu tur durumlar aile dısında soylenmemesı gereken seyler.toplum ıcınde ınsanlar garıp bu cocuk ama ıyı cocuk gözuyle bakıyordu bugune kadar bu sekılde kabul ettırdım sayılır kendımı.ama yakın zaman ıcınde trafık kazası gecırdım işimden çıkmak durumunda kaldım 30 kılo aldım ve son 1 yıldır bıraz asosyal oldum.evde kendi çapımda para kazanma yöntemleri geliştirdim ama pek yeterli değilim ve zamana ihtiyacım var.annem ben ıkı kardesımle bırlıkte yasıyoruz evde annemde sızofreni hastası ama çalışıyo filan eve bakıyor sosyal yardım paralarıyla bide kazandıgı paralarla.son 1 yıldır evin geçimine bir katkı sağlayamadığım için bu durum benim zoruma gidiyor ve annemde söylenip duruyor.bu yüzden son 2 3 aydır sağlık raporu alıp annemin evde bakım parası almasını ve eve katkı sağlamayı düşünmekteyim hatta iyice aklıma koydum bunu.ilaç yazdırdığım ıkı doktoruma danıştım bence boyle bişey yapma dedi yaparsanda yardımcı oluruz filan dedi.sanırım durumumu ve içgörümü iyi görmüş olmasından kaynaklı.lütfen benim durumumda olanlar sağlık raporu almamın artı ve eksilerini bana söyleyebilirmi ? sanırım hayatımın dönüm noktalarından birindeyim lütfen yardımcı olun

Şizofreni veya psikozdan rapor alırsan kimse seni işe almaz, eksi yönü sadece bu.evde bakım aylığı için başvur bence.doktorunla görüş,annende hastaymış doktorlarla görüş bence , yaşın genç ise bilemedim çalışabilecek güce sahipsen o zaman rapora bulaşma.

Muyo
27 yaşındayım ama artık bıktım hayattan açıkcası bu yüzden 60 yasında gibi hissediyorum.birde dediğim gibi 30 kilo aldım önceden olsa yürümeli filan bi işte çalışırdım yani amelelik yapabilirdim ama şuan çalışamam bu kilo ile.bilmiyorum çok kararsızım gerçekten kilo alıp bişekilde çalış diyorum kendi kendime ama çalışsamda maaşımın 4te birine el konulacak biton hacizli borcum var kafam çok karışık bu konuda

Ekpss ye girebilir memur olabilir . Engelli iş ilanlarına başvurabilirsin. Ve daha birçok artısı var.
Dezavantajda rapor aldığını söylersen olumlu gözle bakmazlar.

Üst Alt