Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikozdayken televizyon izlemek bir işkence!

Pickle

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
69
Ben temmuzda 2 ay süren bir psikotik atak geçirdim kafa gitti.
Televizyon izlemek tam bir işkenceydi çünkü benim hakkımda konuşuyorlarmış gibi hissediyordum ya da oradaki insanlardan biri benim sanıyordum. Düşüncelerime sürekli dikkat etmem gerekiyordu. Mesela haber muhabiri akıcı konuşamayınca benim yüzümden oldu sanıyordum. Bana kızacaklar sanıyordum.

elif77

Şu an daha iyiyim daha önce hiç bu kadar şiddetli atak geçirmemiştim
Bi ara peygamberdim, vahiy alıyordum. Çizgi filmden bile anlam çıkarıyordum çizgi film karakterini İSA MESİH sanıyordum

Hangi ilaçları kullanıyorsunuz hocam?

Televizyonlarda senden bahsetmezler. Sen kendi kendine kuruntu yapmışsın.

ben televizyon izlemem günde 10 dakika haber kanallarını bi dolaşırım

Rexapin 10 mg

Kobra_
Referans sanrısı diye geçiyor bu durum. Her şeyden anlam çıkarıyorsun. O dönem çok kötüydüm, anneme saldırmıştım onu şeytan sanıyordum

Bir yandan kafamın içinde sesler duyuyorum, bir yandan başkalarının konuşmalarına kulak kabartıyorum, diğer yandan televizyonun sesini duyuyorum. Üçe bölünüyorum resmen. Evet tam bir işkence. Artık yalvarıcam TV açmayın diye.

Psikozdayken tvdeki haber kanallarındaki kişilerin bana hitap ettiğini sanıyordum. Kısaca benle konuştuklarını. Alt yazılardan farklı anlamlar çıkarıp sinirleniyordum. Alt yazılardan bana hakaret edildiğini sanıyordum. Psikoz böyle bişe işte. Tv izlemek işkence gibi oluyordu.

Bence izleme iyi gelmiyorsa senin için daha iyi olabilir.

Son düzenleme:
ben bazı günler televizyon programlarına çıkıyorum dini sohbet yapıyoruz

@Ahmet T

Bu belirtilerin ilaç aldıktan sonra kesilmesi gerekiyor. Ne ilaç kullanıyordun?

Bende hepsi geçti. Atak zamanı hastalık alevlendiğinde böyle oluyordu.

Psikozdayken psikozda olduğunun farkında oluyor mu insan ya ! Bana her şey gayet normal geliyor o durumdayken .

@sokr@t

Hem oluyorsunuz hem olmuyorsunuz.
Dünyayı farklı algılamanız bazen hoşunuza gidiyor. Çok uzun süre psikoz durumunda kaldım. Farkı çok net anlıyordum ama atak ilerledikçe kendimden geçmiştim artık farkında değildim. Yaklaşık 2 yılda o duruma geldim.
Hastalıktan bir haber kafayı dinleyince hastalığın geçeceğini düşündüğüm için tedaviyi başta reddetmiştim. Bunun sonucunda böyle oldu.

@sokr@t, ben de farkında olmuyordum. TRT'nin benimle işbirliği yaptığını düşündüğüm için arada televizyona bakmam gerek gibi hissediyordum.

@Pickle,
ben bu tarz şeylerin benzerini instagramda yaşıyordum arkadaşlarım ne zaman storye ne kadar özlü söz laf sokucu paylaşım hep benle alakalı olduğunu düşünüyordum bir şekilde bana laf sokmak için özellikle attıklarını düşünüyordum ve çok canımı sıkıyordu ve ben de atak zamanında onlara cevaben uygun olan farklı storyler bulup onlara hitaben atarak cevap verip hizaya getirdiğimi düşünüyordum cevap verdiğimi düşünüyordum

Üst Alt