Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz olan biri 8 yıl boyunca sadece tek atak geçirmesi normal mi?

Konular
27
Reaksiyonlar
187
8 yıl önce hastalandım tek atak geçirdim hemen ilaçlarla müdahale edildi çabuk düzeldim . O gün bu gündür atak falan geçirmedim bazı hastalar var 2- 3 yılda bir atak geçirip kendilerini kaybediyorlar ben ise 8 yıldır atak geçirmedim bu benim ilaçsız iyileşebilme ihtimalimin daha fazla olduğunu gösteriyor galiba, sizce bu kadar süre atak geçirmemek normal mi çünkü organik olmayan psikoz hastasıyım.

Ha bide ben atak geçirirken kendimden geçmedim.

Herkes uyuyor galiba işten yazıyorum🤣🤣

Normal demeyelim de, gayet de mümkün diyelim. İlaçlarını düzgün kullandığında, yaşam ritmini sakin bir şekilde oturttuğunda, gerginlikten uzak durduğunda, kendini bildiğinde pekala hiç atak geçirmeden yaşam sürebilirsin

İlaçsız iyileşmek İM KAN SIZ. İlaç içtiğin için iyisin, bıraktığında...

bu benim ilaçsız iyileşebilme ihtimalimin daha fazla olduğunu gösteriyor galiba
İlaçsız neredeyse imkansız. İstersen doktor kontrolünde deneyebilirsin tabi ama sonu hastanede bitebilir. Senin durumun ilaca olumlu yanıt vermenden dolayı bu şekilde. 10 yıl psikoza girmeyen ve "ilacı bıraksam da olabilir" deyip ilacı bırakmayı deneyen ve sonunda yatışı yapılan hasta tanıyorum.

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsunuz doktorum 50 yaşına kadar ilaç kullandırdığım hastam var ama kimin nasıl olacağı belli olmaz her insan farklıdır ilaçsız bir şekilde iyileşebilirsinde iyileşmeyebilirsinde dedi. Deneyip göreceğiz belki 40-45 yaşlarında deneyebiliriz ilaçsız yaşamı daha gencim böyle ilaç kullanalım bakalım sonumuz ne olacak.

Ben de 2 yıldır atak geçirmedim, okuldan mezun olunca doktora söyleyip bırakmayı düşünüyorum.
İlacı bırakmayı denemeden "ben kesin ömür boyu ilaç kullanıcam" demek yanlış bana göre.

@Tyler D., depresyon yok huzur var , depresyonu atipik ilaçlar yapar senin kullandığın xeplion gibi.

Ayriyeten ilaçtan bağımsız depresyonun varsa bilemem.

3 Defa ilaç bıraktım 2 sinin sonunda hastaneye yatırıldım. beyin çok garip bir şey. doktorum bir kere bana şeker hastası gibi düşün bu ilaçları sürekli kullanacaksın demişti. şuan 3 antipsikotiği aynı anda kullanıyorum haftaya kontrol var birini çıkaracakmış doktor. sakın kafana göre ilaç bırakma,kendini takip et az bir anormallik hissedersen direk doktora git. doktorlar bazen 1 ay sonra gel diyor sen 2 hafta da bir git. umarım yaşam boyunca başka bir atak geçirmezsin @Üzümlükekim,

@Üzümlükekim, Hocam bira içince anlık geçiyo ama sonrası daha kötü oluyor. O yüzden içmiyorum. Bir de bu ay xeplion vurulmadım bakalım nolacak

@Ben_Claudius,
Paylaşımın çok bilinçli ve yerinde, teşekkür ederim. Benim durumum biraz daha hafif galiba; sadece bir kez atak geçirdim, o da hastalığın başlangıcında oldu. Hiç ilaç bırakmadım çünkü en başından beri tedaviyi ciddiye alıyorum. Küçük bir değişiklik hissedersem bile hemen doktoruma danışıyorum. Umarım ikimiz de bu hastalığı bir daha asla kötü yaşamayız.

@Tyler D.,
Bira içince iyi hissetmen geçici bir durum. Ama bu alkol, hem depresyonu sonra daha kötü hale getirir hem de psikoz riskini artırır. Özellikle ilaç kullanıyorsan çok tehlikeli olabilir. Bu durumu mutlaka doktoruna anlat. Gerçek çözüm ilaç ve psikolojik destekle olur, alkolle değil.

Üst Alt