Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikozda olup normal biri muamelesi gören var mı?

Limooon

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar ben çok uzun zamandır psikozdayım. İnişli çıkışlı zamanlar oldu. idare ettiğim zamanlar oldu. belli etmediğim içimde yaşadığım zamanlar oldu. Ama psikozdayken hep akıllı biri değerlendirildim hep biyerlere gittim düğünlere akrabalara ne bileyim okadar çok yere gittimki. hep rezil ettim kendimi. mıymıy konuşan 12 yaşındaki yiğeninden bile çekinen biri olmuştum. okadar çok saçma hareketlerim oldu ki anlatamam. hangi birini düzelticem bilmiyorum.

Limooon
Herhangi bir psikiyatrik teşhis almış biri "anormal" değildir. Daha doğrusu insanın "normal"i ya da "anormal"i olmaz, olmamalı. Mesela buradan başlayabilirsiniz. İnişli ve çıkışlı zamanlarınız elbette olacak ama bu sizi daha değersiz, daha az insan yapmıyor, öyle değil mi?

hozgul ya sürekli heryerde problemler yaşadım ben psikoz zamanımda. şuan paylaşmıycağım sözler resimler paylaştım en basit örnek. bana bilerek ses yapıyo diye ailemle kavga ettim annemi resmen misafirlikten çağırıp tehdit ettim bana bilerek yaptın diye. kardeşim müziği açtığı için bana yapıyo sandım evden kovdum çıldırdı resmen başkaları geldi ayırdı . daha neler neler var.
Aslında benim amacım bunlara çözüm bulmak değil üstesinden gelirim beterinden korunduk o yeter. benim amacım böyle olanlar varsa bilsinler. belki 50 sene sonra kısmen düzelen bi şizofreni bu msjımı birine gösterir veya kendi görür tek değilmişim der.

Limooon
Psikoz döneminde olupta saçmalamaya çok az insan var emin ol neleri vardır kardeşim ya rahat ol madem çok kalp kırdın şimdi düzelsin artık tamir etme zamanı eğer iyi bir birey olmak istiyorsan kesinlikle tamir etmek zorundasın seni bu şekilde kabul edecekler zamanlada güvenmeye baslicaklar buna inanıyorum sende bu şekilde yapabilirsin bence

Breh81 bi ara bunlara saplantı derecesinde takıyodum kafayı. şuan çok takmıyorum. milletin fotolarını sosyal medyada paylaşmalar yorumlar yazmalar. ya ben diazem risperdal kullanıyodum psikozdayım ailem almış beni düğüne götürmüş bi eve girdik çizgi film izliyodu çocuk bende izlemeye başladım. arkadaş televizyonu kapadı. herşeye bi yorumlar yapıyorum. zannediyorum ki beni deniyolar :D abi rezillik yaa. amaaaan çokta umrumda zamanında çok taktım ama şuan hiç takmıyorum yaa bilen bilsin gerçek olmadığını bilmeyende bilmesin nabayım.

Limooon
Bak ne olursa olsun hatada olsa isteyerek de olmasa sen eğer biterse bı yanlışın olduysa telafisi varsa onu yapmaya çalış insan kazanmak zor bu devirde kaybetmesi çok kolay iyi insanlar biriktirmemiz gereken hastalığa sahibiz o yüzden daha dikkatli gönül adami olmaya çalıştıkça acilirsin herkes belli bı dönemini ağır atlatiyo imkanın varken duzeltebildigini düzeltebilirsin.

Breh81 ztn aileme söylüyorum da çok anladıklarını sanmıyorum ama bişey demiyolar saolsunlar. arkamdan konuşuyolardır belki bilmiyorum :) fotoları paylaşma konusuna gelince bana kmse bişey söylemedi neden böyle bişey yaptın diye. ama gidipte bak böyleyken böyle yapmıştım yanlış anlama dersem daha çok ters tepebilir. oyüzden susuyorum şuanlık.

Limooon

bilerek yaptığın bir şey değil beyin küçük oyunlar oynadı sende gerçek sandın bak sana ne anlatayım balkonda kelebek gördüm kelebeği bir arkadaş sandım ömrü bir gün kaldı diye intihar edecek sandım bana yaz dedim ama yazmadı yazsaydı ne olurdu bilemem ne saçmalayacaktım kim bilir tek çaresi limon ilaçlarını düzgün içmek saati saatine içmek içmediğimiz zaman saçmalıyoruz

emreden

Bu psikozun dereceleri var mı herkes de aynı mıdır değişik düşüncelere dalma ya da saçma fikirler bi de psikoz tam olarak ne mesela bipolar okb gibi hastalıklar da psikoz mudur yoksa o tamamen ayrı bi hastalığın adı mı herkese geçmiş olsun iyi günler

Bahtsızbedevi18

psikozun dereceleri a-b-c diye gidiyor her biri farklıdır herkesinki farklıdır derecelendirme kişiden kişiye değişiyor evden çıkamama kendi işini görememe gibi.bipolar farklı olay onda duygu değişimi bir bakarsın duygusal bir bakarsın keyifli bir bakarsın sinirli anlık değişimler birde para harcamaları var okb yi bilmiyorum araştırmadım

ben goruyorum bana sahte rapormu aldın dıyorlar halbukı deli hastanesınde yatmıs bir deliyim :D

Limooon
Konuşuyorlardı illahi çözüm yolu aramak için aralarında istişare yapiyolardir kesin ama bunu kötüye yorma herkes herşeyi konusuyo genel yoklama oluyo bu fotolara gelince valla psikoz dönemini atlattığı da herşeyi herkesi yokla hal hatır sor bu herkesin hoşuna gidiyo ben pek yapamıyorum ama kendime oturttamadim şunu ama insanlar böyle şeyleri sevip benimsiyo yapabilirsin bunu sanada iyi gelir sosyalesmis olursun en azindan
Limooon
Konuşuyorlardı illahi çözüm yolu aramak için aralarında istişare yapiyolardir kesin ama bunu kötüye yorma herkes herşeyi konusuyo genel yoklama oluyo bu fotolara gelince valla psikoz dönemini atlattığı da herşeyi herkesi yokla hal hatır sor bu herkesin hoşuna gidiyo ben pek yapamıyorum ama kendime oturttamadim şunu ama insanlar böyle şeyleri sevip benimsiyo yapabilirsin bunu sanada iyi gelir sosyalesmis olursun en azindan
Sizosalgun
2017 2019 da birer ay benimde yatmisligim var hayattan kopmuştum ama şimdi yavaş yavaş toparlaniyorum bu hastalık öyle bişi ki pili çekilmiş el bombası gibi ne zaman ne yapacağı belli olmuyo o yüzden zaten insanlar cekiniyo ve bizde söylemeyi tercih ediyoruz. Herkesin emin ol kötü dönemi oluyo önemli olan o dönemi elinden geldiği kadar hafifletecek yansitmadan atlatmak oda krizin yoğunluğuna bağlı ben bazı dönemlerini yansitmadan atlatabiliyorum bazense çok kötü taşmış gibi oluyor farklı kafalar işte dikkat etmek lazım.

bana ilac ıyı gelıyor bırtane hap kullanıom 10 mg

Son düzenleme:
Sizosalgun hocam hangi hap, ben de 600 mg solian 10 mg ozaprin alıyom, ama doktorlar tek cins hap kullanılması taraftarı, yakında ozaprini kaldıracaklar.

bigün anneme bıçak koyarım sana demiştim başkasına söyleseler yakınlardan evden kovulurum ama patlatmadılar beni. köpeğim yerleri kokluyo diye onu bazen tasmasından çekiyodum ayaklarının altı çiziliyodu. şuan iyi anlaşıyoz köpeklede düzelttik arayı. çok rezil bi hastalık herşey olabilir. sıyrıldım ama enkaz fena şuan. bakalm hata yapmadan onlarca sene geçirince dahada düzelir heralde.

düzeltme : asla kmseyi bıçaklamazdm hatta ailemden asla. sadece üstüme geliyolar zannedip korkutmak istemiştim. o haldeyken bile yapıcağımız şeyin sonuçlarını azçok biliyoruz.

Son düzenleme:
Üst Alt