Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz iyileşir mi ve iyileşen kişi varsa belirtileri neler?

-ARAGORN-

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
26
Psikiyatri benim psikoz için iyleşirmi diye bir cevap vermiyor ama psigolok dedi kroniktir bende belirti ilaç kullandığımda sadece gaipten sesler duyma ilacım sadece xeplion iyileşir mi...

Ben 1998 den beridir tedavi görüyorum.Hayata yeniden tutundum.Akşamları yatarken Clonex kullanıyorum

@Vanlı65 bu şizofreninin bir türü yani düzelmez ,hatırlarsan senle mesajlaşmıştık daha önce bu hastalığın remisyon dönemleri var bu iyileştiğin anlamına gelmiyor

Hatırladığım kadarıyla seninle belirtilerimizi konuşmuştuk evet şizofrende bir psikoz dur aslında bu beyin hastalığıdır düzelmez gibi ben yinede bir ümit dedim senin ne oldu son durumun ilaç falan alıyomusun

Psikoz iyileşirde biz göremeyiz sanırım. Görebilenler olurmu olmazmı onuda bilemem ben.

TAM OLARAK İYİLEŞEN OLMADI DAHA.

"Şizofreniyi yendim" diyen kaç kişi var burada?

@Vanlı65 ilaç kullanmıyorum henüz atak filan geçirmedim

Xeplion kalıcı yan etki yaptı uykuya dalamıyorum onla cebelleşiyorum ,o düzelirse invega içmeyi deniycem akatizi yapıyor o da ama bilmiyorum

İlaçsız tedavi olabilsen iyi xeplion benide ağırlaştırdı ama aile tavsiyesi kullanıyorum şu psikiyatri ler bir belirti görünce bir ilaç daha ekliyor gıcık oluyorum hepsi ağır yan etkili ilaçlar çok ağır değilsen bulaşma ilaca psikiyatri yede

Vanlı65- bende aradan zaman geçiyor ve farkında olmadan piskoza girdinmi ilacıda reddediyorum sonrası polis zoruyla hastane inan intahar kolay olsa düşünecek haldeyim

Onur altıntaş var youtube da. A dan Z ye psikoz hakkında herşey var. Bende bağımlılık derecesinde izledim hala daha açarım izlerim. Saatlik videolarını bile onlarca kez izledim.

Bende psikozun tamamen düzelemiyceğini ve hayata adapte edilebilceğini ordan öğrendim. Orda çok önemli bilgiler var. Kesinlikle izlemenizi öneririm Onur altıntaş yazın youtube izleyin videolarını...

Tabi anlık olarak gelişen paranoyalar bikaç haftalık psikozlar tamamen düzelir. Ama çok büyüdüğü zaman tamamen düzelme yok bence...

Doktorum, stabilsin ve remisyondasın diyor. Ben de kendimi iyi hissediyorum

Bende ilaç işe yaradı, tedaviye yanıt verdi.
Ancak vucüd sürekli birşeyle savaşıyormuş gibi yorgun düşüyor. Yani hastalığın negatif belirtileri ilerliyor. Pozitif belirtileri baskılıyor. Bu durumda iyileşmiş oluyor muyuz? Bilmiyorum.

Negatif belirtiler için verilen antidepresan sizde işe yaradı mı?

İsteksizlik İçe kapanma evden çıkamama vebenzeri negatif belirtiler den antidepresan la iyileşen varmı

Yaramadı, hiç etkisi yok gibi kullanıyorum ama doktor adedini yükselti.

Reçete günü gelmediği için yeni ilaçları alamadım. Haftaya tekrar yazdırıp günde 2 adet kullanacağım.

Ben atak geçirmeden önce hiç böyle negatif belirtiler yoktu. Daha doğrusu ilacın yan etkisi olduğunu düşünüyorum.

Artık dayanılmayacak seviyeye geldi. İlaçları komple bırakmak istiyorum herşeyi göze alıp.

İğne olduğu için kafaya görede bırakamıyoruz. Dün vuruldum bir ay gider

Bırakmak iyi gelmedi bana xeplion un 3 aylığı travictayı vuruyordum bıraktım şimdi ilaca döndüm ancak sesler 75 mg xeplion keserken şimdi 100 mg kesmiyor bırakmanın sıkıntısı sesler güçleniyor ilaç dozu artıyor bence git konuş de bu ilacı kes başka ver habını falan verir belki iyi gelir bizdede önayak olursun

Ben bırakınca uzun süre bişe olmuyor. Ses falanda duymuyorum. Sadece sarhoş gibi oluyorum. Kafam güzel oluyor. Oda atak gelirse.

Şimdi hastalığın alevlenmesi geçti ya 3-4 sene böyle gidiyor bişe olmadan. Sonra psikoz yavaştan başlayıp atağa çeviriyor.

Ama artık dayanılmayacak bir halsizlik var.

Bir dönem kafamın içinde konuşmalar oluyordu daha doğrusu ben kendim kuruyordum tanıdığım kişiler hakkımda konuşuyormuş gibi beynimde kuruyor gerçekmiş sanki gibi sinir oluyordum ama ses falan duymuyordum bu da mı negatif belirti oluyor ?

Şizofreninin çaresi var şizofrenden yeni çiktim

Meh pek yaramıyor kendimi zorluyorum sadece bir şeyler yapmaya bana kalsa yataktan çıkmam

Üst Alt