Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz teşhisim var. Motivasyon ve konsantrasyon sorunumu çözmiyorum!?

Samarra

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
57
Bir türlü motive olamamak gibi bir sorunum var. Yaşım 28. Ailem okumam için baskı yapıyor. Psikoz tanılı psikiyatri hastasıyım. Yıllar geçtikçe bilişsel yeteneklerimde gerileme oldu. Okuduğumu anlayamıyorum, hafızam da kötü. Anlayamayınca kitapları da okumayı bırakıyorum, sıkıcı oluyor çünkü okumak.
Okumayı, meslek sahibi olmayı ben de isterim ama durum böyle. AÖF'ye yazılayım diyorum, disiplinli olmadığı için ona da çalışmak epey mesele. En önemlisi beni kamçılayacak, motive edecek bir şey bulmak, bunu da bulamıyorum. EKPSS'ye hazırlanayım dedim, atanmanın zor olduğunu fark ettim, bu da aklımdan çıktı. Özel sektörde de çalışmak istemiyorum açıkçası. Hobimin, meşgalemin olmayışı da kötü.
Bir akıl verin lütfen. :(

Psikoz işlev kaybına yol açar çalışmak zordur.is bulmak zor gerçekten

Sorma :( Bu sekilde daha ne kadar yasayacagim bilmiyorum. Hayatimi kazanmam lazim bir sekilde.

Yuyu

Evet, ailen her zaman yanında olmayacak, belki yalnız kalacaksın, o zaman kendi ayakların üstünde durman gerek, ekonomik olarak bağımsız olmalısın. Küçük küçük başla çalışmaya zamanla artır derim ben, çalışmak alışkın olmayan biri için çok zor ama bir şeyler yapmalısın.

Acaba herhangi bir vitamin, mineral eksikliği var mı sende, kan değerlerini bir kontrol ettir istersen, o eksiklikler de konsantrasyonu zorlaştırır.

1800 günden malul emekli ol veya %80 tam bağımlı rapor almani tavsiye ederim durumun ağır sen kendi işini dahi yapamazsın yanlış anlama senin kafan in rahat olması lazım doktorla ailen konuşsun hiçbir is yapamıyor die bende 32 yasindayim az çok anlıyorum seni

Bende zoraki dışarı cikabiliyorum. Bu psikoz başa bela. Önceden yaptığım hiçbir şeyi yapamaz oldum. Ekpss ye çalış yinede. Küçük küçük tek sayfa konu özeti şeklinde notlar oluyor onlardan bul. Telegram da engelli dayanışma grupları var. Oralara katıl diğer engelliler mücadele içinde belki senide şevklendirir. Geçmiş olsun

Abdlsmd67
Tesekkur ederim kardesim. Kendi islerimi yapabiliyorum cok sukur. Disari da cikiyorum. Kafamin rahat olmasi lazim haklisin bu konuda. Keske ekonomik problemler olmasa da tatil gibi gecirsem hayati. Zaten kendi hastaligim agir bir yuk, bir de bunlari dert ediniyorum.

testertr
Gercekten 10 yil once yapdigim pek cok seyi ben de yapamiyorum artik. Hobilerim vardi, artik onlar da yok. Tavsiyeniz icin tesekkur ederim. Bir denerim. Size de cok gecmis olsun.

Yuyu Yazılım öğrenip IT sektörüne giriş yapabilirsin, ücretsiz kurslar var. En çabuk ve etkili motivasyon kaynağı paradır, helal kazanç versin. Başarıya odaklandığında ve önemlisi hayallerin olduğunda konsantrasyon problemin de kalmaz.. Düşün bilgisayar başımda esnek zamanlı çalışıyor dövizle maaş alıyorsun. Tam bizlik meslek aslında..

Yuyu kardeş , bütün seçenekleri tüketmişsin. Yapabileceğin basit bir iş bulup çalışmayı dene Hakkında hayırlısı olsun

Çalişma arkadaşim 2022. Evde bakım al ye iç keyfine bak🤣🤣🤣
Yuyu. Şu üç günlük dünyada

(Gölge)

:) Evde bakim ayligi ile mi geciniyorsunuz? Gecinebilecegim kadar gelirim olsa ben de kafayi takmam ic guc sahibi olmaya da...

Uc gunluk dunya dediginiz dogru. Fazla tasalanmaya da gerek yok. Universite mezunlari issiz kaliyor, ben ne yapayim su durumumla diyorum aileme ama onlarin anladigi yok pek.

Atak sayısı artıkça bilişsel yeti kaybıda artıyor. Her atak bir sonrankinden şiddetli oluyor.

Atak sonrası bazı yaptığınız işleri pratik olarak yaptığınız ne varsa eskisi gibi yapamıyorsunuz.

Leb demeden leblebiyi anlayamıyorum.

Bu durumda olunca kendinizi aşırı zorlamanız gerekiyor ya da yapabileceğiniz bir iş bulmak zorundasınız.

Hayatınızı idame ettirmek için bir iş bulup çalışmanız gerekiyor ama bu belirtilerle yaşamak çok zor.

Üst Alt