Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pskiyatri doktorumu değiştirmeli miyim?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, herkese selamlar.

Ben Gata'dan emekli, alanında çok iyi olan bir pskiyatri doktoruna düzenli gidiyordum. Bu doktor bana iki uçlu duygu durum bozukluğu (Bipolar) tanısı koydu. Özel kliniği vardı, her ay düzenli gidiyordum.

Daha sonra bu doktor kliniği kapattı, bende diğer özel pskiyatri doktorlarına gitmek yerine Devlet hastanesinde görev yapan bir pskiyatriste gitmeye başladım. 3 senedir her ay düzenli gidiyorum. Bana özelde pskiyatri doktoru tarafından bipolar tanısı koyulduğunuda beraberinde belirtmiştim.

Gittiğim bu doktor bana bipolar yerine Unipolar depresyon & Depresif nöbet tanısı koydu. Ek olarak dikkat eksikliği ve hilperaktive bozukluğu tanısı koydu. Oysa özelde gittiğim doktor bipolar olduğumu söylemişti. Her neyse bugün yine kontrol günümdü, kontrole gittim devlet hastanesine.

Doktorun odasına girdim sıram gelmişti. İçeri girdim, buyrun oturun dedi oturdum karşısına. Kendini nasıl hissediyorsun, ilaçlar iyi geldi mi diye sordu. Bende 2 gündür uyuyamadığımı, uykuya ihtiyaç duymadığımı, ruh halimin sürekli değiştiğini, bazen dünyanın en mutlu insanı gibi hissederken, çok pozitif hissederken, bazende tam tersi bir durum yaşayarak intiharı düşündüğümü, hayattan keyif almadığımı, depresyona girdiğimi söyledim.

Başka anlatmak istediğin bir şey var mı diye sordu, hayır dedim. Tamam çıkabilirsin dedi ve çıkardı odasından. Bu yaşadıklarımla ilgili bir soru sormadı, herhangi bir öneride bulunmadı. İçeriye girmem ve çıkmam bir oldu. Verdiği ilaçları almaya gittim, sadece uyku ilacının dozunu yükseltmiş.

Eczaneden ilaç raporlarımın çıktısını alıp bu devlet hastanesinde görev yapan farklı bir doktora gitsem, tedavimde yeni bir sayfa açarak ilerlesem daha mı doğru olur? Yoksa bu doktordan devam mı edeyim? Bu konuda fikir ve önerilerinize ihtiyacım var. Sizce ne yapmalıyım?

Doktoru değiştir bence bu ilgisizliği sinir bozucu. Bipolar doğru teşhis olabilir. Hikayeni baştan anlatabilirsin, geçmişte kullandığın ilaçlardan sana iyi gelenleri de belirt, kolay gelsin sağlıcakla

Hoş geldin ve de çok geçmiş olsun. Devlette imkanlar kısıtlı maalesef, hastalara yeteri kadar süre ayıramıyorlar ve pek fazla ilgi gösteremiyorlar. Bu kararı ben sana bırakmak istiyorum, eğer tedavinden ve doktorundan memnun değilsen farklı bir doktordan görüş almak en doğal hakkın.

CrazyLady

1-Hastalık-Teşhis sürenizi bilmiyorum, yazmamışsınız. Bence önce tam bir teşhis almalısınız. Bunun için belki hastaneye yatmayı da göze almalısınız. (Bulunduğunuz ilde tecrübeli bir doktorla çalışmanız iyi olur bence; kesin bir teşhis aldıktan sonra bir ilaç tedavisiyle, deneme yanılma yoluyla stabil bir hale gelince, bu kadar sık kontrole de gerek kalmayacaktır.

2-Madde kullanımı, Alkol; hatta sigara kullanmak bile tedavinizi etkiler. Saydıklarıma dikkat edin. Sigara ilaçların etkilerini sınırlıyor diye okumuştum ama kaynağı şuan bulamam sanırım.

3-Kişisel problemler, maddi sıkıntılar, ailevi sorunlar vs. varsa çözmek size iyi gelecektir. (Bir işe odaklanmanızı, rahat bir uyku için gevşemenizi engelleyen her ne sorununuz varsa çözmeye çalışın elinizden geldiğince.)

4-Çalışacak bir iş, yapacak bir hobi veya oyalanacağız bir uğraş olursa iyi gelir. Sevdiğiniz bir şeyler; belki izlemek istediğiniz bir film veya gitmek istedğiniz bir yer için harekete geçmek önemlidir.

Bunlar bir anda aklıma gelenler. Başka önerisi olanlar da vardır belki; bol şanslar..

sleeping beauty. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ve uyarınız için.
Born2die Sanırım başka bir doktora gideceğim, bu doktor beni sinir hastası edecek yoksa.
cardinals Hoşbuldum teşekkür ederim. Evet başka bir doktora gitmek en iyisi olacak sinir hastası olmamak için. Bunlara şizofreni getirsen depresyon deyip gönderecekler o derece ilgisizler.
friends Bipolar teşhisi 4. Seansda konuldu. Fakat mevcut tanı 3 senedir aynı. Günde 200 tane hastayla uğraştığı için pek takmayıp depresyon ya bişeyin yok deyip gönderiyor doktor muhtemelen. Bipolar tanısı doğru mu bilemem ama sadece depresyondan ibaret olmadığımdan eminim. Alkol kullanmıyorum fakat sigara kullanıyorum. Çalışmak içinde bir yerde işe başladığımda gayet özgüvenli başlıyorum. Yaparım, başarırım, benden iyi bu işi kimse yapamaz düşüncesinde oluyorum ilk etapta. Daha sonra 7-8 gün çalışabiliyorum aniden yeniden kendimi kötü hissetmeye daralmaya başlıyorum. Yani o özgüvenli, pozitif insan kayboluyor yerine intiharı düşünen, hayattan zevk almayan insan geliyor.

CrazyLady

Sondan gideyim: Depresyon bugünün ilaçlarıyla çözülebilecek bir rahatsızlık. Şizofreni bile günümüzde ilaçlarla bir noktaya kadar iyileştiriliyor veya tamamen düzeltiliyor. Çalışma gayretinizin olması çok iyi bence bu hayata tutunma arzunuzun bir kanıtı.

Bence teşhisinizi aldıktan sonra, iyi bir ilaçla/ilaçlarla bugünden çok iyi bir hale gelebilirsiniz. (İyilişmeyi biraz da hastasının kendisi istemeli.)

Kamu hastanelerinde size ayrılan süre çok kısıtlı ve bu konudaki görüşünüz doğru bence.(50-60 yaş üstü emekli bir psikiyatr bence yeterli bir deneyime sahip oluyor. Veya Ruh Sinir hastanelerine kendinizi sevk ettirip orada ayaktan da olsa bir ilaç tedevisi oturtup hayatınıza devam edebilirsiniz. Bu İlaç oturtma işi haftalarca-aylarca sürebilir. Sabırlı olup devam ettirirseniz; sizin için en iyi tedaviyi bulabilirsiniz bence.

Doktoru değiş bende hastane değiştim aynı doktor iyi diye bişeye inanmıyorum 4 yılda 40 doktor değişmişliğim vardır devlet doktorları aynı çizgide ilerliyor genelde ben memnun değilim özele bi görünecem daha ayrıntılı bakması lazım geçmeyen yanetkiler var

Üst Alt