Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

PTC 124 çalışmalarının hızlandırılması için imza kampanyası

Konular
7
Reaksiyonlar
2
PTC 124 için imza kampanyası !

Şu anda yürütülen ptc 124 faz çalışmaları halen yürüyen ve sekiz yaşa kadar çocuklarda yürütülüyor bildiğiniz gibi.Ve şu an yürütülen çalışma 2010 yılı içinde bitecek.Fakat ilacın piyasaya çıkacağı tarih FDA nın kararına bağlı Başka çalışmalar isteyebilir.Daha fazla vakit kaybedilmemesi için Faz çalışmalarının genişletilerek nonsense mutasyon taşıyan daha üst yaş gruplarını ve yürüyemeyen hastaların tamamını kapsayacak şekilde en kısa zamanda başlanmasını ve faz çalışmaları içinde bu hastalarında yardım almasını

sevgili arkadaşlar Sign the Clinical Trial for Nonsense Children/Adults Petition
sayfasına gidip.'name' yazan yere isminizi ,
''email adress'' yazan yere email adresinizi ,
''country'' yazan yere Turkey yazacaksınız.
alttaki ''email prıvacy'' alanında '' private'' yazan yeri tıklarsanız email adresiniz sadece imzanın gerçek olduğunu kanıtlamak için saklı tutulup kimse tarafıından bilinmeyecek.
''available for the petiation author''u tıklarsanız sadece bu imza kampanyasını hazırlayanlarca bilinecek,''public''i işaretlerseniz imza sayfasına bakan herkes görebilecek.
ardından ''preview your signature'' kutusunu tıklayın,açılan sayfada isminizin imza sayfasında nasıl görüneceğini göreceksiniz.
Bu sayfada ''approve signature'' kutucuğunu tıklayın.Böylece imzalama işini bitirmiş olacaksınızsınız.

Evet arkadaşlar katılalım. Mümkünse bütün tanıdıklarınıza söyleyin atsınlar bir imza. Facebookta orda burda hepinizin adı soyadı dolanırken bir imza kampanyasında adınızın soyadınızın görünmesi bir zarar getirmez size...

Ben birde şunu düşünüyorum Türkiye de binlerce kas hastası var ve bu ilaç onların topluma tekrar kazandırılmasına yardımcı olabilir. Böyle bir ihtimal varken Sağlık bakanlığının da buna destek çıkması bir miktar bağış yapmasını istemeliyiz.

Hatta Türkiye kas hastaları derneği önderdiğinde bir bağış kampanyası ptc firması için başlatılmalı ve bizde 3-5 ne ise vermeliyiz.
Bizim umudumuz buna bağlı.

...

arkadaşlar siz bu bilgiye nerden ulaştınız?

arkadaşlar ben sadece benim bilgisayarımdan 20 arkadaşım imza kampanyasına katıldı.sizde tanıudğınız herkese söyleyin .ptc124 bizim için umut kapısı

Thanks Unfortunately I do not know English...

Zaman yok

İngilizce bu sayfada ne yazıyor okuyalım ptc adlı şirket bütün çalışmayı 2010 yılında bitirmeyi amaçlıyor bu Ataluren adlı ilaç dmd/bmd hastalarının %15 kapsıyor ve %85 tedavi potansiyeli oluşturuyor bu ilaç 4 ve 5 yaşındaki çocuklarda denenmiş önceki fazlarda ve bu son faz 2b olan 8-10 yaşlarındaki daha çok etkilenen çocuklar da deneniyor ve 2010 da bitmesi amaçlanıyor. Federal mahkeme başkanı Jacob Gunvalson bu ilaçın 10-12 ve daha ileriki yaşlardaki nonsonse mutasyonu olan hastalardada denenmesi gerekiyor diye bir karara varıyor ve ptc şirketi itiraz ediyor ve itirazı kabul ediliyor ve bu faz 2b çalışmasının yeterli olacağını belirtiyor ve federal mahkeme başkanı Jacob Gunvalson bu sonuçlara bakarak kararı deyiştiriyor ve daha fazla etkilenmiş hastalarınında bu ilaçı kulanabilir adlı bir karar çıkartıyor ve DMD komitesi bu imza kampanyasını başlatıyor ve bu imza kampanyası kabul edilirse bu Ptc124 adlı bu ilaçın son fazı olan 2b 2010 da bitmeyek[yeni fazlarla daha çok etkilenmiş insanlarda deneneçek ve bu ilaçın piyasaya çıkması en az 4 yılı alaçak kısaça böyle yazıyor bu kampanyada.

PTC 124 adlı şirket sonuçlarla bu ilaçı daha fazla etkilenen Nonsense mutasyon ile hastalar kullanabilir diyor ama DMD komite bunu kabul etmiyor bu kampanya bir engeldir bu ilaçın zaten fazla bir kapsamı yok :confused:
MANTIKLI KONUŞMAK GEREKİRSE KİMSE BU KAMPANYAYI DESTEKLEMEMELİ ÇÜNKÜ ZAMAN ÇOK KIYMETLİ:cool:

MANTIKLI KONUŞMAK GEREKİRSE KİMSE BU KAMPANYAYI DESTEKLEMEMELİ ÇÜNKÜ ZAMAN ÇOK KIYMETLİ
birşey anlayamadım..neden desteklemeyelim. ? zaman önemli ama destekleme ile ne alakası var.

aslında gerçeği söylemek gerekirse ben bu saatten sonra ne tedavi ne de ilaç istiyorum..yaşım geçiyor,meslek sahibi olma yaşımızda evde boşboş oturuyoruz bu saatten sonra iyişecek olsak bile türkiye koşullarında ne kadar huzurlu yaşarız inanın bilmiyorum..bir an önce bu hayattan göçüp gitmek istiyor insan.

baran90

[FONT=Verdana]arkadaşım neden desteklememeliyiz çünkü bu ilaç 2010 da çıkması bekleniyor ama dmd komitesi bu karar yeterli değil diyor en az 3 yıl daha test edilmesi isteniyor yani %15 umudu olan insanların ne durumda olduklarını bile bilemiyoruz ve belkide bu 3 yıl içinde bir çok nonsose mutasyonu olan insan ölebilir yani zaman bizim için çok kıymetli 1 gün bile bu kampanya büyük destek sağlanırsa bu ilaç 2010 da degil 3-4 yıl sonra gelir [/FONT]

[FONT=Verdana]BUNU İÇİN ZAMAN BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ[/FONT]

[FONT=Verdana]İnsan genelde ölümü bir kurtuluş gibi görüyor, keşke ölsem, ne işim var benim dünyada, herkese bir yüküm gibi bir psikoloji oluşuyor bende bir DMD hastası olarak bu psikolojiyi çok yaşıyorum ama kısa sürüyor şuan 19 yaşındayım ve 20 yaşıma gireceğim zamanın bizlere zararı çok bunu biliyorum[/FONT]

[FONT=Verdana]geçenlerde abas güçlü ile genç bakışta kök hücre ile ilgili bir programdı ilerleyen zamanlarda 25 yaşında bir genç gece saat 2:30 du galiba tekerlekli sandalyesiyle çıka geldi omurilik felci balet ve bir motosiklet kazası sonucu bu haledigini anlatı heycandan resmen tirtir titriyordu ve kök hücrenin kendine bir tedavi sağlamayacağını ve bu zaman 50 yaşıma denk gelse ben ne yaparım o yaşta balemi yoksa yaşantımı mı devam ettiririm diyordu [/FONT]

[FONT=Verdana]Mesleğinin olması veya olmaması hiç fark etmiyor ben sağlıklı bir birey olmak için sadece 1 gün yaşayacağımı biliyim yinede o tedaviyi kabul ederdim özlemler yaşamaya değil yaşamak istediklerimize olmalı bence zamanımızı tedavi çıktımı çıkacak mı nasıl oldu diye araştırıyoruz bu bizi çok büyük karamsarlıklara yitiyor kendimizi başka şeylere verin :cool:[/FONT]

[FONT=Verdana]:):)YAŞAMAK ÇOK GÜZEL O KADAR ŞEY YAŞAMAMIZA RAGMEN:):):)[/FONT]

Üst Alt