Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pulmoner emboliden oran alabilir miyim?

berkayyy....16.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar yeni üyeyim ben bi bilgi almak istiyorum pulmoner emboliden yüzdelik puan ala bilirmiyim akciğer embolisi geçirdim kronik venöz yetmezlik ve dvt ye bağlı yoğun bakımda yattım göğüs doktoruna soruyorum pununla ilgili puan vermiyoruz diyor burada okudum yüzde 60 yazılmış benim durumumla aynımıdır acaba

döne bilirmisiniz bi müsait olunca
MeTePe

Eğer pıhtılaşma ile ilgili genetik bir sorununuz yoksa, tekrar eden emboli riskiniz yoksa, sadece 1 kereye mahsus emboli geçirdiyseniz ve herhangi bir sekel kalmadıysa oran vermeyebilirler.

Ancak durduk yerde DVT veya akciğer embolisi olmaz. Hematolojiye görünmenizde fayda var.

MeTePe üstat hemanjiom pıhtılaşma bozukluğu yaparmı bende emboli geçirdim ama ana damarlarda değil yan damarlarda pihtilar oluştu 2 sene kan sulandırıcı iğne yedim sonra kanda mutasyon tespit edildi 2 tane dediler ölene kadar kan sulandırıcı hap kullanacam benimki pıhtı atması değil hemanjiomun pıhtılaşma bozukluğu dediler olabilirmi böyle birşey selamlar

berkayyy....16.

s.a bende iş kazasına bağlı emboli ve trambüs geçirdim. ve emboktomi ve damar grefti oldum tıkanan damara yapay damar takıldı. ve sinir hasarı oluştu kalp damar cerrahisi%50 nöroloji%21 verdi damar hasarı ve yürüyüş bozukluğu toplam %61 ile vergi indirimi aldım.. size tavsiyem göğüs hastalıklarıyla uğraşmayın enkısa sürede kalp damar cerrahisinden randevu alın ve size yapılan tetkikleri verilen ilaç listesini ve mümkünse epikriz raporunu gösterin kalp damar cerrahisinde dvt bile oranı%20 dir bilginize ....geçmiş olsun dileklerimle...

hemanjiom pıhtılaşma bozukluğu yaparmı bende emboli geçirdim ama ana damarlarda değil yan damarlarda pihtilar oluştu 2 sene kan sulandırıcı iğne yedim sonra kanda mutasyon tespit edildi 2 tane dediler ölene kadar kan sulandırıcı hap kullanacam benimki pıhtı atması değil hemanjiomun pıhtılaşma bozukluğu dediler olabilirmi böyle birşey selamlar

Büyük hemangiomlar pıhtı oluşumuna neden olabilir. Ama kanda mutasyon olduğundan bahsediyorsun. Bunun hemangiom ile ilgisi yok. Kandaki faktör eksikliğinden kaynaklanan bir durum.

Hemangiom bir çeşit iyi huylu damar tümörüdür. Kendisi pıhtılaşma sorunu yapmaz. Ama pıhtı oluşturabilir.

Söylediğinden anladığım kadarıyla seninki Faktör eksikliği. Dedikleri gibi sürekli ilaç kullanman lazım.

pumoner em bolizm

slm ya yeni üye oldum ama kime nasıl yazılcağını bulamadım bitürlü

slm bendede akciğer embolisi oldu ve venöy yetmezlik ve dvt den raporum var pulmoner emboliden 60 alabilirmiyim acaba

pulmoner emboli zaman zaman yaşamı tehtit eden önemli bir hastalıktır,

1.2 sorum olacak ona göre yorum yapacağım,

Kac kez emboli oldu? Tedavi aldınız mı? Son durum nedir? Yada tedavi devam ediyormu?
berkayyy....16.

Merhabalar gruba yeni katıldım bana da yardımcı olabilir misiniz acaba. Pulmoner emboli geçirdim akciğerimde iki ana damar pıhtı attı.6 ay coumadin kullandım. Tekrar BT çektirdim Akcigerin sağ tarafında ufak çapta pıhtı kalmış. Trombofili panelinde Mtfhr a1298c ve mtfhr c677t mutasyonları heterozigot çıktı. Aile geçmişimde ablamda tekrarlayan düşükler var. Heyete başvuru yapmayı düşünüyorum.

Güncel cetvele göre değerlendirmek lazım son cetvel Şubat 2019

Merhabalar gruba yeni katıldım bana da yardımcı olabilir misiniz acaba. Pulmoner emboli geçirdim akciğerimde iki ana damar pıhtı attı.

Genetik bozukluklarınız heterozigot (yani tek taraflı) olduğu için sonuç ne olur bilemiyorum. Daha detaylı tetkik yapılmalı ve bir pıhtılaşma sorununuz olup olmadığı net olarak ortaya konulmalı.

Akciğer embolisi geçirmeniz böyle bir riske işaret ediyor ama tek başına yeterli değil.

Eğer pıhtılaşma sorununuz olduğu teyid edilirse, akciğer embolisi de geçirdiğiniz için en az %60 oran alırsınız. Ancak sanırım böyle bir risk görülmemiş ki coumadin kullanımınız kesilmiş.

Yerinizde olsam doğru dürüst bir hematoloji uzmanına gider ve ondan fikir alırdım.

Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.

Son düzenleme:
MeTePe Genetiğe de oran vermiyorlar bana 2017 de vermedi neymiş o anda vücut ta pıhtı yoksa oran verilmiyor dedi ve vermedi

Genetiğe de oran vermiyorlar

Homozigot gen bozukluğu ile teyid edilmiş pıhtılaşma sorunu varsa organ embolililerinde tek sefer, bacak embolilerinde 2 sefer emboli olması rapor almak için yeterlidir.

Yani tek başına genetik veya tek başına emboli rapor almak için yeterli değildir. Her ikisinin de mevcut olması, hatta diğer kan tetkikleriyle desteklenmesi lazım.

MeTePe benim homozigot sol kola ilaç kullanmama rağmen pıhtı atıyor 3 sefer ilaç değiltiridi ayaklarda da venöz yetmezlik var MFRH PAİ GDI BUNLAR BOZUK BENDE AMA YİNEDE VERMEDİ 2017 YILINDA ZATEN YAK7NDA TEKRARA GIRECEĞİM BAŞKA HASTALIKTA VAR ARAÇ İÇŞN RAPORU YENİLEME YAPMAM LAZIM BAKALIM O ZAMAN NE OLACAK ONU GEÇTIM LUPUS TESTLERİDE HEP POZİTİF DEĞERLER HEP YÜKSEK

Merhabalar bu ayın 29una sağlık kurulundan randevu aldım 2 sefer dvt ye bağlı akciğer embolisi geçirdim faktör v Leiden heterezigot ve 2 tane de homozigot mutasyon gen var xarelto kan sulandırıcı ilacı ömür boyu olmak üzere kullanıyorum bir de ana toplar damarıma ömür boyu kalıcı vena çava filtresi takılı bana da yönlendirici fikirlerinizi verebilir misiniz? Dilekçemi 29 martta vereceğim.

MeTePe

Hematoloji doktoru yok. Dahile doktoru heyete girecekmiş. Evrakı dahiliye doktoruna götürdüm. Mtfhr gen mutasyonu pulmoner emboli ve pıhtılaşma faktörü kalıtsal diye teşhis yazdı. Göğüs doktoruna şifa ile taburcu olan emboli yazdı. Normal bulgular diyerek. Ama en son BT tomografide sağ ciğerde sekel kalmış. Hayır heyet günü yarın göğüs doktoruna çok şaşırdım bunu burada kapatalım bir şey çıkmaz dedi. Birde espiri yapıp puan vermedi.

Mtfhr gen mutasyonu pulmoner emboli ve pıhtılaşma faktörü kalıtsal diye teşhis yazdı.

Bu olumlu bir işaret ama heyet ne der bilemiyorum.

göğüs doktoruna çok şaşırdım bunu burada kapatalım bir şey çıkmaz dedi.

Zaten iyileşmiş embolinin kendisinden puan alamazsınız. Bir akciğerinizin veya bir kısmının tamamen çalışmaz hale falan gelmiş olması gerekir. Göğüs uzmanının puan vermemesi anormal bir durum değil.

Burada önemli olan pulmoner emboli geçirmiş olmanız değil, tekrar geçirme ihtimalinizin olmasıdır. Yani embolinin kendisi bir puan getirmez, emboli riski puan getirir. Emboli riskini en iyi gösteren de daha önce geçirmiş olmanızdır.

Yüzde 60 Hematoloji yüzde 20 kalp damar cerrahisinden oran verdiler 19 nisana heyetten randevu verdiler.

Merhaba değerli dostlar,

Geçen sene 17.05.2022 de pulmoner emboli geçirdim. Bir akciğer damarım tamamen tıkalı diğeri ise %60 tıkanmıştı. Hemetoloiji sonuçlarına göre anti trombin 3 antijen değerim 2 farklı zamanlarda ölçüldü. Değer 18mg/dl olarak çıktı. Doktorum öbür boyu kan sulandırıcı kullanacağımı söyledi. 1 senedir Lixiana 60mg kullanıyorum. Bu hastalığımla özür oranı alabilir miyim?

Teşekkürler ederim hepinize şimdiden

Çok geçmiş olsun öncelikle. Muhtemelen size genetik test yapmışlardır.yoksa bile genetik test sonucunuza göre hematoloji den oran alabilirsiniz. Siz yinede karar verdiğiniz zaman bel boyun fıtık varsa şeker tansiyon kalp gibi rahatsızlıklarınız varsa bunlarla beraber rapor daha yüksek rapor alabilirsiniz.

Üst Alt