Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlığım düzeldiğinde haklarım elimden gider mi?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Rahatsızlığımdan dolayı Ameliyat olmayı düşünüyorum %40 engelli durumum var. Raporlarım mevcuttur. Şöyle bir durum var ameliyat olursam yada düzelirsem Engelli raporum (Süresiz), faydalandığım engelli indirimler, Ehliyetim(Özel tertibatlı kodlar var) herhangi bir değişikler sorunlar yaşar mıyım ? Özel bir şirkette engelli olarak da çalışıyorum sıkıntı yaşarmıyım ? Ameliyat olursam farzedin ki düzeldim bütün haklarım gidermi ?

yilmazthm21

Ameliyat ile oluşan fonksiyon kaybı düzelecek mi? Eğer düzelecekse rapor oranınız düşebilir.

Bir de her hak bakımından ayrı değerlendirmek lazım. Örneğin özel tertibatlı ve ÖTV'siz araç için oran önemli değil ama vergi indirimi gibi konularda en az %40 ve daha üstü olması gerekir.

Hakan Abi ameliyat olursam eskisinden daha iyi olabilme imkanı var düzelede bilir birşey diyemem de benim tekrardan rapor çıkarmak niyetim yok zaten. Engelli statüsünde özel şirkette çalışıyorum zaten ehliyetim var engelli indirim kartı var ötvden yararlanabiliyorum nasıl desem bilmiyorum sorun yaşarmıyım peki tekrardan heyete çağırmasınlar beni ?

yilmazthm21

Özel tertibata ihtiyaç duyulan her sakatlık hali ÖTV indiriminden yararlanmaya yeterlidir. İş yerinde de sorun olacağını düşünmüyorum. Raporunuzu yenilemeyin.

Ötv için kısıtlarım mevcut zaten
Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma…
Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılmış
Direksiyon ve hız ile frenleme mekanizmalarını…
Pedallar ayak yardımıyla çalıştırılmadığında h…
Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
Raporu yenilmem o zaman dediğim gibi gerek yok çünkü. Şöyle bir durum var Hakan abi benim raporumda Ötv Özel Tertibat ibareleri değerlendirilmedi ibaresi var ben raporu çıkartırken aylık maaş için başvuru yaptılar. Engelim Spastik Paraparezi Ortopedik vergi dairesinde tanıdığımız var raporu gönderdim Ötvden yararlanabiliyor dediler sizin görüşünüz nedir raporda değerlendirilmedi ibaresi var

yilmazthm21

Heyet raporunuzda özel tertibatlı araç kullanabileceğinize ilişkin değerlendirme vardır... Yok mu?

Engelli Kimlik Kartı İbaresi işaretli sadece. Diğer ibareler değerlendirilmedi Forumda raporumu paylaştım da bulamadım size URL'sini atayım. Forumda diyorlar yeni rapor çıkartman gerekiyor diyede İl sağlık bana kodları verdi verdiği kodlarla ötvden yararlanabiliyorsun dediler ama raporda ibare yok vergi dairesine git dediler vergi dairesindeki arkadaş yararlanabiliyor dedi aracı bir tek kendisi sürebilir kimse kullanamaz dedi

yilmazthm21
Öncelikle sürücü olur raporundaki değerlendirme ve kodlar ÖTV muafiyeti için tek başına yeterli değildir. Engelli sağlık kurulu raporu ve sürücü olur raporu birlikte ÖTV muafiyeti sağlar.
Engelli sağlık kurulu raporunuzda ortopedik engelinizin tanısı açıkça yazılı ve otomatik/tertibatlı araç kullanma yönünden bir değerlendirme yoksa ÖTV muafiyetli araç alamazsınız.
Vergi dairesindeki yakınınızın verdiği "kendinden başka hiç kimse kullanamaz" bilgisi de çok eski ve gününüz için yanlış.
Artık TSE'den uygunluk raporu alarak tertibatlı aracın 3. dereceye kadar yakınlar tarafından kullanılması mümkündür.

Engelli raporumda sadece Zihinsel,Ruhsal,Davranışsal Boz. tanısı yazılmış. Tanının açıklaması: SPASTİK PARAPAREZİ TEK KENEDYEN İLE AMBULE TABLO4.1 %40 HER İKİ ELİNİ GÜNLÜK AKTİVİTELERDE KULLANIYOR. İNCE BECERİ YAPIYOR.
Arka yüzünde de SÜREĞEN (KRONİK) İBARESİ İŞARETLİ
Raporun Kullanım Amacı: Özürlü Kimlik Kartı + Evde Bakım

Üst Alt