Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz rahatsızlığım var. Rapor almamın iş bulmama etkisi olur mu?

Badman

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
3
2009 yılında psikolojik rahatsızlık geçirmiştim. Psikoz rahatsızlığım var. Nette yorumlar okudum psikoz hastalarına %40 üzeri engelli raporu veriyorlarmış. Kararsızım, sizce başvurup rapor alayım mı? Şu an işsizim, iş aradığımda bana bir dezavantajı olur mu?

merhaba,
[FONT=Century Gothic]
bir arkadaşım okb rahatsızlığı için rapor aldıktan sonra devlet memuru oldu. Engelli raporu almak ist giyorsanız bence şansınız var. Devlet hastanesine giderek başvuru yapmanız gerekiyor[/FONT]

engelli raporu olursam hayatımda ne değişir.

ben mesela şu anda iş bulamıyorum. engelli raporum yok. bipolarım. askerlikten muafiyetim var. eğer engelli raporu alırsam normal insanlar için açılan ilanlara başvuru yapabilir miyim? engelli statüsüne geçersem olumlu-olumsuz hayatımda neler değişir?

Engelli raporunun bir kısmında hangi iş kollarında çalışamayacağı yazar. Mesela ben madenci olamam, çünkü ağır iş kollarında çalışamaz diye raporumda belirtilmiş. Bunlar belirtilmedikçe her kolda çalışabilirsiniz.
Raporunuz %40 ve üzeri ise türlü başka faydaları olur. Müzeler bedava, belediye otobüsleri bedava, bazı şeyler indirimli vs.

Bir de vergi indirimi konusu var. Eğer %40 ve üzeri engeliniz olursa gelir vergisi indirimi alıp bazı başka şartları da sağlarsınız erkenden yaş beklemeden emekli olabilirsiniz.

Üst Alt