Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Quadriplegic hastanın aktif sandalye ile imtahanı..?

Cloud.

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar c5-c6 kırığım var 26ay oldu, hastaneden çıkınca ve biraz dış dünyaya dönünce annlaadımki tekerlekli sandalye ne kadar arkaplan da kalırsa o kadar iyi...
Merak ettiğim o kadar ufak sandalye de denge sağlamak, rahat etmek hatta kısa mesafe sürmek mümkünmü?
Kullanan arkadaşlar genişçe bilgi paylaşımı yapabilirmi???:)
Yaz gelmeden almak istiyorum birde fiyatı 2bbin tlden 15 bin e kadar derğişiyor makul seçim ne olmalı?
Teşekkürler

Prablegic biri olarak Aktif sandalye çok büyük rahatlık, sizin kollar ve eller ne durumda bilemiyorum ama kendiniz kullanabilecekseniz kesinlikle öneririm.Kollar ve ellerde güçsüzlük olanlarında normal sandalyeyi hareket ettirmesi imkansıza yakınken aktif sandalyeler daha kullanışlı olacaktır.Sadece arkaya dönmesine -devrilmesine- engel olacak aparat tavsiye ederim. Fiyat konusunda maalesef pahalı olan daha sağlam uzun ömürlü ve kullanışlı oluyor.

titan arkadaş haklısın fakat büyük şehirlerden başka tekerlekli sandalye deneme bakma şansımız yok malesef. etrafımızda da kullanan yoksa ne yapabiliriz bilemiyorum. ben araştırmaya devam ediyorum ama son üzerinde durduğum sandalye kuschall champion. sen ne önerirsin?

Aktif sandalye kullanan arkadaşalr ve Titan arkadaşım sana da soruyorum ben akülü sandalyeyle işe gidip geliyorum aktif sandalye alsam akülü sandalye gibi uzun mesafeleri elimle kendim sürerek gidip gelebilir miyim acaba ne dersiniz...malum akülü sandalyeler sık sık arızalanıyo şarj sorunu var filan yani...aktif sandalyeyle elimle sürerek üç dört kilometre kendimi taşıyabilir miyim ne dersiniz arkadaşlar tavsiye edermisiniz?

işe gitmek için manuel sandalye aktif dahi olsa zor olur diye düşünüyorum. ama gezme amaçlı aktif sandalyenin hem spor olarak da bağımsız olmak açısından da iyi olduğunu söyleyebilirim. tabi ben trabzon şartlarından bahsediyorum tabi dümdüz şehirlerde ve geniş rahat çıkılabilen kaldırımlar olsa (youtube de bazı klipler var şehirler mükemmel) neden olmasın ama bizim ülkemizde zor. aktif sandalye seçimi çok kolay değil ben hala alamadım ama şuan ki sandalyem ile de uygun yollarda iki üç km geziyorum. 20 kg sandalyem 10 kg lık bir aktif sandalye ile sanırım dört beş km gezebilirim. arabama alıp özgür olabilirim diye hayal ediyorum. ehliyeti yeni aldım gerçi araba ve sandalye sırada... bu yüzden araca alınabilen aktif sandelye bakıyorum. önerilere açığım.

Arkadaşlar yorumlar süper ama ben genel kullanıcı değil quadriplegic bireyin denge sürüş rahatlığıyla ilgileniyorum:)

quadripleji tam ise aktif sandalye kullanmak hayaldir. oturma dengesini sağlamak iç sırtı yüksek ve ayarlanabilir bir iskemle uygun olur. aktif sandalyeler harika şeyler. kullanımı rahat ama öyle 3-5 km gezmek gibi hayallere de kapılmamak gerek.

Kısa sırt mesafeli aktif sandalye kullanman mümkün değil. Ancak çok özel sırtyaslama koltuğu kullanırsan miraz mümkün olabilir.

Onun yerine aktif ama sırtı yüksek modeller tercih edebilirsin (bunlar sıradan manuel ile klasik aktif sandalyelerin ortasında modellerdir). Özellikle Meyra'nın aşğıdaki modellerini öneririim:

Not: Meyra'nın Türkiye'deki satış fiyatı Almanya liste fiyatı ile birebir aynıdır.

alisveris.engelliler.biz | Aktif tekerlekli sandalye modelleri

MEYRA Avanti 1,736

Meyra ZX1 1.360
medya.aspx

Meyra ZX1 1.360 çok yakışıklı sırt kısmı 40cm civarında olan koltuklarda rahatsızlık duymuyorum zaten sırtı çok ufak larda gözüm yok kendimi biliyorum
yanlız benim boy 192, sıkıntı olurmu bacak boyum?

Boyun uzun olması bir soruna yol açmaz. Hatta, havalı minder kullanırsan o da oturma alanını 5 cm kadar yükseltir ve diz-topuk mesafesi açısından avantaj sağlar. Böyle yaparsan sırt yüksekliğini de 45-50cm'Ye kadar yükseltir, iki mesafeyi senkronize edersin.

Sahibinden de çok güzel ilanlar. Son eklenenler neredeyse sıfıra yakin modeller. Tam da istediğim modeller sırtı ve kendisi katlanabilir kuschall champion. Fiyatı da o sandalyeye uygun gibiydi Türkiye şartlarinda 10-13bin. Ancak ölçüsü bana uymuyor :( ölçüsü uyabilen veya istediği gibi olan aktif sandalyeleri inceleyebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/search.php?b[search_text]=aktif+sandalye

Son düzenleme:
bilgi olarak forumda kalsın.
c5 ve zamanında trakostomisi bile açık biri olarak aktif sandalye aldım.kaldıki triceps kuvvetim 0.

quicke argon2 aktif sandalye aldım.
boru tipi kolçaklı kullanıyorum.
sırt açısı +6 derece
sırt yüksekliği mindderle 35cm. yani baya düşük
takla tekerlerini artık kullanmıyorum.

beni mental olarak çoooooooook ileri attı.beni o tetra sndalyesnn hantallığından kurtardı.kısa mesafelerrde rahatça kullanıyorum( bilekle iterek (halı ve yokuşlar hariç)
günlük fitness antremanımı bunda yapıyorum.500yerden sökülmeden sadece sırtı öne yatıp araca sığdığı için araba transferim külfet olmaktan çıktı..sırt ve gövde kaslarım iyi duruma geldi vs sandalyede tümgün geçirdiğim oldu biraz yoruluyorum.bunun için katlanır şezyong aldım,ormanda plajda süper oluyo :)
kısacası ilk 2 yıldan sonra yürüme ufukta gözükmüyosa ve maliyetini karşılıyabiliyosanız c5-6-7-8 quadlarra öneririm.özellikle bağımsız yaşamayı kafaya koyanlara...

Colorado Minderli Katlanır Şezlong Yatak Aa031 GittiGidiyor'da 178488791

bu arada haftalarca sandalye bana uygunmu vs istişare ettiğim OturanBoğa ya teşekkürler

akülünün kat ettiği mesefeyi vede cıktıgı yokuşları aktiflen kat edemez vede cıkamazsnız...senelerce aktif kulanmış birisiyim halada kulanmaktayım hem aktif hem akülü vs irede...

Üst Alt