Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastasıyım. Doktor bir iğne hariç diğer ilaçları keseceğini söyledi..?

Demir60

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bana önce atipik psikoz sonra organik olmayan psikoz tanısı konuldu şuan 25mg sequa ve 1 mg akineton içiyorum ayda xeplion 75 mg iğne vurunuyorum doktor ilaçları keseceğini ama iğnenin ömür boyu kullanacağımı söyledi. Sizce komple bırakma ihtimalim var mı ?

Tokatlı ilacı bırakmak demek tedavinin en başına dönmek demek.. Hastalığın tekrarı ve zora girmesi demek. Sen bırakma ilaçlarını iki elin kanda olsa ilaçlarını kullan Yoksa işin mafiş..

İyileşerek ilaçlarımı bırakırmıyım diyorsan aLLahdan umut kesilmez..

zaferim34

doktor bıraktıracağını söyledi iğneye devam ben çok ağır bir durumum olduğunu geriye döneceğimi zannetmiyorum

Demir60

Ben 2012 senesinden beri şizofreni hastasıyım. Ben de geçen yaz kendi kafama göre birden bire ilaçları kestim. Üzerinden 3 ay geçti, ve kendimi daha rahatlamış, bir daha ilaç kullanmayacağım diye kendimi şanslı sanıyordum. Ama bu süreden kısa bir süre sonra bir gün akşam vakti, saat 10 civarlarında gökyüzüne dalarken birden bire bütün ışıkların yok olduğunu, ve herşeyin karardığını algıladım.

Bu direkt ben de kıyamet kopuyor algısı yaşattı. Ve beni kurtarın, ölmek istemiyorum diye çığlıklar attım. Şok geçirdim kısacası ve gözlerimi açtığımda bana acilde sakinleştirici iğne yapmışlardı. Hemen ertesi gün doktora gittim ve ilaçlarımı tekrardan yazdırdım. Doktorumda inanılmaz kızdı bana, hatta hasteneye yatmamı istedi ama ben kabul etmedim. O yüzden dikkat et, eğer ki uzun zamandır ilaç kullanan biri isen ilaçlarını kendi başına bırakmaya kalkma. En azından tozlarını azaltabilir. Ve doktor kontrolu altında ilaçlar bırakılabiliyorsa o şekilde bırak. Yoksa yine tetiklemeler yaşayabilirsin.

Not: Bu arada eğer ilaçlara yeni başlıyorsan kesinlikle bulaşma derim. Bence hastalığını terapi yoluyla aşmak daha mantıklısı. Çünkü ilaç kullandığın zaman onlara bağımlı kalıyorsun. Ve bıraktığın zaman kötü olabilirsin. Çünkü malesef yasal uyuşturucudur.

Yeni başladım 3 ay oldu ilaçları bırakacam iğne kalacak sadece ben o kadar ağır hasta olduğumu sanmıyorum belki de gelip geçici bir durumdur allahtan ümit kesilmez bekleyip görecez.

Bende xeplion 100 mg birde selectra ilac aliyorum üc kmden fazla yuruyemiyom bazen bacaklarim dizlerim cok agriyo genellikle hep yorgunum halsizim dinlenerekde gecmiyo sosyal hayat yok 145 kiloyum suan keske ötanazi olsa turkiyede hic dusunmeden yaptirirdim yorgunluk icin doktora soyluyorum kan tahlillerim normal cikiyo ama ben cok cansizim malesef allah yardimcimiz olsun

Sizler ilacı bıraktığınızda size sahip çıkıp, "kızanlar" varsa ki bunlar "doktor ve/veya aile, arkadaş" olabilir; böyle bir durumdan dolayı sevinin... Çünkü ben şizofreni hastasıyım, annemde de psikotik bozukluk var. Doktorlardan yediğim fırçalar ki bunlar ilacı bıraktığım için değil!; hastalığımı, düşüncelerimi, kişiliğimi beğenmedikleri içindi. Anneciğimi bile psikiyatri doktorlarına götürdüm; anneme "burada ne işin var" diye bağıranları da gördüm; ilaç raporu istediğimizde bir bayan doktor; raporun sıradan bir şey olmadığını, o yüzden rapor vermeyeceğini söyledi; ben de bizde buraya aylardır geliyoruz dedim, o da sanki orası babasının çiftliğiymiş gibi; başka hastaneler de var diye yaşlı annemi ve hasta beni azarlamıştı! Özelde de benzer şeyler başımıza hala geliyor... Bende onları şimdi "saygı" ile anıyorum, nasıl bir saygı anlarsınız artık...

başta banada ıgne vuruyorlardı sonra tek ılaca dustum ıgneyıde kestıler.Ilaclar baya agır gelmıstı ıgneyle bırlıkte kafamı kaldıramıyordum yataktan. şimdi 10 mg rexapin kullanıom gayette memnunum ılacın yan etkılerınden bırıde ani ölümlere sebep olabiliyor bı o kafamı kurcalıyor

Üst Alt