Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba son kontrolümde doktor bana psikoz ile yaşamayı öğrenmeye çalışmak veya öğrenmek gerek dedi sizce çokmu ümitsiz olmalımıyım yada çokmu ümidsiz konuştu
Ben bir ömür şizoaffektifliğin getirdiği sorunlarla yaşayacağım. Psikoza girdiğimi anlamam için ve pek çok şey için bilişsel psikoterapi aldım 3-4 sene. Artık eskisine oranla daha problemsiz geçiyor. Daha disiplinliyim. Hastayken asosyalliğim maximuma çıkıyor ama ben sosyal sorumluluklarımdan kaçmıyorum. Hastalığımla yaşamasını öğrendim.
Herkese söylenen bir şey değil. Gerçekçi yaklaşması, doktorun dürüstçe yaklaşması senin bunu kaldıracak güçte olduğunu anlamış. Ümitsizce değil bence tedavinizin iyiye gittiğini gösteriyor. Herkes hastalık anlamında sizin seviyenizde değil.
@Anti PSİKİYATRİ, remisyona girdim. Xeplion 150mg, nasıl olduysa invegaya nazaran beni daha iyi yaptı. Hafıza problemim kısmen olsada daha iyiyim.
sende remisyondaydın değil mi?
@[NirvaNa], ya benim staj için başvurduğum hastanede çalışan psikozlu kişiler atak geçirmiş, orada çalıştırmadılar beni. Staj yaptığım hastanede hiç hastalarla muhatap olmadım. Şimdi haftada 1 gün stajım var yapamam diye korkuyorum.
2 yıldır atak geçirmedim ama insanların arasındayken sorun yaşıyorum. Belirtiler gelir gibi oluyor.
@Pickle,
pskiyatrik hastalara zaten olumsuz bakıyor çoğu yer çünkü sorumluluk almak istemiyolar çoğunlukla bak mesela ben 3 senedir çalışıyorum her 1 haftada düzenli revire gidiyorumdur nasıl oluyor neden oluyor bilmiyorum ama bazen diyorum ki ben biraz masraflıyım heralde diye
@Anti PSİKİYATRİ,
Staj yaptığım hastane direkt idari birime verdi, hastane çalışanlarıyla muhatap oldum. Stajda hiçbir şey öğrenmedim nasıl staj ise artık. Sınıf arkadaşlarım öyle değil.
2023 yılında atak geçirmeden önce antidepresan kullanıyordum, doktor onayıyla ilaçları bırakınca atak geçirdim. Antidepresan kullanırken de aynıydım, hiç sosyalleşmiyordum.
merhabalar kulak çınlamasından depresyonun şiddetini ölçmeye çalıştığını düşünenen varmı veya daha az korkuncu o çınlamanın beyninden geldiğini düşünen