Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz için kullanılan ilaçların alınma şekli ve deneyimleriniz!?

Dediydidersin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bu konuyu abim adına açıyorum. Kendisi bir süredir küfür duyduğunu söylüyor özellikle üst komşu ve karşı dükkandaki esnaftan. Hatta gidip kavga yaptı polis vs. o konulara girmeyeyim. Önceden kendisine okb teşhisi koyuldu şimdi anafranil kullanıyor. Diğer abim doktorla görüştü profesör özel kliniği var alsancakta, tedavi çizelgesi yapmış. Henüz bu ilaçları almadık bunu hastanede reçete olarak yazdırmamız lazımmış eczacı bu şekilde veremeyiz dedi. Özel hastanede doktora durumu anlatırsak bu ilaçları reçeteye işler mi? Diğer sorum iğne tedavisi de oluyormuş forumda öğrendim. Xeplion gibi depo iğneler daha etkili olur mu? Herkese geçmiş olsun

6TOciob.jpg
BpQ1gRS.jpg

Xeplion olmasın ben oldum uykum kalıcı olarak gitti invega hap kullansın onun yerine

Dediydidersin depo iğneler genelde tedaviye dirençli,hastalığını kabul etmeyen ilaç kullanmak istemeyen hastalarda tercih ediliyor abinizde böyle bir durum yoksa gerek yok bence.

Gittiğiniz doktor uzman bir psikiyatristse ilaçları reçete edebilir ne demek bir doktora bunları reçete ettirin kendisi niye reçete etmiyormuş.

Benim şahsi kanaatim özel psikiyatritlerin bir çoğunun para tuzağı olduğu yönünde forumda bu konuda bir çok örneğe rastlayabilirsiniz.
Bazı devlet hastahanelerinin psikiyatri doktorlara gayet iyi olabilir araştırarak devlet hastahanesinde böyle bir doktora muayene olmanız yönünde özellikle ruh sağlığı hastahanelerini tercih edin.

Ayrıca ileride hastalığı sebebiyle bir kayıp falan yaşarsa özel doktorda yapılan tedavinin hiç bir geçerliliği yok rapor veya benzeri şeyler için devlet hastahanesinde tedavi kaydı isteniyor.

Başkalarına karşı şüpheci davranışlarda bulunmak yapılmayan şeyleri yapılmış gibi kabul etmek şizofreni belirtisidir tabi bu tek başına yeterli değil şizofreni teşhisi için dediğim şekilde başka bir doktorada muayene olun.
Geçmiş olsun.

İlaç kullanmak istemiyor o yüzden depo iğne tedavisi daha iyi diye düşündüm. Bunu da doktora gidince soracağım. Sanırım aydan aya iğne oluyor. Tam şizofreni mi bilmiyorum. O tedavi çizelgesini yapan doktor abimin eski doktoru yani tanıyor. Bu çizelgeyi uzaktan yazdı bizzat yanına gitmedik.

Dediydidersin

İlaç kullanmamak istemesi şizofren olma ihtimalini çok güçlendiriyor ilaca direnç durumunda depo iğne kullanılabilir ama buna doktor karar verir.
Moralinizi bozmak istemem ama oğlu 7 yıldır şizofren tedavisi gören bir baba olarak söylüyorum şizofren ruh hastalıkları içinde en ciddi rahatsızlıktır uzaktan ilaç yazmakla falan çözülecek bir durum değildir ve gecikmek hastalığı daha kötü hale getirecektir devlet veya özelde iyi bir doktora gidin ve memnun kalırsanız hep aynı doktora gidin tedavi çook uzun süreli belkide ömür boyu süreceği için devamlılık çok önemli maddi olarak zorlayabileceği ve rapor ve benzeri şeyler için iyi bir devlet hastahanesini tavsiye ederim.
İlaç içmek istemiyorsa doktora da gitmek istemez şimdi şizofren tedavisinde ki en büyük sorun hastanın hasta olduğunu kabul etmemesidir bir şekilde ikna edin mecburi durumlarda polis yardımıyla ambulansla götürebilirsiniz saldırı geçmişi olduğu için polis kabul edecektir.
Eğer doktora götürebilir ve ilaçları düzgün kullandırabilirseniz ilk başta doğru ilaç ve dozu bulana kadar biraz sıkıntı olur ama sonra süreklilik sağlarsanız daha kolay olur hayat abiniz ve sizin için ama çok sabırlı olmak lazım.
Tekrar çok geçmiş olsun ALLAH yardımcınız olsun

İlaç kullanmak istemiyorsa aylık depo iğneler uygulanabilir. Etrafına saldırganlık gösterip zarar veriyorsa kaymakamlığa dilekçe verip polis zoruyla hastaneye yatırabilirsiniz. İnşallah bu aşamaya gelmez ama son çare çözüm önerisi olarak yazdım.

dilekçe yazmak için vasilik olması gerekmez mi? ben gidip söylesem kabul oluyor mu ya da annemin gitmesi şart mı?

Dediydidersin
İki farklı uygulama var vasilik yoluyla zorla yatırma bu bazen kaymakamlığa dilekçe veya mahkeme yoluyla vasi atanması bu zahmetli bir süreç.
Veya 112 arayın saldırganlığı anlatın polis ambulansla beraber geliyor o şekil zorla yatırma geçmişinizde saldırganlık olduğu için vasilik olmadan yatırma ihtimaliniz var vasi olarak genelde anne veya baba tercih ediliyor.
Ama bu söylediklerim son çare zorla yatırılma hasta ve çevresi için hoş bir durum değil umarım mecbur kalmazsınız.

Merhaba arkadaşlar konu ile ilgili çok güzel cevaplar yazmışlar bende karınca kararınca bildiğimizden değilde tecrubemizden yazalım istedim kardesimin devlet hastanesinde tedavi görmesini sağlarken tedavi gordugu özel kliniklerden epikriz istemiş kullandırılan ilaçlarin liste dökümünü hazırlayıp gitmiştim çok faydalı oldu tavsiye ederim

Psikiyatri ilaçlari kimyasal deli gömlegidir🤣🤣🤣
Daha iyi bir fikrin varmı!!??
cengizhan59

Evet her zaman hastahane veya doktor değişecekseniz ve doktor sizin tedavi geçmişinize ulaşamıyorsa tedavi geçmişinizi yeni doktora aktarın ki zamandan kazanılsın oda aynı tedavilerle uğraşıp zaman kaybetmesin çünkü bu tadavi ne yazıkki deneme yanılma yöntemiyle ilerliyor beyin çok karışık bir organ olduğu ve kişilik,karakter,geçmişte yaşanılan olaylar herkeste farklı olduğu için hangi ilacın kimde nasıl etki edeceği ve yan etkileri denemeden anlaşılmıyor.

kara duman

Hayırdır karaduman naçizane fikir bildirdik yardımcı olmaya çalıştık sizden başka kimse yazamayacaksa bu platformda bulunmamalıdır o zaman

cengizhan59
Ben size yazmadım ki ilaçlar deli gömleği diyen arkadaş yazdım.
Sizin yorumunuzu destekleyen uzun yazı yazdım kullanıcı adınız da o yorumun başında zaten yanlış anladınız her halde

kara duman

Özür dilerim kara duman yanlış anladım çok özür dilerim platformda yeni sayılırım çok özür dilerim

Üst Alt