Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikoz sizde ne gibi kişilik karakter huy değişikliğine yol açtı?
Utanarak itiraf ediyorum ama ben de boyalı kuş kitabında ki joska gibi SS askerlerine bir sempati ve hayranlık duymama sebep oldu onun dışında ilacın etkisi mi bilmiyorum daha güler yüzlüyüm bunun sebebininde lisedeyken sürekli Naziler den bahseden ırkçı kuzenimin telkinlerinin bilinçaltım da kalıp psikozla birlikte ortaya çıktığını düşünüyorum sakın yanlış anlamayın hümanist bir insanım ama atak geçirdiğim dönemler de Türkiye de görevli bir SS askeri olduğuma inanıyor kavgam okuyor vücut çalışıyor gölge boksu yapıyor minenwerfer kaiserjagerlied dinliyor fikri mücadele de ve kavgada nasyonal sosyalizmin düşmanlarını nasıl yeneceği mi kafamda canlandırıyor american history x i defalarca izliyorum SS tıraşı yaptırıyorum sonra markette Afrika li bro larımla karşılaşınca Nazi selamı veriyorum ve havadan sudan hayatın zorluğundan basketboldan dostça sohbet ediyoruz sözüm meclisten dışarı tam bir deliyim ha hatta neredeyse SS dövmesi bile yaptıracaktım ucuz kurtuldum sizler de de buna benzer veya daha farklı bir huy karakter kişilik değişimi oldu mu not Nazi değilim bana düşmez ama insanları davranışları na göre değerlendiririm iyice okuyup öyle cevap yazın gereksiz linç yemeyim bu arada telkin çok güçlü bir silah ve ben tecrübeyle sabit biliyorum telkine çok açığım hümanist insanları daha çok seviyorum bir de şimdi aklıma geldi örümcek fobim geçti
Bende böyle şeyler yok ama takıntılık ve alınganlık var . Kendimi başka biri yada özel sanmıyorum. Zaten bu hastalık karakter bölünmesine karakter bozukluğuna yol açıyor, bence ataklariniz geldiğinde daha önce bu durum bana saçma gelmişi düşünün. Bide sanırım kendinizi değerli hissetmek ve ilgi eksikliğinden dolayı kendi kimliğinizden çıkıyor olabilirsiniz.
Hastalıktan dolayı kendinizi küçük görüyor oteleniyor dışlanmış hissediyorsunuz,değer arayışından dolayı yaşadığınız halusunasyon sandılar falan gerçek gibi geliyor ve bunu başka anlamlara yoruyornuz benim gözlemlerim bunlar. İnsan kendini niye başka biri şansın ki bunun hastalıkta olsa başka açıklaması yok. Peygamberler devri kapandı ilahi kaynaklı sesler duyamazsın.
Doktorlar bu tip durumlara hormonlarla alakalı deyip kestirip atmak ve ilaç yazmak yerine iyi bir terapi yapsalar ki bana göre yapmaları gerekir hastalara çok daha faydalı olurlar ama ne yazık ki ülkemizde özelde dahi bunu doğru dürüst yapan doktor pek görmedim.
White Wolf Spirit
tespitlerin için teşekkürler bunları dikkate alacağım peki örümcek fobimin geçmesini neye bağlıyorsunuz bir de ilk rahatsızlandigim dan beri her kontrol de bir soru hiç değişmedi sesler duyuyormusun yani demek istediğim nasıl söylesem en belirgin psikoz semptomu yani hemen her hastada görülme olasılığı çok yüksek havale geçiren birinin ateşinin düşmemesini sanırım örnek verebiliriz alevlenme döneminde sesler duyup bunu gerçek sanma durumu siz de yaşanmadı yada hiç atak gecirmediniz mi ben bir ara kendimi dine verdiğim bir dönem de vahiy geliyor sandım ama hemen haşa diyip Tevbe ettim çünkü son peygamberin Muhammed olduğunu bildiren hadis ve ayetler aklıma geldi bunu fark edecek kadar aklım başimday dı bir kaç kere de ses ben doğru olmadığını inkâr ettikçe daha da rahatsız edici bir hal aldı kafamdaki sesi bir türlü bastiramadim bir haftalık kamptan sonra sesler kesildi bir görevi olduğuna inanmak devlet din yada benzeri şeyler tarafından görevlendirildiği ne inanmak da çok sık görülen bir durum ben insanlığı kurtarmak için kendi idrarımı bile içtim o dönem fazla bear grylls izlemiştim buna benzer olarak dünyayı kurtarmak için görevlendirdiğine inanıp binbir çeşit şey yapan hastalar var bilinen ilaçsız iyileşen tek kişi olan matematik dehası John Nash bile buna benzer şeyler yaşamış siz hiç yaşamadiniz mi? bir de yaptığınız tespitlerin buna sebep olduğu kanısına nasıl vardınız benim durumum da ben yine kendim olduğumu biliyordum sadece birileri tarafından görevlendirildigime inanıyor genel olarak bir felaketi önlemem gerektiğine inanıyordum diğer hastalarda da süreç bu şekilde gelişiyor John Nash de mesala ülkesinin güvenliğinin Sovyet şifrelerini çözmesine bağlı olduğuna inanıyor ama psikozda kendisinin başka bir insan olduğuna inanma durumunu ilk kez sizden duyuyorum 600 soruluk testleri çözdüm en abuk sabuk sorular dahi vardı ama orada bile bu durumu sormadılar doktorlar da bu semptom var mı hiç sormadı iyi akşamlar
Bu arada önceden en masum örümcek resmi dahi beni krize sokardı şuan evcil bir tarantulayi bile elime alabilirim
arkadas ben ses duymuyorum halusunasyonda gormuyorum ama kotu donemım oldu manısada kaldım ben hastalık vardı ama sımdı normal ınsan gıbıyım.Zaten bu sızofren olsun psikotık hastaların dını obsesyonları oluyor,gorduklerı halusunasyonları seslerı ılahı kaynaklı sanıp kendılerını ozel sanıyorlar.Dındar ol tabı bu en guzel sey ama hastalıgıdnan kaynaklı degıl. Gozlem soncuunda varıyorum bu sonuclara bızım ısyerınde de var ılerı derece sızofrenı hastası sureklı gelıp kendıyle ılgılı ımalarda bulunuyor, alametlerı tasımadıgı halde kendını mehdı sanıyor.Sureklı bı konuda obsesyon olusmus onun etrafında kurgular yapıyor. Sızofrenlerın coguda kendını ya mesıh yada mehdı yada peygamber sanıyorçJohn forbes nashde kendını peygamber sanmıs uzaylılardan mesaj alıyor sanmıs ama adam zekı oldugudan farkına varmıs gordugu kız cocugunun asla buyumedıgını anlamıs adam delı ama senden benden zekı tabı nobel odellı ekonomıde buyuk basarı yakalamıs .Yanı kafanı kullanırsan hastalıgın onune gecebılırsın sıfa allahdan ılla ıyılesen demıyorum ama farkına var ozel degılsın aynı zamanda degersızde degılsın ınsansın amellerınle kendıne degerde katabılırsın degersızlesebılırsınde. Sureklı bıseylerle mesgul ol bu hastalık ılerlerse en cok boslukda kalırsan ılerler, beyın kurgular.
Ozel olan ınsanlar peygamberlerdır, onlarla bıle yuce allah sınır koymus.Allah c.c hz musa a.s ıle bıle ates vasıtasıyla seslenmıs onlada cok konusmamıs sureklı ses duyuyon peygamber degılsın.Allah peygamberlere sınır koymus sana ne kadar sınır koyar onu dusun normal ınsan olarak Melekler peygamberlere ınsan seklınde gorunmus hz peygamber efendımız bıle hz cebraılı asli sekliyel iki defa gormus gordugun halusunasyonları normal ınsanlar melek sananlar var. Sende bu ne kadar mantıklı sızofrnlerın sureklı gaibden ses duydugunu dusunmesı melek gorduklerını ıddıa etmesi
Bundan 4 yıl önceydi 2. Ci kez ilaç almadan önce kendimi peygamberlik getirmiş bir sesle içli dışlı buldum altın ara dedi aradım huyum dik kafalı Bi şekilde bu sese inanmaktı bu ses bir meleğim der bigün cebrailim der bigün israfilim derdi körü körüne inandım ağır bir iğneyle uyandım Bi daha inanmadım bu sese ama hala altın Haritasını ölçü ve şeklini nasıl çizdiği gizemli kaldı ben seslerin verdiği etkiyle örneğin polisler düşmandır derdi bende tamam derdim köpekler kuduz derdi bende korkardım köpeklerden anlıyacağın daha çok şey var nebi sandım uzun Bi süre kendimi işin iyi yönü ilaçla bu ses günde bir dakikalara düştü neredeyse ses duyma bitti başkada hastalık belirtim yok görüntü görmedim hiç çok nadir
Psikoz beni (zaten içe kapanığım) daha da içe kapandırttı. Özgüvenimi zedeledi. Beni tehdit eden sesler duymaya başlıyorum, bana emir veriyorlar, ben de onlar tarafından yönetilen bir kuklaya dönüyorum. Başka varlıklar tarafından kontrol edildiğime inanıyorum. Düşüncelerimi duyuyorlar.