Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

PTT Bank'tan 2022 aylığına istinaden kredi alabilir miyiz?

eryaman

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar engelli aylıkları aylık odenmeye baslandıgından beri ptt kredi basvurusuna basvuran veya ptt den bu konu hakkında bilgi alan varmı varsa bilgilendirirmisiniz tesekkurler

Engelli Kredi

Arkadaşlar PTT her ay maaşınızı alıyoruz artık kredi için başvuru yapan var mı yapan varsa onaylandimi lütfen süreci nurdan paylaşım yapabilirsiniz

Engelliler için kredi mı veriliyor?

Kredi ptt

Arkadaşlar PTT Kredi başvuru ne olacak sonuç ne olur sizce verirler mi 650 TL maaş deniyeyimmi şansımı nedersiniz yorumları alalım

Engelli maaşı

Merhaba arkadaşlar bulunduğum ilçe küçük bir yer ptt müdürüne gittim ve kredi verme olayını sordum ve cevap çok netti
vakıf maaşına kredi verilmiyor .............

Kaç kere söyledim 2022 yardım grubuna girdiği için kredi mredi vermezler
çünkü bu 2022 sayılı kanunda yardım olduğu yazıyor inanmıyorsanız e devletten bakın orda yardım olduğu yazıyor, bu emekli maaşı gibi değil bundan dolayı kimse kredi mredi vermez.

arkadaşlar 2022 kapsamında maaş alana kredi yok boşuna gidip yormayın kendinizi. nedeni ise garanti bir gelir değildir 2022 maaş ı. yanlız şöyle bir olay duydum ve yapanlarda olmuş. sgk dan dı galiba sorarım tekrar yazarım. maaş bodrosu alınıyomuş ve halkbank bodrayı ciddiye alarak gelirine göre kredi çıkarıyomuş. muş diyorum. araştırın. artı aldığımız iki kuruş kredi kullanıp onu ödicem diye zora girmeyin tavsiyem budur. hayırlı akşamlar.

2022 aylığı alıyorum. Kredi çekebilir miyim?

2022 aylığı alan 100/80 raporlu sürekli kiredi cekebilirmi PTT den

Kredi puanın yüksekse çekebilirsin 2022 aylığı alıp almamak kredi çekmede önemli değil.

Arkadaşlar 5 bin TL ye ihtiyacım var PTT kiredi verirmi lütfen bişey deyin

PTT den daha önce kiredi cekmedim

7 sene önce bankadan 1 kere cektim

Dediğim gibi 2022 maaşı alıp almaman hiçbirşeyi değiştirmez. Kredi puanın yüksekse çekebilirsin.

Benim rapor şizofren 80 verirlermi internete okudum vermiyorlar diyo

Anlatamadım sanırım. Kredi puanın yüksekse alabilirsin. Raporla. 2022 maaşıyla hastalıkla ilgisi yok bu işlerin.

İşsiz insanlara bile kredi veriyorlar. Yeter ki kredi puanın yüksek olsun.

İnternet üzerinde aktif bank'a başvur. Onaylanırsa para ptt'den ödenir.

Bu gün PTT ye gittim 2022 engeli aylığına kredi veriyonuzmu öyle hakkımız varmı diye sordum vermiyorlar dedi emeklilere veriyorlar dedi işleme bile almadı bundan sonrada kimse 2022 aylığına kiredi veriliyor demesin bosuna

Başka bir gelir yoksa sadece 2022 aylığı kredi için teminat sayılmaz. Çünkü bu süresiz bir maaş değil, değişebilecek belli şartlara bağlanmış bir sosyal yardımdır, sürekliliği garanti değildir. Dolayısıyla teminatsız da kimse kimseye beş kuruş vermez.

2013 yılından itibaren bankalar birliğinin uyguladığı bir takım kriterler var,sadece engelli maaşı yada engelliler için değil herkes için belli şart aranıyor bunun ilki kredi notunun risk grubuna dahil olmaması kredi notu artık tüm borçları kapsıyor (fatura,özel sektör vs) bunun dışında geriye dönük 12 aylık sigortalı çalışan olmak zorunluluğu var.yani belgesiz ve sigortasız aylık 50 bin tl gelirde olsa kredi verilmez.ipotek vs teminatlı kredilerde saadece ev ve araç kredilerinde veriliyor.

ama daha önceden bankalardan k.kart kullanıp düzenli ödemeler yapılmışsa kredi çekip düzenli ödenmişse mutlaka kredi notu oluşup belli bir seviyeye gelmiştir,kamuya herangi bir takipli borç yoksa cüzzi bir miktar 5-10 bin tl gibi ihtiyaç kredisi alınabilir.bunun içinde online başvuru değil bire bir görüşüp kredi başvurusu daha iyi sonuç verir.

Üniversite stajımı bir özel bankada yaptım. Sigorta girişiydi şuydu buydu hepsi hikaye.

Adam internetten başvuru yapmış. Kimlik bilgileri hariç diğer tüm bilgileri asılsızdı.

Adam çalışıyorum demiş 5000 bin tl gelirim var demiş. Sisteme girdim baktım adamın 1 günlük bile sigorta kaydı yok.

Bu işler sadece ve sadece kredi puanına bakıyor. Kredi puanı uygunsa 1 lira bile geliri olmayanada kredi çıkıyor.

Çalışıyorum deyip yalan beyan verenede.

Ama belirtmek isterim ki bu durum sadece ihtiyaç kredisi için geçerli. Taşıt ve konut kredisi için işler daha zor.
Ufukalp

sweet guy
Konumuz 2022 engelli aylığı karşılığında kredi verilir mi verilmez mi, bu.
'022 engelli aylığı bir teminat mıdır, değildir, bitti.

Teminat değildir. Ama 2022 aylığı alan kişi de kredi alabilir. Yeter ki kredi notu iyi olsun.

sweet guy
Yorumları dikkatli oku, başka bir geliri olmayan dedim.
Hiç bir geliri, olmayan adamın kredi notundan mı bahsediyorsun ? :)
Git bakalım bir bankaya, benim hiç bir malım mülküm, maaşım, düzenli gelirim yoktur, ama bana kredi verin de bakalım kredi notuna mı bakacaklar.

Ya işte sistem açığı var bu konuda maalesef.

Adam malım mülküm param pulum yok demiyor.

İnternetten başvuru yapıyor. Yalan beyan veriyor. Kredi notu da iyiyse onaylanıyor. Bankada nasılsa ödemezse sigorta şirketlerinden tahsil ederiz mantığıyla detaylı inceleme yapmıyor.

@Ufukalp

sweet guy
Tamam güzelim sensin :)
Hiç bir banka beyana dayanarak belgesiz işlem yapmaz bir.
İkincisi sigorta şirketleri öyle her ödenmeyen krediyi ödemez, sadece müşterinin vefatı gibi durumlarda devreye girer.
Bu da son mesajımdı, çok anlamsız ısrar ediyorsun.
İyi geceler.

PTT ye gittim 2022 den aldığım parayla.. kredi istedim yok dedi.. enpara gittim yok dedi Ziraat Bankası gittim yok dedi.. yapacak birşey yok..

2022 maaşına istinaden PTT kredi verir mi?

Benim sormak istediğim yüzde98 tambagımlı yüzde 25 zihinsel 90 göz 25 fiziksel yüzde 60 cilt raporuna sahip bir hasta PTT kredi ceke bilirmi 2022 maaşini PTT alıyorsa raporu 3 yılık kredi ceke bilirim daha önce çeken varmı tşk

Üst Alt