Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

PTT Kart ile Eksi Bakiye Oluşturma Hakkında?

LugaL

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar forumda daha önce gördüğüm kadarıyla engelli maaşı alan arkadaşlarımızın bir kısmı ptt hesaplarını eksiye kadar düşürmek için başvuru yapıyorlarmış yani örneğin 850 tl parası var ise hesabında eksiye düşürdüğünde ayrıyeten 400 lirada eksi hesaptan çekiyorlarmış bununda her ay 6 lira gibi bir faizi varmış ben bunun hakkında detaylı bilgi almak istiyorum tam olarak nereye başvurmam gerekli pttye mi denizbanka mı ve başvurmak için hangi belgeler gerekli benim ptt hesabım var ve üç ayda bir engelli maaşı alıyorum örneğin şimdi gidip ptt hesabımı eksiye indirirsem 400 lira daha çekebilrim ve bu 400 lirayı geri ödemek için mart ayında ki alacağımız üç aylıktan otomotik olarak kesecekler 18 lirada her ay için 6 lira olmak üzere toplam 18 lira faiz ödemem gerekecek bilgisi olan birisi yardımcı olursa sevinirim iyi forumlar..

Arkadaslar bende ilk maasimi ptt den cektim ptt den dewam edeyimmi yada en iyi banka hangisi yardimci olurmusunuz

Ahmet arkadasim seninkidr ek hesap gibi birsey olcak anladigim kadariyla ama bir bankanin ek hesabindan 400 lira ceksen 18 tl faiz alcagini sanmiyorum bunu bir bankaya sor hangisi daha hesapliysa onun ek hesabini kullan bence ii aksamlar

korkut; maaşa yeni bağlanmışsın sanırım sürekli olarak pttden çekmen gerekiyor daha doğrusu diğer bankalardanda çekebilirsin ancak 10 lira ile 15 lira arası bir ücret keserler senden işlem yapma ücreti ptt bankamatiklerinden çektiğin zaman hiç bir ücret kesilmez.. benim konuya gelince ek hesap açtırmak değil mesela şu anda ptt hesabımda 1 - 2 lira gibi bir para var ben hesabımı eksi bakiyeye düşürmek istiyorum yani hani gsm opöratörleri gibi mesela kontorunuz bittiğinde -5 tlye kadar indirebiliyorsunuz ya hani benimde tam olarak yapmak istediğim şey ptt hesabımdan bunu yapmak ve öğrendiğim kadarıyla 400 liraya kadar eksi bakiyeye indirebiliyormuşuz ve bu 400 liranın geri ödemesinde ise 6 lira faiz uygunlandıgını duymuştum

lugal ben ptt ciye gittim eksi bakiye varmış dedim yok dedi ptt şubeleri il il fark edremi sence

Evet il il fark ediyo ben gittim eksi hesap actirmak istiyorum dedim form doldurdu ama banka onay vermedi

aslında maddi anlamda çok zor durumda olmadıkça eksi hesap açtırmak iyi birşey değildir ben üç aylık maaşımı aldım internet faturalarıydı elektirikti şuydu buydu derken 850 lira 1-2 hafta da elimden uçup gitti ne elde ne avuçta para kalmadı diğer maaşa daha çok var ondan dolayı eksi hesap açtırmayı düşünüyorum ama söylendiği gibi il il farkediyorsa belki onuda yaptıramam bakalım şansımızı deneyeceğiz artık..

aslında sadece pttye sormak yanlış bence bizim kullandığımız kartlar denizbankın kartlarıymış yani bize ptt adına hesap açan denizbank oluyor hem pttden hem denizbanktan bilgi almak gerek

bugun pttye gidip ptt hesabımı eksi bakiyeye indirip indiremeyeceğim ptt müdürüne sordum ek limit istiyorsunuz galiba dei evet dedim maaşın var mı dedi evet dedim nerde çalışıyorsunuz maaş dekontu mu ne öyle birşey sordu çalışmıyorum engelli maaşım var dedim ha yok o zaman olmaz alamazsın dedi :S kimisi alabiliyoken kimi pttler alamazsın diyor anlamadım gitti...

ben ptt mail gönderdimher tarafta eksi hesap actırmavarımış mail özeti şöyle

lgi başvurunuz incelenmiştir. Şirketimiz nezdinde posta çeki hesap sahiplerine PTT Kredili Hesap (KMH) açılabilmektedir. Başvurular PTT İşyerlerinden yapılmakta olup bankacılık sistemi üzerinden değerlendirilmektedir. Başvurunun onaylanması halinde posta çeki hesabına bağlı ek hesap açılmaktadır.

Kuruluşumuza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür eder, iyi günler dileriz.

dua20;

bize gittiğimiz pttlerde maalesef bunu söylemiyorlar böyle birşey yok diyip başlarından savıyorlar PTT genel müdürlüğü ile bu konu hakkında iletişime geçip ilçemizde ki pttnin yardımcı olmadıgını belirtmek doğru olur mu acaba ?

Üst Alt