@
RssCip, üslubumun yanlış olduğunu düşünmüyorum, kaldı ki engelli üslubu diye bir kavram yok. Herkesin üslubu kendisini bağlar.
Tabi ki bir engelli için kesintisiz iletişimin ne kadar gerekli olduğunun farkındayım, çekmeyecek bir hatta ya da efektif bir şekilde kullanılamayacak bir hatta neden sırf indirimli diye satın alalım ki...Konuyu açan kişi de maddi koşullar nedeni ile aldığından bahsetmiş, hepimiz zamanında bu yoldan geçtik dedim kendisine.
Profilinde Trabzon yazan bazı arkadaşlar sorun yaşamadığını söylemişler, olabilir geçen de Giresun'daydım turkcell harici tüm operatörler orada sorunluydu mesela. Sabancı'ya veya bir yahudiye ait olduğu iddia edilen güzel bir söz var: "
Ucuz mal alacak kadar zengin değilim..." Ben hep o şekilde bakarım hayata. (dediğim gibi maddi zorluk başka bir olay)
Tabi bende anamın karnından doğduğum gibi hoop diye bir iş sahibi olmadım. Bu raddeye gelebilmek için çok çalıştım, çok çabaladım ve çok emek verdim. Hiç bir kurumdan, hiç bir siyasi partiden engelim nedeni ile ne bir burs, ne bir yardım ne de destek almış değilim. Yukarıda bir arkadaş da engellilere sağlanan hakları suistimal ettiğim iddiasında bulunmuştu. Neyi suistimal ettiğim konusunda kendisine sormama rağmen bir cevap da alabilmiş değilim ya neyse...
Çabalayan, emek veren veya maddi zorluklar yüzünden başkalarına bağımlı olduklarından belli koşulları sağlayamayan engelli kardeş veya büyüklerime asla sözüm yok, olamaz da zaten.
Ancak bu sitede öyle olaylara şahit oldum ve gördüm ki.
-Hiç görmediği ninesi, dedesi veyahut bir yakını üzerinden ötvsiz araç alanlar mı dersiniz,
-Evi, arabası olup da, maddi yönden hiç sıkıntısı olmamasına rağmen devletten pandemi maddi desteğini alanlar mı dersiniz,
-Emekli olup, özelde çalışan (maaşını elden alan) evinde muhtelif akrabalarını da adresine kaydettirip engelli maaşı alanlar mı dersiniz.
Şimdi söyleyin bakalım, kimmiş o suistimalciler...