Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

PT (Kan pıhtılaşması) ölçüm cihazını CoaguChek XS SGK karşılıyor mu?

gülali

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Annem, kalp ameliyatı oldu ve Coumadin kullanmaya başladı. Şimdilik INR değeri düzene girene kadar haftalık PT testine hastaneye gidip Coumadin dozunu ayarlıyorlar. Bu testi evde şeker ölçüm cihazı gibi bir cihazla parmaktan evde yapmaya imkan tanıyan PT ölçüm cihazı satılmakta piyasada. Biraz pahalı. Hastanın her hafta hastaneye gidip, yorulması düşünüldüğünde ve Coumadin'in tehlikeli sorunlarına karşı önlem almak açısından oldukça faydalı bulduğum bu cihazı SGK karşılıyormu? Bilgisi olan var mı? Teşekkürler.

Kasım ayından beri bende coumadin kullanmaya başladım. Sürekli oturduğum için ayaklarımdan ciğerlerime pıhtı gitmiş zor nefes alıyodum 1 hafta hastanede yatmıştım İlklerde bizde 3 günde bir sonra haftada bir iki haftada bir derken şimdi aylık gidiyoruz sırf INR testi için...
Evet gerçekten çok zor oluyordu 3 günde bir haftada bir hastaneye gitmek. Hele birde özel araç yoksa daha da zor oluyor. daha önce böyle birşey olduğunu hiç duymamıştım.
bilgisi olan paylaşırsa çok yararlı olur.

En kolay çözümü dr yazdırıp denemek lazım karşılıyor mu karşılamıyor mu? Veya aramızda medikalci varsa yardımcı olabilir mi?

Arkadaşlar, konuyu ben açmıştım, sağlık bakanlığına da yazmıştım, cevap geldi.

"Cihazı denemelerinde güvenli bulmamışlar, laboratuvar kayıtlarıyla tutarsızlıklar tespit edilmiş, hastalarda kanama ve trombozit riski açısından güvenilir olmadığı" bilgisini vermişler. Firma çok anlatıyordu, yurtdışında şöyle kullanılıyor çok güvenli filan diye, yapacak bişey yok, annem de diğer hastalar gibi gitmek zorunda hastaneye ya da özel merkezlere. Burdan hatırlatmak isterim, özel pek çok hastane, tıp merkezi PT ölçümünü 20 TL ile 40 TL arasında yapıyor, çok pahalı değil hasta açısından daha konforlu olabiliyor, imkanı olanlar bilsin, 2 saatte de sonuç veriyorlar.

Coumadin yerine plavix kullanmayı doktorunuza bir danışın.

Yaklaşık 2 yıldır bende kullanıyorum coumadin sgk karşılıyormu bilgisi olan varmı.Ben Kalp ameliyatı olanlara veriyorlar diye duydum.emboli rahatsızlığı olanlar için bir imkan yokmudur.

yilmazsoylu mrb,

coumadin çok tehlikeli bir ilaç, kullandığına göre biliyosundur. Bu ilacı sana raporsuz nasıl verdilerdi ki, ya da hangi doktor verdi ki, sen bunu SGK karşılıyor mu diye soruyorsun. Bu ilacı kullanırken düzenli aralıklarla tahlil (PT ölçümü) yaptırarak doz ayarlaması yapılmayı gerektiren bir ilaç. Bu ilacı sana veren poliklink sana rapor vermek zorunda zaten. Bunu yazan doktora bir sor. Coumadin benzeri kan sulandırıcılardan Plavixin yerini tutmuyor ki, annem ameliyat öncesi onu kullanıyordu ama ameliyat sonrası bunu verdiler. Her kalp ameliyatı olana da bunu vermiyolarmış, annem de kapak yapay takıldığı için şart olmuş, ama PT ölçümlerine göre çeyrek doz arttırılıyor ya da azaltılıyor, bazen yarım doz değişiyor, ilaçla beraber yediklerinde yeşillikleri abartmıyoruz, ilaç içerken fazla yeşil sebze tüketimi INR değerlerini yükseltip kanama riskine (öncelikle mide gibi organlarda ya da vücutta herhengibir damarda) neden oluyormuş. Coumadin kullandığında bi yerinde çarpma - kesik halinde kanamanın durmama riski var, filan. Bilgilerini güncellet bence doktorundan, belki başlangıç olarak coumadinle başlamışlardır, başka bir kan sulandırıcıya geçme şansın varsa daha güvenli olabilir. Sağlıklar dilerim.

Arkadaslar 2004 ten beri coumadin kullanmaktayım.İlaç kan pıhtılaşma süresini artıran ve kanın yoğunluğunu azaltan bir ilaç.normal bir insanda inr değeri 1 ile 1,5 arasındadır.Tromboz riski olanlar için 2-3 arası normal değerdir.Ama ilacın fazla kullanılması inr değerini yükseltir buda iç kanamaya yol açar.Az kullanılması ise emboli riski doğurur.O yüzden düzenli, bir şekilde kontrol sart.

Gülali merhabalar,

2005 'ten bu yana bende kullanıyorum 6-8 ay arası hastanede yattım büyük konusmayım ama benden iyi kimse bilemez çünkü iki haftada bir test yaptırıyorum.Çalışan birisi için sürekli hastaneye gitmek mesele oluyor.İzin durumu vs.İkinci defa rahatsızlandığımda raporum cıktı ve raporsuz zaten verilmez.Ben Coagulex için söylemiştim onunla ilgili yazıda geldi,SGK ödemiyormuş.

Merhbalar bende bikuspid kapak rahatsizligi vardi bunun uzerine ameliyatimi gerceklestrdiler.coumadin kullanicisiyim.ozlellikle internetten arastirinca pt inr cihazlarinin ne kadar pahaliya satildigina sahit oldum.savas medikalden aldigim Alere PTINR cihazi ile su anki olcumlerimi gerceklestryrum.bana hastanelerle yapilan karsilastirmali calismalari getrdiler ve bir kac musterisinnide arayip konusma firsati buldum bu musteriler icerrisinde ayni zamanda bazi onemli kalp doktorlarida vardi.onceliklle cihazdaki en onemli konu sudur.cihaz kitlerinin icerisinde toplam 2 adet kontrol var yani bu nedemek.bu dunyada baska hic bir ptinr cihazinda bulumayan bir ozellik.cihazin guvenilirligi surdan kaynaklaniyor.her 1 kit icerisinde 2 kontrol var bu cok onemli neden sizin sonuclarinz ne kadar tutarli size onu gorsel bir sekilde aktarabiliyor.ayni zamanda evinize kadar gelip sizlere egitim verilebiliyor.fiyati ise Savas medikali arayip rahat birsekilde ogrenebiliyorsunuz.piyasadaki en ucuz fiyatiyla satin aldim 2 senedir kullaniyorum ve cok memnunum.ayrica soyle bir bilgide edindim.Almanyada cihaz hastalarin %80 inde var buda rosche un almanyada ne kadar az satildigini gosteriyor.almanya medikal sektorunun bas sehiridir.

Subat 2013 den bu yana CoaguChek XS kullanıcısıyım , Ankarada yasıyorum . Coumadin kullananlar bilirler ki INR hayati bir değer ve bu ciddiyetle konuya yaklaşmak lazım. Roche Dünyanın en büyük ilaç ve medikal cihaz araştırıcısı ve üreticisi.Bu cihazı Güvenle kullanıyorum ,Ankara Düzen Laboratuvarı ile sonuçları defalarca karşılaştırdım birebir tutarlı. Roche personelinin kendisinden bu cihazı almakta fayda var ve şu anda en ucuz haliyle 995 tl ye almanız mümkün. Kredi kartı ile 12 taksit bile yaptırabiliyorsunuz. Roche Temsilcileri çok ilgililer ve bizzat evinize kadar geliyorlar. bütün sorunlarla bizzat ilgilenip anında çözüm üretiyorlar. Kurumsal bir firma var karşınızda. 7/24 yetkili birini bulmanız mümkün.

Uzun dönemde baktığınızda ise inanılmaz karlı bir ürün.
Hastanesye gitmiyorsunuz
Kan vermiyorsunuz
Karşınızda sürekli bir muhattap var
Uluslararası Kurumsal bir firmadan hizmet alıyorsunuz
%100 müşteri memnuniyeti ile çalışıyorlar.

Deneyin göreceksiniz. Cihazı görmek isterseniz Evinize kadar gelip ücretsiz ölçüm bile yapıyorlar.

Arkadaşlar,2008'de iki kalp ameliyatı oldum ve pil takıldı.Şu anda 40 yaşındayım.Coumadin kullanıyorum.Coumadin'in tehlikeli olduğunu söyleyen arkadaşlar var,doğru.Ancak korkulacak bir şey yok.Sadece düzenli takip,(15 günde 1 ya da AYDA 1),doğru ilaç dozaj ayarlamaları ve güvenilir laboratuvar.Ben devlet hastanesinde yaptırıyorum.%90 doğru.Ayrıca coumadin'i devlet karşılıyor ve 7 kutuya kadar yazılabiliyor.Bilinçli hastalar bir süre sonra ilaç ayarlamalarını kendileri bile yapabilirler.

Ben ameliyattan 4 ay sonra tromboemboli geçirdim.Zamanında müdahale ile çok şükür bir şey olmadı.Daha sonra kontrollerimi Kalp Damar Plk değilde KARDİYOLOGLARA yaptırdım.Şu andada bu işte tecrübeliyim.Bizlerde 2-3 olmalı INR değeri. 3.5'ğu bile kabul eden doktorlar var.3.5 üzerine çıkmayın arkadaşlar.Çok önemli.2 nin altınada inmeyin.

aslan2695

Ben cihazı 4 yıldır kullanıyorum bu 1 sağlık bakanlığı halt etmiş yaptığı açıklamayla bu da 2 (hat ile cihazın ölçüm değerleri arasında fark olduğu doğru ancak ÇOK minimal değerler ör :2.8 (cihaz) ,2.6 (hst) kaldıki INR değerlieri hst den hst neye muazzam farklılıklar gösteriyo (çoğu hst nin İNR ölçüm cihazı arızalı ve düzenli kontrolleri yapılmıyor! !! EU hst gidiyorum (yani extrem bisi olursa onun dışında bir kaç özel sağlık ve devlet hst de İNR olcturdum 5.5 çıktı EU de 3.1 çıkan değer DİKKAT edin,o değer lerde kanama olur ve hayati riski var ,COUMADIN kesilmeli ve ACİL dr gidilmelidir..

Uzun lafın kısası cihaz minimal oynamalar la birlikte sizi hst deki eziyetten kurtardığı gibi ,hst harcayacaginiz zamanda size kalır, cihaz pahalı olduğundan sağlık bakanlığı sözde bizim gibi hastaları düşündüğünden (!) Ödemiyor cihazı ve sigorta kapsamı dışında bırakıyor. ..ben cihazı çözdüm, (surekli gittigim hst ile arasındaki INR degeri farkı ) 4 yildirda sorunsuz kullanıyorum şükür. .merak edenler için;Cihazı USA dan 550 $ aldim..

Ben cihazı 4 yıldır kullanıyorum bu 1 sağlık bakanlığı halt etmiş yaptığı açıklamayla bu da 2 (hat ile cihazın ölçüm değerleri arasında fark olduğu doğru ancak ÇOK minimal değerler ör :2.8 (cihaz) ,2.6 (hst) kaldıki INR değerlieri hst den hst neye muazzam farklılıklar gösteriyo (çoğu hst nin İNR ölçüm cihazı arızalı ve düzenli kontrolleri yapılmıyor! !! EU hst gidiyorum (yani extrem bisi olursa onun dışında bir kaç özel sağlık ve devlet hst de İNR olcturdum 5.5 çıktı EU de 3.1 çıkan değer DİKKAT edin,o değer lerde kanama olur ve hayati riski var ,COUMADIN kesilmeli ve ACİL dr gidilmelidir..

Uzun lafın kısası cihaz minimal oynamalar la birlikte sizi hst deki eziyetten kurtardığı gibi ,hst harcayacaginiz zamanda size kalır, cihaz pahalı olduğundan sağlık bakanlığı sözde bizim gibi hastaları düşündüğünden (!) Ödemiyor cihazı ve sigorta kapsamı dışında bırakıyor. ..ben cihazı çözdüm, (surekli gittigim hst ile arasındaki INR degeri farkı ) 4 yildirda sorunsuz kullanıyorum şükür. .merak edenler için;Cihazı USA dan 550 $ aldim..

İnşallah bir an önce karar çıkar coumadin kullanan tüm hastalar faydalanır sayende bir çok kişi hastane kapısından kurtulur sonucu buradan paylaşırsan sevinirim bizlerde ona göre gerekli başvuruyu yaparız

Üst Alt