Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz/Şizofreni duyduğunuz sesler ne zaman kesildi?

• Konbuyu başlatan elif77
  • Başlangıç tarihi
E

elif77

Uzun zamandır antipiskotik kullanıyorum ama sesler tam manada kesilmedi baya azaldı rahatladım ancak hala duyuyorum
kesilen arkadaşlar su an hayatınız nasıl
sesler ne zaman kesildi
şu anda ne gibi ses hariç probleminiz var

elif77

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun . Bende de ses olayı var , eskiden yoktu sadece alınganlık şüphe vs. Vardı ,ama ben 6-7yil kullandığım ilaçları birden kestim ve ses olayı başladı . genellikle beni yargılayan beni kötüleyen insanların sesini duyuyorum . Tedaviye tekrar başladım ,ve bu sesler azda olsa kesildi .

Aciz bir kul

sesleri ben doktora filan çok zor açıklıyorum benim için çok karmaşık bir durum
siz nasıl açıkladınız

elif77

Ben olmayan bir ses duymuyorum , normal toplumda otururken veya çalışırken konuşan insanların kelimelerini üzerime alınıyorum . Örneğin ,bir kız erkek arkadaşına bugün yakışıklı değilsin dediğinde ben üstüme alınıyorum.

Siz ne gibi sesler duyuyorsunuz?

Ahmet T
Kardeşim bu küfür edenler olmayan bir ses mi yoksa insan larin konuştukları mi sana öyle geliyor .

olmayan sesler demediklerini bırakmıyor aklımı kaybedene kadar uğraşcaklar

Allah şifa versin kardeşim. O sesleri duyduğun zaman inancını bilmiyorum ama müslüman san namaz kıl.dua ya sarıl ,evet bu hastalık akıl oyunu gibi birşey . Ama şunu unutma kardeşim manevi etkisi çok büyük . Maneviyata sarilirsan rahatlarsın . Ben öyle yapıyorum...

odamda cin gördüm la kuzum ben senin için kaç kişiyi affettim dedi
bıçağı aldım sapladım midesine

beynimde çip var uzaylılar tarafından izleniyorum

Aciz bir kul
ben de küfreden sesler duyuorum

benim ilk doktorum beni iki haftada bir çağırıdı şu anki doktor ayda bir ıkı ayda bir çağırıyor
siz ne sıklıkla gidiyorsunuz ayda bir çağırınca ben kötü hiisedyorum

Ahmet T
benim ilk doktorum beni iki haftada bir çağırıdı şu anki doktor ayda bir ıkı ayda bir çağırıyor
siz ne sıklıkla gidiyorsunuz ayda bir çağırınca ben kötü hiisedyorum

Ahmet T

bende sadece ilaç yazmaya gidiyorum bu sıralar gorume max 5 dk suruyor bu normal mi ki anlamadım
artı ialçlar da pek fayda etmiyor değiştirip duruyorlar

bende de fayda yok olanzapin ilk zamanlar iyiye gidiyordu

Ahmet T

anladım geçmiş olsun Allah şifa versin
benim de ilaçlar fayda etmiyor maalesef yuzume ble bakmıyorlar bu da beni çok dusunduruyor kötü etkiliyor
Allah için bir psikiyatri hastansına 5 dk yeter mi ya

eğer ilacın doğru ise boşver canını sıkma

şu anda pek değil sesler tam manada duraksamadı çünkü ama daha rahatım teşekkürler

bizim burda doktor bazı hastalara randevu almadan gelebilirsin diyor e gidince de ben seni çağırdım mı diyor

Ahmet T

bunu bende yaşadım engelliyiz ama doğru duzgun hakkımız yok

siz kaç yıldan beri tedavi görüyorsunuz hiç pskloğa filan gittiniz mi bana tavsiye ettiler ama gitmedim

2007 den beridir ilk özele gittim ben

elif77

Ben İstanbul dayım . Yaşadığınız şehirde toplum ruh sağlığı merkezi var, randevu almanıza gerek yok doktorlar da ilgili bu konuda . Psikolog desteği de alabilirsiniz

Aciz bir kul

teşekkürler bizim burada baya uzak düşündüm ama sonra vazgeçtim sadece hastanede devam ediyorum ayda 1 kere

elif77
Rica ederim. Orda psikolog desteği de alabilirsiniz ücretsiz . Sigorta yada yeşil kart varsa . Ben iki haftadır psikolog a gidiyorum ve fazlasıyla yararını gördüm.

Ben eğer gece düzgün uyuyamazsam yahut çok yorulmuş o gün aşırı şiddetli vs. bir durum yaşadıysam her gelen tıkırtı ses sanki benim bilerek yaptırdığım yahut benim için kasten tabiatüstü bir şeyin yaptığı bir sesmiş gibi geliyor.

Kısaca al basması diyorlar işte. Paranoya hafakan. Hoşlandığım bir kızla evlenebilseydim rahatlardım ama maalesef param yok ve aldığım üç kuruş maaşı ailem alıyor elimden. Tek başıma yaşayamayacağım için mecbur veriyorum ben de. Zaten beni bu halimle seven bir kız bulamıyorum. Herkes diğer insanların enerjisini emip hava civa peşinde koşmanın derdinde. Hoşlandığım ve ben kendi halimde yaşayayım diyen bir kız bulamıyorum. Yaşım 32 artık gitgide ümidim kesiliyor evlenebileceğim hususunda.

Yalnızlık başa bela ama yapabilecek bir şey de yok benim gibi bir fukaraysa insan.

Ahmet T Yaşın kaç bilmiyorum ama kardeşim demek istiyorum. bende çok ciddi halisülasyonlar , hayaller atlattım. olduğu esnada gerçekliğine kesinlikle inanmıştım. sonra sahte düşünceler olduğunu anladım. bende uzaylılar tarafından kaçırılcağımı zannetmiştim. ama hepsi bunların düşünceden ibaret. inan bana bildiğimden değil ama hiçbir uzaylının(varsa) senden haberi yok. ben çok daha kötü sapıkca düşünceler atlattım. bu hastalık olduktan sonra iyileşirsen geriye dönme sebebi kuruntu, takıntılarla olur. inan bana normal bir insan olmaya yakınsın.

Merhaba oncelikle hayirli ramazanlar ben gokhan psikoz hastasiyim . Onceden ses duyma olayi yoktu 6 yil duzenli ilac tedavim vardi . Ilaclari birden biraktim ve biraktiktan 2 ay sonra kulagima sesler gelmeye basladi . Tekrar yeniden ilac lara basladim kulagima gelen ses tamamen olmasada kesildi . Ama hala bir kalabaliga girdigimde veya toplu tasimada o sesi duyuyorum. Surekli beni yargilayan bir ses ve insanlar bana bakiyor alay ediyor benimle dalga geciyor gibi algiliyorum . Benimle ayni durumda olan arkadaslar tecrubelerinizi paylasa bilir misiniz ...

Merhaba aranıza ben de katılayım dedim. Yaşım 25, dört senedir tedavi görüyorum. 21 yaşında bu hastalık ortaya çıktı. Psikoz hastasıyım.

Sesler bende de var. Küfür, en çokta tehdit ediyorlar. Gerçeklikle bağım kopuyor sanki. Buna da psikoz krizi deniyormuş. Bir buçuk yıldır krizlerden kriz beğendim. Haftada bir başıma geliyor ve saatler sürüyor. Sabahtan akşama kadar sürdüğünü bilirim. Aklımı kaybetme korkusu da var bende. Hani doktora gittik psikoz dedi, hocaya gittik uğrak var dedi. Ben uzaktan okuma yapıp onları uzaklaştiracagim dedi yaptı ama halüler ve sesler devam ediyor. Psikolojik mi değil mi anlayamıyorum.

Doktora gittim bugün sordum evlilik bu hastalıkla bir arada gider mi diye, çok zor dedi. Erkekler fazla hasta kadın istemezler dedi. Haklı. Millet mutlu olmak için evleniyor. Benim gibi hasta birini başına alıp ne yapsın?

Uyku sersemi içeri odaya baktım. Bir adam sureti gibi aynaya bakıyor. Sonra Eşim ışık yaktı ve ordan geçince silindi suret.

Stresli günlerimde hafiften damlar gibi oluyorlar o kadar iğne çok iyi geldi😎

Küfredince eccuk susuyorlardı önceden sonra o da etki etmez olmuştu

Üst Alt