Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pskiyatriden rapor alırken 2 tanı mı dikkate alınır?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Ben ilaçlarımı raporlu alıyorum. Konulan tanı F32 34 38 39 Depresif nöbet, UNİPOLAR depresyon - F 41.9 Anksiyete bozukluğu tanıları ile tedavi görüyorum 2017 yılından beri. Yani hem depresif nöbet unipolar depresyondan, hem anksiyeteden ayrı ayrı mı oran alırım engelli raporuna başvuru yaparsam?

ayrı ayrı 2 rapor verirler mi diye soruyorsun

OğuzHan112

Anksiyete ve depresif bozukluk oranları %20. Bu iki rahatsızlık birden varsa oran %25 mi oluyor bendede aynı 2 tanı var raporlarımda o yüzden soruyorum

ayrı ayrı oran alırsınız tabloda yazıyor zaten bakabilirsiniz

ayrı ayrı puan alırsınız tek puan çıkar ortaya balzartlı veya balzartsız tam emin degilim toplarlar balzartsız örnek 20,20 -40 gibi veya balzartlı 20,20-36 gibi

20 doğrudur,
Dalgınlık 25 yazmışım.
Şimdi fark ettim.

Sistem de ve ilaç raporlarınız'da Anksiyete+depresif bozukluk yazıyorsa puanlama ayrı ayrı yapılır,

Tedavi gördüğünüz yerden Epikiriz raporu alın,
Raporda yazan tanı veye tanılar ne ise onun üzerinden puanlama yapılır,

Bazen ilac yazmak için ana tema Anksiyete olsada farklı tanılar koyulur,sistem ödemez başka. Bunlar dikkate alınmaz...
ÖzlemMimaroglu

Pisikiyatri den bir oran icin anksiyete yada debresif nöbet olarak Alacağın oran ilac ile kısmen düzelen olur. depresif nöbet şiddetli tanısı varsa %40 alırsın diğer türlü toplamda alacağın oran %20 olur raporda 1 yıl süreli olur. Çoğu hastane anksiyete için oran vermiyor buda ayrı konu.ilac raporunda olsa tanıya yazıyor oran vermiyor heyette.

Dün hastaneden Epikiriz raporu aldım. Tanı kısmında F32.9 Depresif Nöbet tanımlanmamış F41.9 Anksiyete Bozukluğu tanımlanmamış yazıyor. Bu durumda %20 depresif nöbetten, %20'de Anksiyeteden mi oran alabiliyorum? Yoksa ikisi birleşiyorda %20'mi alabiliyorum. Bu konuda bilginiz var mı?

Şikayetler kısmında ise

Adam yaralama
Öfke patlamaları
Sorunlara takılma
Sinirlilik
Dikkatsizlik
Çarpıntı
Nefes darlığı
Korku
Uykusuzluk yazıyor OğuzHan112

Anksiyete +depresif boz.
Ayrı ayrı değerlendirilir,
Bazen hekim kanaatine göre tek tanı olarak değerledirilebilir,

Yineleyen deprsif boz, psikotik özellikli ağır depresif nöbet,orta veya hafif depresif nöbet.
Aynı grupta bir sürü tanı var. değerlendirilme birbirine yakın olur.

Sizin tanımlanmamış,emin olunamamış olduğu için puan almanız biraz sıkıntı,
Hepsi birden 20 puan olarak verilebilir.

Epikiriz almışsınız,isterseniz şansınızı deneyin.bizler buradan ne desek kesin sonuclar olmaz, heyet ne için kuruluyor?kesin bir sonuca varmak için .öyle olsa tek bir hekimin kararı yeterli olurdu...

ÖzlemMimaroglu

Peki benim ilaç raporunda Depresif nöbet UNİPOLAR depresyon yazıyor kod olarak da F32 F33 F38 F39 yazıyor. F38 F39 duygudurum bozukluğu mu oluyor? O zaman ben bipolar mıyım?

Hepsinde tanımlanmamış yazıyor fakat

Aynı soruları tekrar etmesek:)

F38 bipolar boz .
F39 bipolar boz tanımlanmamış,

İlac raporunda yazan tanılar çoklu ve farklı farklı ise önemli değil,çoğu ilac yazmak için koyuluyor.

Epikiriz raporunda yazan tanı dikkate alınır.
ÖzlemMimaroglu

Estağfurullah,

Belli başlı bir tanı koymamışlar,
En sağlıklısı bu durumu doktorunla müzakere etmek,

Tatmin edici bir cevap vereceğini umuyorum.
ÖzlemMimaroglu

Üst Alt