Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz hastasıyım. Ehliyet alabilir miyim?

volkano39

Üye
Konular
169
Reaksiyonlar
10
12 yıldır psikoz rahatsızlığım var. İlaçlarımı düzenli alıyorum semptomlarım azaldı ama bazen işitsel halüsinasyon oluyor. Ehliyet istiyorum alabilir miyim %80 engelliyim

volkano39

Kardeşim %80 engelli psikoz hastasıyım diyorsun yani çalışamaz yani tedaviye yanıt vermeyen durumdasın bu halinde trafiğe çıkman sence doğru olur mu,? Bir atak anında Allah muhafaza...

Yaşadığım ülkede ki anti psikoz ilaçlarının (yan) etkisinden dolayı araç kullanılmaz diye ehliyetini alamayanlar var.

Atipik psikoz ile sürücü belgesi almak!?

Atipik psikoz hastasıyım bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim İnternette pek bi bilgi yok atipik psikoz nedir şizofrenin en alt evresi diye düşünüyorum ama pek emin değilim bide başka Bi sorum ehliyet alabilirmiyim nasıl alırım H sınıfı mı alıcam yoksa b mi aslında b almak istiyorum fakat nasıl alırım alırsam bana ehliyet verilirmi herhangi Bi panik atak durumu olmuyor bende ötv indirimi için istemiyorum sadece araba kullanmak istiyorum en büyük hayalim Bi arabam olması bu soruların cevabını bekliyorum lütfen

Ben de psikozum ama 18 senedir ehliyetim var Arabayı da düzgün kullanırım. Bugüne kadar ciddi bir kazaya karışmadım. Trafik kurallarına da uyarım. Psikoz olmayan normal kişilere de "psikoteknik" uygulaması yapsınlar..

Otomobil kullanmak istiyorum ama?

Psikolojik tedavi görüyorum haplarımi içiyorum sadece arada bir dikkatsizlik dalgınlık oluyor araba kullanmayı çok istiyorum ne yapmalıyım?

Ben şizofreni hastasıyım 45 rapor oranım var ben aldım

rosary

Özür dilerim yazdıklarınız ilgimi çekti..
Meraktan soruyorum: ehliyeti nasıl aldınız? Hastalığınızı heyet sırasında gizleyerek mı yoksa daha önce ehliyetiniz mi vardı?

Hastalığımı gizledim raporu özelden aldım sorun olmadı

rosary

Okey, tahmin etmiştim.. Dikkatli araç kullanın. Kolay gelsin..

benim de atipik psikozdan 45 raporum var senede 1 kontrol şartı ile sürücü olur raporu aldım

Üst Alt