Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pulmoner Alveoler Proteinozis hastasıyım. Yüzde kaç oran alabilirim?

Raix34

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi Günler Benim Bir Sorum Olucak Arkadaşlar Ben Askerdeyken PulMoner Alveoler Proteinozis Kısaltma Olarak ( Pap ) Hastalıgına Yakalandım Sonucu Ölümle Sonuçlanıyor Dünya Kayıtlarında 200 Hasta Var Ben 201 Ci Hastaymışım Çok Nadir Bulunan Bir Hastalık Ağır Kaldıramıyorum Yürürken Nefes Alırken Zorluk Çekiyorum Her İşte Çalışamıyorum Bu Gün İşkura Gittim %40 Engelli Raporu Al Dediler Verirlermi Bilmem Diyorlar İstanbul Gata Askeri Hastanesi Gögüs Bölümü Benim Seni Tedavi Edebilcek Ne Doktorum Var Ne Ekipmanım Var Dedi Çürük Verdi Marmara Ünv Gögüs Bölüm Doktoru Hocaları Benim Hastalıgı Görünce Tedavin Yok Dediler Ben 7 Kule Gögüs Hastanesinde Tedavi Görüyorum Standart Olarak 3 Ayda 1 Akciğer Ameliyatı Kesin Oluyorum Hastalıga Kronik Ömür Boyu Ameliyat Olcaksın Dediler Acaba Bu Hastalıga %40 50 Engelli Raporu Verirlermi Arkadaşlar ?

KOAH gibi bir şey mi acaba bu hastalık buraya bakmalısın.

Pulmonale bu olabilir, bunlarda ciğerle ilgili.

[FONT=Verdana]GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ [/FONT]
[FONT=Verdana]1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan [/FONT]
[FONT=Verdana]diğer bütün hastalıklarda solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılacak;[/FONT]
[FONT=Verdana]a- Az etkilenme varsa 20[/FONT]
[FONT=Verdana]b- Orta derecede etkilenme varsa 40[/FONT]
[FONT=Verdana]c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor [/FONT]pulmonale [FONT=Verdana]gelişmişse 80[/FONT]

[FONT=Verdana]NOT: *Yukarıda bahsi geçen hastalıklarda akut dönem geçtikten sonra ve optimal tedavinin ardından Klinik gözlem ve Solunum Fonksiyon Testleri ile değerlendirme yapılır. Solunum Fonksiyon Testlerinin karar vermede yetersiz kaldığı durumlarda arter kan gazları, egzersiz testleri, ekokardiyografi ve sağ kalp kateterizasyonu ile değerlendirme yapılır.[/FONT]
[FONT=Verdana]**Solunum Fonksiyon Testleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı veya SFT Teknisyeni tarafından yapılır ve sorumlu Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından yorumlanarak onaylanır, rapor içeriğine FVC, FEV1, FEV1/ FVC % oranları yazılır.[/FONT]

[FONT=Verdana]2-Akciğer ve/veya plevra tüberkülozunda verilecek karar tedavi sonunda ve 1. maddedeki fonksiyon bozukluklarına göre değerlendirilir.[/FONT]

[FONT=Verdana]NOT: *İlaca dirençli kronik tüberkülozlu olgular aynı şekilde uygun tedavi süresinin bitiminden sonra 1. maddedeki fonksiyon kaybına göre değerlendirilir.[/FONT]
[FONT=Verdana]**Ekstra pulmoner tüberkülozlu olgularda ise tedavi sonunda ilgili branş tarafından özür durumuna göre çalışma gücü kaybı belirlenecektir.[/FONT]

[FONT=Verdana]3- Akciğer, plevra ve toraksın diğer malignitelerinde onkolojinin ilgili maddesine göre değerlendirme yapılır. [/FONT]
[FONT=Verdana]4- Toraks cerrahisi uygulanan hastalar ( yıllık kontrollere göre) 1. maddedeki solunum ve dolaşım fonksiyon bozukluklarına göre değerlendirilir.[/FONT]

http://www.engelliler.biz/forum/sag...h-hastasina-kac-rapor-verilir.html#post484099

KOAH Hastalıgıyla alakası yok Benim Ciğerlerim Proteyin Kum Gibi Birşey Biliktiriyor Ameliyatla Onları aldırıyorum Ciğerin İçine Bal Diye Bir Tedavi Var Bal Tedavisi Uyguluyorlar Ama Hiç Bir Çözümün yok Diyorlar Bu Tedaviyide Amerikalılar Bu Yıl Bulmuş Ve Türkiyede Sadece Benim Dotkor Tedavi Edebilirim Dedi Oda CD DVD Lerden İzlediği Kadarıyla Tedavi Ediyor 7 8 Ameliyat Oldum Birdahaki Ay 2 Ciğerimden Birdaha Ameliyat Olcam Tedavin Yok Tüm Doktorlar Diyor Ama Bilmiyorum Benim Gittim Doktorda Beni Kardeşi Gibi Seviyor Engelli Raporu Alma Diyor Vermekten Kaçınıyor Bende Başka Hastaneden Heyetten Almayı Düşünüyorum Ama Verirlermi Bilmiyorum

pulmoner tüberkülozlu olgularda ise tedavi sonunda ilgili branş tarafından özür durumuna göre çalışma gücü kaybı belirlenecektir.

Pulmoner işte ???

Engelli raporu almak istiyorsan illa ki vericekler doktor neden alma diyormuş.

Hayır Pulmonel Herşeyi Kapsıyor Benimkisi Birazdaha Farklı Bir Ciğer hastalıgı Sizin Gösterdiğiniz Değil Türkiyede Henüz Benim Bildiğim Kadarıyla Kimsede Yok Varsada Ben Görmedim Çünki Çok Hastaneyi Araştırdım İstanbul Taraflarında Ve Tüm İstanbul Doktorları İlkez Görüldüğünü Türkiyede Söylediler Benim Kendi Doktorum Diyor Eğer Çalışmak İstiyorsan Benim Seçtiğim İşlerde Çalışcaksın Ben Sana Rapor Verdirip Her İşe Sokturmam Diyor Bilmiyorum Niye Öyle Davrandıgınıda

O zaman doktorunla konuşacan bu durumu bir bildiği vardır elbet.

Çok Teşekkür Ederim Yardımın İçin :)

Akciğere bağlı hastalıklara verilen oranlar SFT testi sonucuna göre veriliyor.. Hastalıktan etkilenme seviyenizi de yine belirleyecek olan SFT testidir.. Solunum Fonksiyon Testlerinin karar vermede yetersiz kaldığı durumlarda arter kan gazları, egzersiz testleri, eko kardiyografi ve sağ kalp kateterizasyonu ile değerlendirme yapılır..SFT testi kişiye özel olduğu için x oranda rapor alabilirsiniz diyemeyiz..

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum FonksiyonTestlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Konu eski ama rahatsızlığınız hala devam ediyor mu?Aynı hastalık eşimdede var.Sıkıntılı bir süreç bilgi almak istiyorum.

Üst Alt