Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
PTC 124, DMD ve BMD tipinde stop kodon varsa eğer kullanılıyor...
Genetik teste stop kodon sorunu varsa eger ptc124 alaturen kullanılabilyor ve bu testi şuanki ücreti 5000 ytl dr arkadslr cok arastırdım bu sonucıu sizlerle paylasmak istedim
ptc124 çıktımı ki bence ilacın çıkmadın bu bilgiler insanı yanlış yönlendirir. daha ilaç çıkmadan kimin kullanıp kullanamaycağını bilemeyiz. bide işin içine sma girdi ilacın çıkması biraz daha uzayabilir.
zaten ilaç çıkmadan kimler uzerinde kullanılacağı araştırılıyor.çalışmalar bunlar için.sma nın girmesi gelişmeleri aksatmaz aksine hızlandırır. yüklü bir bağış yaptılar.ayrıca sadece sma değil daha birçok stop kodon mutosyona sahip hastalık için bu ilaç bir umut.
daha hastalımızı tam olarak bilmiyor muyuz ? 5000 ytl verip kontrol olmadığımıza göre biz hangi ilacı kullanacağız onu da bilmiyoruz.bu nasıl iş.peki bu kontrol nerede yapılıyor.hangi hastanede.bana şimdiye kadar sadece kan testi yapıldı ve hastalığım öyle belirlendi.demek ki eksik kontroller
test hastalgn ne oldugunu arastrmak ıcın yaplmyo bu ılac stop kodon sorunu varsa onu tesbt etmek ıcın yaplyor zaten kashastalrnn hepsındede stop kodon sorunu cıkmyo farklı mutasynlarda olablyor ozaman ılac kullanlmyor bu test ılacn hastaya uygun olup olmadgnı ortaya ckaryo bılgnze sunulur