Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz ilaçlarımı bıraktım ve bir anda insanlar bana bakıyor gibi hissetmeye başladım

Aciz bir kul

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese Allah tan şifalar diliyorum. Ben 7yildir psikoz tedavisi görüyorum. Sıkıntılarım ,bir yere gidince insanlar bana bakıyor bana gülüyor vs. İlaçla bir ara duzeldim .ama bir anda ilacı kestim ve kulağıma sesler gelmeye başladı. Ses bazen kadın bazen erkek sesi ve sürekli beni eleştiren bir ses hatta bu ses bana küfür ediyor benimle aynı durumda olan arkadaşlar sohbet etmek isterim

Yuyu

İlaca tekrar başladım ama bu ses her ortama girdiğimde benimle ve gerçekten farkı yok ayırt edemiyorum

İlaç çok önemli. ve ses ne derse desin aldırış etmemen lazım. senin şeyinin kılından dahada önemsiz o sesin dedikleri. unutma bu dediğimi.

Skyline

Teşekkür ederim kardeşim ama bu ses gelince bana hep kötü şeylerden bahsediyor benimle ilgili ve buna dayanamıyorum

Anladigim kadariyla ilaci duzensiz kullaniyorsun. İlaca devam et, o sesler duracaktir. Bir daha da birakma.

O sesler beyninin bir oyunu. Aldiris etme. Duzenli ilac kullanimiyla yok olacaklardir.

Yuyu

Evet kardeşim. 6yil boyunca sürekli kullandım ses yoktu iyileştim sandım birden bıraktım ve sesler geldi

Birden ilacı kestigim için oldu sanırım kardeşim. Şuan invega 6mg abilify maintana ve lustral kullanıyorum

Aciz bir kul

Kardeşim yıllarca çekmişsin bu hastalığı ne olduğunu çözmen lazım. Ben çözdüm şahsen bende halüsilasyonlar gördüm 3-4 defa. ama sese aldırış etmemeyi öğrendim ve onunla konuşmayı kesmen lazım o zaman mantıklı kişilikli konuşması bitiyor. birde 70 ayetel kursi oku hergün.

Kardeşim benim yardımcı olduğun için Allah razı olsun. Bu ses olmayan bir ses değil bir ortamda oturuyorum yada iş yerinde insanlar kendi aralarında konuşunca benim hakkımda konuşuyor gibi algılıyorum benim hakkımda bu tipe bak . Bu nasıl insan içine çıkıyor bu gibi gibi ve daha fazla özellikle cinsel anlamda konuşmalar duyuyorum . Diksiyonum düzgün çevremde öyle diyor ama hiç ozguvenim kalmadı . Sürekli aynaya bakıyorum acaba bende bir sıkıntımı var gibi takintiya giriyorum. Sence psikoterapi iyi gelirmi kardeşim

Tabiki iyi gelir mücadeleyi bırakma namaz kıl kılabildiğin kadar kıl günde 1 vakit de olsa iyi cumadan cumaya yapsanda iyi. Allaha da dua et meditasyon gibi olyor dua etmek namaz kılmak ve insana iyi geliyor.

Evet kardeşim namaz kılmak gerçekten apayrı bir konu insan namazla yeniden dirilir . Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim Allah a emanet ol

bende aynı hastalığa sahibim ilacı hiç bırakmadım 10 senedir abilify iyi geldi

BENİM TAHMİNİM ŞÖYLE ARKADAŞLAR=
İlaçı kendi kafandan bırakırsan ne kadar geriye gidersin?
Bilmiyorum.

Doktorlar bile kendi kafasından bütün tedaviyi komple kesemezler?
Bana göre çok kötü olur bu.

Benim tedavim 11 yıl aralıksız devam etmektedir?
HİÇ BİR ŞEKİLDE BIRAKMA TEŞEBBÜSÜM OLMADI.

Aciz bir kul Geçmiş olsun !
Kullanmış olduğun ilaçlar her ne ise adları önemli değil.
Size reçete edilen ilaçları kullanmayın, Yaşınızı bilmiyorum, evli yada bekar olduğunuzu bilmiyorum, erkek yada bayan olduğunuzu bilmiyorum.
Size sıralayacağım tavsiyelere mutlaka uyun.
Kullanmakta olduğunuz ilaçları asla içmeye devam etmeyin, Gece mutlaka saat 22:00 23:00 aralığında mutlaka uyumak için yatağınıza gidin, vucudunuz ilaca alışkın olduğu için seni zorlayacak ve o ilaçları içmeni isteyecek asla içme, gözlerini kapat uyu.
Telefon kullanıyor isen mutlaka yanından telefonu uzak tut.
Sabah saat 7'de mutlaka uyan az bir kahvaltı yap, sonra üzerini giyin dışarıya çık en az 2 saat yürüyüş yap, her gün.
Erkek isen ve bekarsan mutlaka bir kız arkadaşı edin.
Bayan isen Bir erkek arkadaşı edin.
Eğer köy gibi bir yerde yaşıyor isen, mutlaka olta ile balık avına git bu senin kafanın dağılmasına ve huzurlu olmana yarayacak, sokakta özgürce dolaş en az 2 saat.
Şehirde Yaşıyor isen yukarıda yazdığım gibi caddede gez, sana kimse bakmaz, sana öyle geliyor gibi olabilir aslında bunu yapan beyin seni kandırmaya çalışıyor, sen beynini kandıracaksın.
İlaçları ani bıraktığın için istem dışı bazı tik durumları olur el yada ayak parmaklarını sebepsiz hareket ettirme, ağız dudaklarını germe, çeneni oynatma gibi durumlar olabilir mümkün olduğunca bu hareketleri yapma.
Eğer sabırlı olursan 3 ay gibi bir sürede vucudun ilaçların kalıntılarını tamamen atacak ve şifa bulacaksın.
Psikiyatrik hastalıkların tamamı insanın kendisinin elindedir.
Cenaze gibi üzüntülü ortamlara katılma, eğlenceli yerlere git, düğün nişan gibi.
Eğer çalışıyor isen daha fazla çalış vucudunu ve düşünceni işe ver.
Eğer çalışmıyor isen mutlaka sürekli olarak dışarıda dolaş yani kendini dışarıya at, sürekli olarak dolaş, kahve köşesine oturup düşünme.
Gerekiyorsa simit sat, bir inşaatta çalış, ama mutlaka kendine bir meşgale bul.
Düzenli olarak arkadaşlarının arasına katıl kendine mümkün olduğunca iyi arkadaş seç.
Asla kendine özel hiç bir şeyini arkadaşlarına anlatma.
Yukarıda söylediğim gibi erkek isen bekarsan mutlaka kendine bir kız arkadaşı edin, eğer bir fabrikada çalışmak istiyorsan mümkünse kızların olduğu bir fabrika yada işletmeye gir orada çalış.
Kız isen mutlaka erkeklerin daha fazla olduğu bir fabrikaya gir.
Bu dediklerimi yapın düzeleceksiniz, asla ilaç kullanmayın.

ADALETE SİTEM

Teşekkür ederim kardeşim.ben ilaçları bıraktım bir ara ama eskisinden daha kötü oldum ses duyma olayı yoktu ama ilaçları bırakınca ses duymaya başladım.ve şuan tekrar ilaçlara başlamak zorunda kaldım.

Bu sesler seni eleştiren ses şeklinde mi mesela ne diyor sana .örneğin bana küfür ediyorlar bir kalabalik ta oturunca .ev de hiç olmuyor ama dışarda insanlar in arasında oluyor

Aciz bir kul
küfreden sesler duyuyorum birileri konuşuyor çocuk çığlıkları duyuyorum insanlara vesvese verdiğimi zannediyorum
cin şeytan deccal zannediyorum çok ağır ilaçlar alıyorum üstelik yüksek dozlarda

Ahmet T
Eyvallah kardeşim Allah razı olsun

Psikoz tedavisi gören arkadaşlar ilacı birden bıraktığınız oldumu ve tekrar başladığınız . Bu süreçte neler yaşadınız .deneyimlerinizi paylasir mısınız

Aciz bir kul
2012 TEMMUZ dan beridir böyle sanrılar bende olmuyor.
Bu tarihten önce bırak-başla bırak-başla ilaçları bıraksam bende de aynısı olur.
BANA GÖRE İLAÇLARI KULLANMAKTAN BAŞKA HİÇMİ HİÇ ÇAREMİZ YOK.

Aciz bir kul

6 ay boyunca kullanmadigim bir donem oldu. Vucuttaki ilac sifirlaninca halusinasyonlar, sanrilar oldukca yogunlasti ve kendimi hastanede buldum. İnsanlara tekme atiyordum. Rabbim kimseyi o hale dusurmesin. Size de gecmis olsun. Kendi iyiliginiz icin ilaclarinizi duzenli kullanin. Tip teknolojisinin sagladigi en gelismis tedavi yontemi bu.
Bunu saglayan hekimlerden de bilim insanlarindan da Allah razi olsun, basimizdan eksik olmasinlar, Rab'bim onlari aydinlatsin ve hasta insanlara daha faydali olsunlar dilerim ki. Amin.

Kendi iyiliginiz icin ilaclarinizi duzenli kullanin. Tip teknolojisinin sagladigi en gelismis tedavi yontemi bu.

Teşekkür ederim. Evet haklısınız ilaçları kullanmak en doğrusu, şuan tekrar başladım ve Allah a şükür halüsinasyon lar kesildi . Bir daha öyle bir hataya dusmem inşaallah...

BANA GÖRE İLAÇLARI KULLANMAKTAN BAŞKA HİÇMİ HİÇ ÇAREMİZ YOK.
Evet haklısınız.ilaclari düzenli kullanmaktan başka çaremiz yok .

Kafaya takmayı kafada kurmayı azaltıyor ilaçlar bir nevi uyuşturuyor sakinleştiriyor kısaca ilaca devam .

Kendimde bir psikoz hastası olarak bu hastaliğı olanlara yasa getirilmeli bu tarz ilaç kesimlerinde düzenli takip şartı konmalı uyulmadığı taktirde yaptırılmalı fikrimce yoksa sonrası çok acı oluyor

Aciz bir kul banada bir çeşit kumpas kurdular aileme zarar vermekle tehdit ettiler bende bu hastalığı geçirdim insanlar benim resmimi çekiyor bana gülüyor haberlerin hepsi benimle alakalı birisi bir söz söylüyor bana söylemiş gibi üzerime alınıyorum vs.
Bende sendeki gibi sesler duyma olayı olmadı
INVEGA 9mg kullanıyorum 1 yıldır şikayetim yok çok şükür.
Kendine hatırlatman gereken not:Başına ne gelirse gelsin ne kadar zulme uğrarsan uğra allah herşeyi görendir bilendir.Namaz kılmaya başlayarak tedavi oldum tavsiye ederim.Allah şifalar versin inşallah.

lykosz

Allah razi olsun kardeşim. Bende invega 6 mg kullanıyorum 1 aydır ve durumum biraz daha iyi sayılır. Namaz zaten en güzel ibadet bende maneviyata çok sarılıyorum ve bu beni iyi yönde etkiliyor...

Üst Alt