Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz nedeniyle jest veya mimik yoksunluğu yaşayan var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
103
Reaksiyonlar
538
Doğal halimle gülümseyip tebessüm edemiyorum.Kahkaha atamıyorum. Donuk bir yüz ifadem var. Bazen insanlar "neden böyle durgunsun" diyince sinirim ve moralim bozuluyor. Yine de antisosyal birisi değilim . Ama karşı cinsel duygusal ilişki maksatlı tanışmalarda bu sebeplerle reddedilince iyice canım sıkılıyor. Görüştüğüm birkaç tane yakın arkadaşım var. Yeni bir sosyal ortama girince ilk başta biraz kasılıyorum ama kısa sürede geçiyor. Benzer durumda olan başka arkadaşlar da vardır diye düşünerek başlığı açtım.

İlaç sebepli bir donukluk var bende geçirmeye çalışıyorum bunun yanında isteksizlik gibi belirtilerde var bazen geçiyor bazen kalıyor allah şifa versin cümlemize çok zor. Acının acıdan farkı yoktur azı çoğu vardır .

Ben bazı jest ve mimikleri yapamıyorum, örneğin gözümü kısamıyorum.

@Tyler D., aynı dertten muzdaribiz. Ama arkadaşlarla vs sohbet ortamı olunca moralim düzeliyor

@Descartes, hocam ilaçlar dicem ama ben çocukken de mesela fotoğraf çekimlerinde hep asık suratlı dururdum şimdi de öyle. bana az gülsene diyorlar ama ben asık suratlı olduğumun farkında bile değilim bilerek yaptığım birşey değil

@Ben_Claudius, hocam, aynen ben de ergenlikte nevrotik kimlik bozukluğu yaşıyordum. Bu yüzden hep özgüvensiz ve mutsuz bir yüz ifadem vardı
Tabiki bilerek yaptığımız bir şey değil Hatta moralim yerindeyken bile "neden mutsuz gibisin" diye soranlar oluyordu.

@çılgın bipolar, """Ne de olsa, kışın sonu bahardır""" Karamsar olmayın

@çılgın bipolar, hocam niyet okuma gibi düşünmeyin lütfen ,ama sizin profil resminize bakınca, mani döneminizde çok neşeli etrafını cıvıl cıvıl eden birisi gibi duruyorsunuz. Ama depresyon dönemlerini az da olsa tahmin edebilirim.
birde bu gamsız olan insanlar hepsi rahat rahat dolaşıyor. psikiyatriye yolu düşen herkes kafaya çok taktığı ,empati yaptığı için ilaç kullanıyor. bu forumdaki bir çok psikolojik hasta azıcık gamsız olsa aslında öyle bir iyileşme dönemine gireceğiz ki . keşke azıcık olsak

@Ben_Claudius, haklısın... Beni mani döneminde gören ve tanımayan insanlar" ne kadar neşeli ve pozitif der" aslında ben manideki benim.o yüzden manik olmayı seviyorum....

Bunun belirtileri nedir peki

Doktor bunu bizim söyledikerimize karşılık mı tanıyı kouyor

@Amhetcan, tahlil, mr yok bunu tespit edecek. Tam bir psikoz hali varsa kişi bunu normal görür, doktora gitmeye gerek duymaz. Aileler götürür.

Beni öldürecekler düşüncesi, ben mehdiyim, televizyonda benden bahsediyorlar, fbi peşimde vs vs
Halüsinasyonlar da olabilir ama üstte yazdıklarım tanı için yeterli.

Üst Alt