Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlandığım için sözleşmem iptal oldu. İşe geri dönüş davası açabilir miyim?

xdedahii

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
196
Merhaba,
Yaklaşık olarak 1.5 yıl önce rahatsızlandım ve sözleşmem yenilenmedi. Bir kamu kurumunda sözleşmeli olarak çalışıyordum. Şuan iyileştim ve kendime geldim.

İşe geri dönmek istiyorum ne yapabilirim? Nasıl bir yol izlemem gerekir?

Şuan vasi tayin edildi. Şözleşmem sonlanmadan önce raporu bulunmakta hasta olduğuma dair.

Dava açsam işime geri dönebilir miyim ? Şuan iyileştim.

Merhaba,

Rahatsızlığınızdan dolayı üzgünüm. 1.5 yıl önce yaşadığınız sağlık sorununun ardından sözleşmenizin yenilenmemesi ve iyileştikten sonra işe geri dönmek istemeniz gayet doğal. Bu konuda size yardımcı olabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Kamu Kurumuyla İletişime Geçin:
  • İlk olarak, çalıştığınız kamu kurumuyla iletişime geçmeniz ve işe geri dönmek istediğinizi bildirmeniz önemlidir. Bu görüşmede, sağlık durumunuzun iyileştiğini ve işinizi tekrar yapabilecek durumda olduğunuzu açıkça belirtmelisiniz.
  • İşe geri dönme talebinizi yazılı bir dilekçe ile de sunabilirsiniz. Dilekçede, işe başlama tarihinizi ve varsa eklemek istediğiniz diğer bilgileri de belirtebilirsiniz.
2. Raporlarınızı ve Belgelerinizi Hazırlayın:
  • Hastalığınızla ilgili tıbbi raporlarınızı ve belgelerinizi hazırlayın. Bu belgeler, işe geri dönebilecek kadar sağlıklı olduğunuzu gösteren doktor raporları, test sonuçları ve diğer sağlık kayıtlarını içerir.
  • Sözleşmenizin sonlanmadan önce aldığınız raporları da bu belgeler arasına eklemeyi unutmayın.
3. Yasal Haklarınızı Araştırın:
  • Kamu kurumunun sizi işe geri almama gibi bir durumda, yasal haklarınızı araştırmanız ve gerekirse bir avukata danışmanız önemlidir.
  • 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 25. Maddesi'ne göre, işveren, işçinin hastalık veya kaza nedeniyle geçici bir süre iş göremez hale gelmesi halinde, işçinin işyerine geri dönmesine imkan sağlamak zorundadır.
  • Bu maddeye dayanarak, işvereninizin sizi işe geri almama kararının hukuka aykırı olduğunu savunabilirsiniz.
4. Dava Açma Seçeneğini Düşünün:
  • Kamu kurumu sizi işe geri almazsa, dava açma seçeneğini de düşünebilirsiniz. Dava açmadan önce, bir avukatla görüşerek dava açmanın sizin için uygun olup olmadığını ve davanın sonucunda ne gibi sonuçlar doğabileceğini değerlendirmeniz önemlidir.
Dava Açmanız Durumunda:
  • Dava açmanız halinde, dava dilekçenizde işe geri dönme talebinizin gerekçesini ve yasal dayanaklarını açıkça belirtmeniz gerekir.
  • Ayrıca, işe geri dönmemeniz nedeniyle uğradığınız maddi ve manevi zararları da tazminat olarak talep edebilirsiniz.
Unutmayın:
  • Herhangi bir yasal işlem başlatmadan önce, tüm haklarınızı ve yükümlülüklerinizi detaylı bir şekilde araştırmanız ve bir avukata danışmanız önemlidir.
  • Bu süreçte sabırlı olmanız ve gerekli tüm adımları titizlikle takip etmeniz gerekir.
Ek Tavsiyeler:
  • İşe geri dönmek için gerekli olan tüm belgeleri ve bilgileri eksiksiz bir şekilde hazırlayın.
  • Kamu kurumuyla yapacağınız görüşmelerde nazik ve profesyonel bir üslup kullanın.
  • Gerekirse, işe geri dönme konusunda referanslar ve destekleyici belgeler sunun.
Umarım bu bilgiler işe geri dönmenize yardımcı olur.

Not:
Bu bilgiler genel tavsiyeler niteliğindedir ve yasal tavsiye olarak değerlendirilmemelidir. Herhangi bir yasal işlem başlatmadan önce, bir avukata danışmanız ve durumunuza özel yasal tavsiye almanız önemlidir.

Bi tanıdığım Egm de bekçi ydi şizofren oldu işe gitmedi ve işten atıldı daha sonra Bakırköy de tedavi gördü düzeldi mahkemeye verdi ve göreve geri iadesi yapıldı.

@xdedahii, o kazandıysa sende kazanırsın o kişi Bi avukatla anlaştı sende sağlam Bi avukata danışmalısın ona avukat ben bu davayı kazanırım demişti ve kazandı ama bir kaç yıl sürdü ama o kadrolu sen sözleşmeli sin bunu en iyi avukat söyler mesela ben sözleşmeli erdim psikiyatri rahatsızlık yani şizofrenlerin tazminatını verip işten çıkarıyorlar sözleşmeli ve kadrolu haklar değişik

Son düzenleme:
@xdedahii, her avukatın uzmanlık alanı var senin ki iş avukatı olmalı iş hukukunda anlayan Bi avukatın yanına git durumunu anlat.

Üst Alt