Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz (özellikle şizofreni) hastaları için özel ve devlet bakımevleri..?

adamo

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
6
Çok araştırdım ama kamunun şizofreni hastaları bakımevlerini bulamadım. Dahası diğer bakımevlerinde kalabilmek için Ruhsal Engelli olmamak gerektiğini öğrendim. Bilenler varsa devletin veya özelin şizofreni benzeri hastaların kalabileceği bakımevlerini anlatabilir mi? Malum yaşlanacağız ve yalnız kalacağız, şimdiden bu konuda bilgi sahibi olmak isteriz diye düşündüm. (Özel bir bakımevini internetten buldum, güzel bir yere benziyordu ama maddi koşulları nelerdir diye email gönderdim, bir cevap gelmedi.) Koşullar pek iyi değil diye daha önceden forumda bahsedenler vardı, şimdi çalışıyoruzda yalnızlığımıza çaremi sanki?

uuufff bi de bu konu var yaşlanınca kim bakacak evlenemiyoruz da akrabalar zaten akbaba gibi nerden mal kaçıracaklar diye hesabını yapıyor yolumuzu bilmezler Allah bizlerin yardımcısı olsun

O konuyu ben de kısa bir süre düşündüm sonra boş olduğuna karar verdim yaşlanınca ne yapacağım kaygısına düşmenin ölür giderim belki ne malum ne kadar yaşayacağım onu mu dert edeceğim yaşamama bakıyorum sonu ne olursa olsun çokta tın. Sonuçta ölüm umurumda değil yaşlılık mı umurumda olacak .

Huzurevlerinde normal ihtiyarlara bile yer zor bulunuyorken şizofren vb hastalıklara özel bir konaklama imkanının sağlanacağını pek sanmıyorum..

perseküsyon

Doğru diyorsun, ama şizofreni hastalarına yönelik bir özel bakımevi buldum internette; gayet temiz ve bakımlı görünüyordu... İnşallah böyle yerler zamanla çoğalır. Tabi işin bir de parasal yönü var; 5510 sayılı kanuna göre emekli olacak bizler için bu durum düşündürücü; alacağımız emekli maaşıyla böyle özel bakımevlerinde kalmak bence pek mümkün gözükmüyor; depresifliğimden mi, diyabetimden midir nedir gelecek hakkında hep karanlık düşünüyorum. İlaç kullandığımız sürece dışarıdan sağlam görünüyoruz; malulen emeklilik, engelli emekliliği derken yaş ilerleyecek 50 lerimizde olacağız; şu an bile zorlanıyorum yaşamakta; bir de yaşlılığı düşününce içim parçalanıyor... İlkokulda öğrendiğim bir atasözü vardı; " yaşlılara saygı gösteren kut bulur " diye; o kadar hassasım ki bu konuda, elimden gelen saygıyı gösterdimse de ben aynı derecede "kut" bulamıyorum. :( Kazan ve harca ama sakla bir parça; lazım olur yaşlanınca...

adamo

Yaşlılık konusunu ben de kafaya takıyorum Annem babam olmadan ve evlenemezsem ne yaparım bilemiyorum.

[FONT=sans-serif]"""Kazan ve harca ama sakla bir parça; lazım olur yaşlanınca...""" bu söze istinaden birikim yapıyorum[/FONT]

Üst Alt