Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pulmoner emboli hastasıyım. Malül emekli olmadım!?

ozguruh

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ocak ayından belli sabırla beklediğim emeklilik sonucumdan ret geldi.
Pulmoner emboli ve venoz tromboz geçirdim.Malülüyet cetveline göre emekli olmayı beklerken hiç bir sebep sunmadan emekli olamazsınız diyorlar.İtiraz dilekçesini nereye vermeliyim.

ozguruh

Red gerekçesi neymiş? Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerektiğinden emin misiniz?

Size gelen red kararını km yazmışsa, oraya "başvurumun yüksek sağlık kurulu'nca değerlendirilmesini" diye itiraz dilekçesi yazmalısınız.

pulmoner emboli için yüksek oran vermiyorlar bildiğim kadarı ile. benim eşimde de oldu. şimdi sürekli iğne kullanıyor. genetik sorunlar çıktı. biz de engelli heyet raporu için başvuracağız ancak akciğer embolisi ve genetik sorunlar için ne oran veriliyor bir türlü bulamadım.

Hiç bir sebep sunmadan diye bir şey olmaz yazıda mutlaka gerekçe belirtilmiştir.. Red cevabında gerekçeyi bilmeden bir şey söylemek de mümkün değil.

Ufukalp

eşimde 2 yıl önce akciğer embolisi oldu ve hastanede yattı. şimdi ömürboyu CLEXANE 6000 kullanacak.ilaç raporu var.
bu emboli sebebi ile genetik testler yapıldı ve çıkan sonuçlar şu şekilde;
- MTHFR MUTASYON ANALİZİ (C677T) SONUÇ: HOMOZİGOT 677TT
- GLİKOPROTEİN 2B/3A MUTASYON ANALİZİ SONUÇ:A1/A1
- PROTROMBİN MUTASYON ANALİZİ (G20210A) SONUÇ: HETEREZİGOT 20210GA
- FAKTÖR V LEİDEN MUTASYON ANALİZİ (G1691A) SONUÇ: NORMAL 1691GG
- PAI-SERPINE1 MUTASYON ANALİZİ (4G/5G) SONUÇ: 4G/5G

ayrıca o dönemde yapılan kan testlerinde INR değeri 3 civarı ve D.DİMER değeri 1,38 olarak çok yüksek çıkıyordu.
eşimde kansızlık var ve sürekli GYNFERON kullanıyor. ancak bu ilaç için ilaç raporu verilmiyor maalesef.

sorum şu:
1- akciğer embolisi 1 defa
2- genetik sorunlar (sanırım ilk 3 sonuç sorunlu)
3- kansızlık (Hgb 8,1)
4- Haşimato (ilaç raporu var)
5- Boyun fıtığı (MR sonucu var)

bu rahatsızlıklar için alacağı oranlar hakkında net bilgi sahibi olanlar görüşlerini yazarsa sevinirim. ayrıca faktör aktivitesi dediğiniz olayı açıklarsanız sevinirim. eşimde kanın erken pıhtılaşması olayı var. hemofili grubunda değerlendirilmiyor sanırım. cetvelde hangi gruba girip oran alabilir bu amboli ve genetik sorunlar ile ilgili.

tanerbudak
Tıbbi terimlerden ibaret olan bu analizlere göre değerlendirme yapmam mümkün değil.

Üst Alt