Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz için sağlık kurulu %40 altı verebilir mi?

Nururux

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, öğretmenim. Psikoz hastasıyım. 4 senenin 3 yılı ilaç kullandım. 2 kez atak geçirince sonrasında 4 aydır ilaç kullanıyorum. Psikoz hastalığından engelli raporu alınabiliyormuş fakat sağlık kurulu %40 altı oran verme ihtimali var mı? İleride AGS sınavını kazanıp akademiye girerken engel olursa diye merak ediyorum.

Eger hayatini cok etkiliyorsa verme ihtimalleri yuksek ama tam %40 vermeleri gerek alti olursa raporlu olunmuyor maalesef

Rapor verebilirler.Genel öğretmenlik için hekim mesleğini yapabilir raporu verebiliyormuş işe başlarken.

merhaba,

ben meb de kadrolu öğretmenim. Şuanki prosedürlerin tamamını bilmiyorum (yeni atananlar (adaylık dönemi) için).
Ancak şunu söyliyim ben rapor alıp ekpss ile atanmıştım ve meb şu raporu istedi:

"Türkiy'nin her yerinde öğretmenlik yapabileceğine dair (Durum bildirir) sağlık kurulu raporu"

bende gidip bu raporu almıştım. Merak ettiğiniz başka birşey olursa sorabilirsiniz. imkan bulursam yanıtlarım.

@kar&yağmur, merhaba, psikoz için %40 oran alabilir miyim bilmiyorum. Psikiyatristime danışıp sağlık kuruluna gitmeyi planlıyorum.

@kar&yağmur, Doktorum öğretmen olmana engel değil dedi. Hastalığın ilaç kullansam da hafif belirtileri var dedi. Kıyamadım diye 5 mg Aripa verdi. 10 mg verecekti normalde ilaçlar daha iyi yapıyor ancak keşke yan etkileri olmasa. Siz kaç mg kullanıyordunuz?

Son düzenleme:
ben yaklaşık 10 yıldır sadece tek doz aylık abilify maintena kullanıyorum. Ama belki tablete geçebilirim çünkü hem doktorum ilacı azaltalım dedi hem de belki tamamen kesme ihtimalimiz de olabilir dedi. Birde ben enjeksiyon siyatik sinire zarar verecek diye endişe ediyorum biraz.

Üst Alt