Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz ile emeklilik için yeterli düzeyde tanı alabilir miyim?

Faruk37

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Herkese iyi günler.

Benim hastalığım organik olmayan psikoz. Yüzde 45 engelli raporum var.
Bağkurdan engelli emeklisi olmak istiyorum. Bu durumda sgk hastalık Listesine bakılıyor onu biliyorum. Ama benim hastalığım sgk hastalık Listesinde orta ve ağır tanılı olarak yazıyor. Hastalık var yani hastalık listesinde ama hafif yok. Bu durumda ben hafif oranla emekli olabilirmiyim. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.İyi günler dilerim.

Hafif yok bu durumda nasıl olur orta veya agirmi degerlendirilmek zorunda buda avantajmi olur pirim az ister o zaman erken emeklimi oluruz

Hep diyoruz ya oranın bir önemi yok.
Rapordaki oranı 40 da olsa 45 te olsa tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen Orta olarak değerlendiriliyor. (Organik Olmayan Psikoz, Atipik Psikoz)
Tedavi ile çalışma olanağı vermeyen Ağır.

Hafif yok o ne olacak diye soracaksın @(Gölge) ,
Benim fikrim şeker gibi, kolesterol gibi, depresyon gibi yani listede olmayan hastalıklar gibi tedavi ile düzeleni hastalıktan saymıyorlar. Tedavi ile düzelmişse çalışabilir.

bende senin gibi ya da herkes gibi okuduğumu yorumluyorum, kesin bilgi değil.

psikolojik rahatsızlıklarda hafif yok. hastalığı üç şekilde yorumluyorlar bence.

tedavi ile düzelen; yani çalışma gücü kaybı yok. tedavi ile düzelenleri emekli etmek istememişler.

tedavi ile kısmen düzelen; yani çalışma gücü kaybı orta
tedavi ile düzelmeyen; yani çalışma gücü kaybı ağır.

benim yorumlamam bu şekilde.

Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %40 üç yıllık raporum var 2010 yılından beridir tedavi görüyorum 2025 yılına kadar 2yıllık/3yıllık/5yıllık engelli raporum devam etmekte 3850 primim var 2007 sigorta girişim var emekli olma şansım var mıdır bilgisi olan yazarsa iyi olur teşekkür ederim.
*Soru/raporum neden hala daha sürekli rapora dönmedi.
*Soru/doktorlar ömür boyu ilaçlarına devam edeceksin diyor.kaç sefer düzeldim diye ilaçlarımı bıraktım hastalığım tekrar başa dönüyor

@OturanBoğa, %40 atipik psikoz tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen ne olur acaba //hafif,orta, ağır//

@ucuncubahar,
İnanmamak demeyelim de emin olmak istiyor insan orada SGK yüksek kurulu diyor yani buda demek oluyor ki normal SGK kurulu red veriyor bir üst kurul orta derecede iş gücü kaybı veriyor neden böyle oluyor .bir üst kurula itiraz etmeyince kabul etmiyorlar demek ki

Abi benim tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen dediği için birde %40 olduğundan emin olamıyorum iş gücü kaybını orta derecede vereceğini.
Tedavi ile çalışma olanağı veren olsaydı rapor o zaman inanabilirdim
Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen ile tedavi ile çalışma olanağı veren aynı durumsa yani ikisi aynı şey mi acaba onun için tereddütteyim...🙂

@alpereen

1) benim rapor çok yeni tarihli yani 25 Aralık
2) Rapor oranım %40 (İlgili hastalıktan)
3) SGK sağlık kurulu ret vermedi ki karar verdikleri tarih 23 Ocak (yüksek kelimesine takılmadım)
4) Ek-1 hastalık listesinde "tedavi ile kısmen düzelen" için ORTA diyor, senin raporunun karşılığıda ORTA olacaktır.
5) "tedavi ile kısmen düzelen" ile "tedavi ile çalışma olanağı veren" aynı şey o konuda da için rahat olsun.

Samimi olarak şüpheli olmak, sorgulamakla en doğrusunu yapıyorsun.

İnternette çok fazla bilgi var hangisi doğru, hangisi yanlış ayırtetmek çok zor.
Hatta çoğu sigorta şirketi hit kazanmak için yalan yanlış bilgilerle sayfa hazırlıyorlar. ordaki bilgilere inanan bir çok kişi de yanlış işlemlerle süreci uzattıkça uzatıyor.

Sorun olursa tekrar tekrar sorabilirsin, bilgim olduğu sürece bende yardımcı olurum. (y)

@ucuncubahar,
Değerli bilgilerin için teşekkür ederim ben yine ara ara sorarım sağlıcakla kal 🙂

Daha yeni hastaneden sağlık kurulu(engelli değil engelli var zaten)durum bildirim raporu aldım SGK sevk etti ama rapor süresini 1 yıl yapmışlar neden öyle oldu acaba.her seferinde 1 yılda bir rapor mu yenileyeceğiz ne zaman sürekli olacak bu durum hastalık ilaç kullanmayınca geri geliyor zaten daha niye süreli verirler ki

süreli / süresiz rapor için kesin bir şey söylemek imkansız.

hastaneden hastaneye ya da doktordan doktora değişen bir durum söz konusu.

sürekli takip eden doktorun verdiği epikriz raporunun etkili olduğunu düşünüyorum, sadece bir tahmin tabi ki.

üst üste alınan 2. bazende 3. raporda süresiz verdiklerini görüyoruz.

Bana gelen yazıda 1 Mart itibariyle emekli olduğum, maaşımın adıma bankaya yatırıldığı, sosyal güvencelerimin bağlandığı ve varsa tazminat vs için son çalıştığım kuruma yazı yazıldığı gelen yazıya göre tazminat için ayrıca inceleme yapılacağı yazılı.

Kontrol ile ilgili bir bölüm gelen yazıda yer almıyordu.
Emekliliğimin süreli / süresiz olduğuna dair de bir ayrıntı da yoktu.

%60 engelli orta sonucla malulen emekli olunabiliyor mu
Tek hastalıkla mı oluyor sadece malulen emeklilik

@Chucky859

Benden başka herkes tazminat ve emekli maaşını birlikte alıyordur.

Benim durum farklıydı, hatta bunla ilgili farklı bir konu açtım.
Ben herhangi bir kurumda çalışmadan 4C ile emekliliğe başvurdum.
Normalde kamu çalışanları kurumu üzerinden emekliliğe başvuruyor.

organik olmayan piskoz tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen tip oldugu tanısına sahibim %40 raporum var 2003 ise baslangıc tarihim var 4100 prim günüm var engelli emeklisi olabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum saygılar.

organik olmayan piskoz tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen tip oldugu tanısına sahibim %40 raporum var 2003 ise baslangıc tarihim var 4100 prim günüm var engelli emeklisi olabilirmiyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum saygılar.

%60 engelli orta sonucla malulen emekli olunabiliyor mu
Tek hastalıkla mı oluyor sadece malulen emeklilik

@kardanay

Yukarıda yazdığım gibi, benim tanı da "organik olmayan psikoz" (atipik psikoz)
- Yılınız ve prim gün sayınız emeklilik için yeterli.
- Raporunuz son 6 ay içinde (eğitim ve araştırma, üniversite veya şehir hastanesinden) alınmış ise elinizdeki raporla başvurarak,
6 aydan uzun süre önce alınmış ise SGK nın sevk ettiği hastaneden aynı tanılı rapor alarak

emekli olmanız mümkün.

Üst Alt