Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rabdomyosarkom kanser tedavisi geçirdim. Askerlikten muaf olur muyum?

poyraz74

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2009 senesinde kanser tedavisi gördüm ve şimdi okul nedeni ile askerliği uzattım ve askerlik zamanım geldi Rabdomyosarkom kanser tedavisi gördüm askerlikten muaf olurmuyum bilginiz var mı[SIZE=3][/SIZE]

Tümör geçmişi olanlar eğer kitle kötü huyluysa askerlikten muaf tutulur

Dostum askerlikten yüzde yüz muafsın.

Bana askeri hastanede söylenini sana direk aktarıyım, biz tümör geçmişi olanları askere yollamıyoruz dendi. Zaten sağlık yönetmeliği açık. O yüzden bu konuda kafandaki soru işaretlerini kaldır.

Gelelim işlemlere. Benim ki de daha bitmedi ama geldiğim aşamaya kadar anlatayım. Bağlı olduğun askerlik şubesine gidiyorsun. Orda seni yönlendiriceklerdir. Gerekli işlemlerden sonra aile hekimine gidiceksin. Elindeki kağıda aile hekimi askeri hastaneye sevki uygundur yazıp kaşesi ve imzasını atıcak.
Sonra tekrar askerlik şubesine gidiceksin. Orda ki ilgili memur senin adına bir zarf oluşturup askeri hastanenin ilgili polikliniğine sevkini yapıcak.
O zarfı askeri hastaneye sen götürüceksin. Zarfı doktorun sekreteri açıyor. Sen doktorun yanına o belgelerle giriyorsun. Sonra da doktor senden epikriz ve patoloji istiyor.
Burayı iyi oku kardeşim , bu iki raporda tc kimlik olmalı. Eğer yoksa doktor eliyle yazıcak ve hemen altına kaşe ve imzasını atıcak. Bu imzaları ameliyat olduğun hastanede gerçekleştiriceksin. Aynı şekilde kağıtların boş bir yerine yine klinik şefinin veya yerine bakanın kaşesi ve imzası olmalı.
Daha sonra hastanenin başhekimliğine gidiyorsun orda da mühür imza ve kaşe yaptırıyorsun. Aman dikkatli ol imza atanın kaşesi olmalı. Ben başhekimlik kaşesi bastırtmıştım , imzayı atanın ad soyadlı kaşesi olmadığı için şehir dışından gelmeme rağmen geri döndüm. Bu arada şuna da dikkat et raporların her bir sayfasına bunları yaptıracaksın. Mesela benim epikrizim iki sayfa , her sayfaya hepsini yaptırıyorsun. Şimdi pazartesi tekrar gidicem.

Buraya kadar tecrübelerimi yazdım. İşlerimi tamamen hallettiğimde ayrıntılı bir bilgi yazısı paylaşıcam. Sayemde iki kişi daha az gel git yapsa askeri hastaneye yeter bana. Masraflı bir süreç çünkü. Bu arada askerlik şubesinde 6 vesikalık aldılar. Askeri hastanede alıcaklar mı henüz bilmiyorum. Ama 14 fotoğrafla gidiyorum bakalım.

Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldun sağol :)

Kardeşim kesin demi gitmiycem ona göre planlarım varda 1 2 kişi gidersin diyo da kafam karıştı

Kötü huylu tümör geçmişi olan hastalar askere gitmez kardeşim bu net. Bak ben bugün tekrar kaşe hatasından geri döndüm yarın gidicem. Sen evraklarını eksiksiz hazırlamana bak , muafiyetinde bir sorun yok.

rabdomyosarkom tümör vardı askerlik durumum

12 yaşındayken kolunda tümör çıktı ordab ameliyat oldum sadece parçada tümör çıktı heyete girdim öylelik kemoterepi verdiler askerlikten muaf olurmuym

Askerlikten muafiyet tümör

Selam arkadaşlar bende malign yuvarlak hücreli tömör vardı rabdımyosarkom diye bi türde doktor kötü huylu demişti bu hafta tecilimi bozduruyom doktor askere gitmezsin demişti acaba gidermiyim bi bilgisi olan var mı

Üst Alt