Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

PTT engellilere özel ihtiyaç kredisi veriyor mu?

Blicker

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben engelli aylığı alan birisiyim ve şu sıralar ihtiyaç kredisine başvurmak istiyorum. Ama bir işim yok ailemle yaşıyorum internetten okuduğuma göre PTT engelli bireylere ihtiyaç kredisi veriyormuş ama okudugum sitelerdeki yorumlara bakınca bazı insanlar gidip sorduklarını ve kredi vermediklerini veya bazılarıda dönemsel olarak verdiklerini söylüyor. Ortalama 10 Bin TL civarı bir ihtiyaç kredisi almak istiyorum ama böyle bir hakkım var mı yok mu onu bilemediğim için bu forumdaki insanlara danışmak istedim. Böyle bir şey var mı varsa PTT den çekebiliyor muyum? Şartları nelerdir? Süreç çok uzun mu sürüyor?

2022 Maaş değil, yardım grubu olduğu için kimse Kredi vermez. Çünkü 2022 bir yardımdır, sabit bir maaş değildir, her an kesilebileceği için hiç bir banka kredi vermez.

Arkadaşlar 20222 maaş değil yardım diyorsunuz da bu maaşı ben hayatım boyunca alıyorum ki zaten internette yazanlar bu maaşı alanlara özel bir ihtiyaç kredisi olduğundan bahsediyor tıpkı yukarıda verilen şu link gibi https://www.kosgebkredi.net/ptt-engelli-kredisi-veriyor-mu/

Bu konu hakkında gerçekten bir bilgisi olan insan yok mu?

Siz ciddimisiniz 3 kuruş yardım parasıyla bankaların size 60 bin TL yi vereceğine nasıl inanıyorsunuz ki hiçbir bir banka faiziyle geri alamayacaği bir krediyi vermez banka babanızın hayrına çalışmaz ve sizede hayrına kredi vermez ödeme gücü olmayan adama kredi vereceklerini düşünmeniz garip bence... ayda 900-1000 TL maaş değil ancak harçlık olabilir bu zamanda. İpotek gösterdiğiniz bir şey olursa belki verir diye düşünüyorum.

Engelsizbiz İpotek olarak maaşınızı gösteriyorsunu zaten bunda anlamayacak ne var? Kesin olarak yatan bir maaşdan daha garanti ne olabilir? Ayrıca faiz almadığını nereden çıkarttınız attığım linki okumadınız galiba? Son olarak da devletin engellilere sunduğu bir hizmet olarak görebilirsiniz bunu illa üzerinden bir artı kazanç sağlamasına gerek yok bankaların ki sağlıyorlar sonuçta faizli alıyorsunuz 1.5 2 civarı faizli. Ayrıca 60 bin almak gibi bir amacım yok 15 civarına ihtiyacım var. Şunu da söylemek istiyorum madem bu durum yalan niye çoğu sitede böyle bir paylaşım yapılmış? Ayrıca ben burgan bankı arayıp konuştuğumda bana böyle bir durum olduğunu ama detayları PTT şubelerinden almam gerektiğini söylediler pazartesi gidip görüşmeyi düşünüyorum. Özellikle maaşı pttden çekiyorsanız daha kolay alıyormuşsunuz. Tabi bunların garantisi yok o yuzden gitmeden önce bilen birisi çıkar da durumu açıklar diye düşünüyorum. Yorumlardaki herkes söylentiler üzerinden konuşuyor kimsenin bilgisi yok gibi.

İnternette bir çok yerde ptt engelli paketi adıyla engellilere kredi verdiği belirtilmiş ancak en doğru bilgiyi kendiniz bizzat bir ptt şubesine giderek öğrenir ve başvurunuzu da yapmış olursunuz, sonra da bizleri bilgilendirirsiniz.

Blicker

Merhaba , İpotek olarak Maaşı mı Gösteririm daha garanti ne var yazmışsınız ..
Aldığın para maaş değil Yardım parası yani gelir olarak gösteremiyosunuz.
Genel de bankalar da kredi kullandırırken gelir belgesi ve aynı iş yerin de en az 6 veya 12 ay çalışma şartı koyarlar
En sağlıklısı Ptt şubesine giderek bizzat kendinizin ögrenmesi bizimle de paylaşırsınız

Umit Bey Anlıyorum ne demek istediğinizi ama bu durum engellilere özel olarak sağlanmış bir durum yani normal standartlara göre değerlendirmemek lazım. Bu arada söyledigim şeyleri googleye ''engelliye ihtiyaç kredisi'' yazarak bulabilirsiniz. Yani engelli maaşı veya yardımı ne derseniz deyin onun üzerinden veriliyormuş internette okuduguma göre. Yarın PTT şubesine gidip sormayı düşünüyorum olmadı telefonla ararım öğrenince buraya da yazarım.

Blicker

Anladım , Umarım dediğin gibi kampanya yapmışlardır.
Bi çok ihtiyacı olan engelli faydalanmış olur.

çalışan engelliye veya malulen emekli olmuş engelli bireylerine kredi veriyor sadece kimse kimseyi yanıltmasın. o link i tıklayan anlayarak okusun. kredi notun olmalı artı olmadı ipotek diyor. zaten bu ikisine uygunsan ne engelli maaş ı nede çalışan olman gerekmez. istediğin bankadan çıkar kredin. bankada çok iyi tanıdığınız. varsa allem ediyor kullem ediyor. kredi çıkartıyor. yani 2022 maaş ına kredi hikaye. inanmayın link lere laflara sözlere. ptt şubesine bu konuda giden af edersiniz poposu baka baka döner.

[FONT=&quot]Sayın AZİZ KANMAZ[/FONT]
[FONT=&quot]İlgi : 2019-841677 Numaralı Info Başvurunuz incelenmiş olup[/FONT]

[FONT=&quot]Anlaşmalı Bankalara aracılık yaptığımız PTT Kredi Hizmetimiz emekli maaşını PTT'den alan kişilere ve PTT Personeline sunulmaktadır.[/FONT]

[FONT=&quot]17.05.2019 tarihi itibariyle maaşını PTT'den almayan kişilere yönelik PTT Tüketici Kredisi hizmetimiz başlanmıştır.[/FONT]

[FONT=&quot]Başvuru için en yakın PTT Merkez Müdürlüğüne gidebilirsiniz.[/FONT]

[FONT=&quot]İyi günler dileriz.[/FONT]

[FONT=&quot]PTTBANK D. BŞK.-BANKACILIK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ[/FONT]

Üst Alt