Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlığım düzeldiğinde ÖTV'siz alacağım arabanın vergileri geri talep edilir mi?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
S.a Arkadaşlar. Kısa zaman içinde her iki ayaklarımdan Ameliyat olacam. Spastik Ortopedik engelliyim. %40 Raporum Engelli Raporum var. İyileşme oranım %90 doktorların dediğine göre iyileşme durumun var dediler. 2 Ay içinde'de ehliyetimi alacam. Ameliyat olduktan sonra, Engelli raporum ehliyet ve ÖTV siz alacağıma dahil raporlarım felan hepsi siliniyor mu? Nasıl desem bilmiyorum raporlarıma yada başka bir işlem uygulanıyor mu bunlara dahil?

@OturanBoğa KKELEBEKK

yeni rapor almak için heyete girerseniz değişir. aksi taktirde raporunuz süresiz ise bir değişiklik olmaz.

ehliyet olayı biraz farklı, h ehliyetinizi üzerinde kodlar yazılı olan b sınıfı ehliyete çevirmemişseniz çevireceğiniz zaman il sağlıktaki heyette durum farkedilirse ekliyetiniz sağlam kişilere verilen ehliyet olarak verilir ve yeni araç alamazsınız.

gestapooo Yeni rapor almıcam. elimde raporum var zaten. Ehliyetim yok ilk ehliyetimi alacam değişiklik diye bişey yok yani. Raporda Engelli B sınıfı yazıyor H İbaresi kalkdığı için H Kullanılmıyor kodlarımda var. Benim demek istediğim rahatsızlığım düzeldiği zaman engelli raporum ve ehliyet ötv raporlarım vesare bunlar değişiklik olabilirmi ?

siz önce amaliyatı olun sonra rapor alırken belli olur

Ameliyat olun diyorsunuz da elimde olanlar raporlarım nolacak elimden gidecek mi ?

İyileşmekten kastettikleri "daha iyi olmak" diye düşünüyorum. Spastiklik sinirsel(nörolojik) bir durum ameliyatla tamamen düzelmez, daha rahatlarsınız, günlük hayatınız daha konforlu olur ama araç kullanma noktasında normal sağlıklı bir kişi kadar iyi olur mu sorusunu sormak lazım.

Crimean Taktir Allahın bu halimize de şükür. Konu bu değil aslında zaten benim şoförlüğüm var kullanıyorum zaten. Benim demek istediğim ameliyat olduktan sonra elimdeki olan raporlarım muaf olur mu sorun çıkartmı yani ? Engelli raporum var 1-2 ay içinde ehliyetimi alacam ehliyette değişiklik olur mu acaba ? ötvden yaralanıyorum araba alacam sorun olurmu ameliyat olduktan sonra ? ben bunların cevabını bekliyorum ?

@yilmazthm21 Bende spastiğim ve aparatla araç kullanıyorum. Sanırım sizde aparatla kullanıyorsunuz. Şahsi yorumum ameliyatla durumununuz daha iyi olsa da aparat kullanmanız gerekir diye düşünüyorum (keşke tamamen şifa olsa, düşünmem hemen ameliyat olurum bende). Raporunuzda yüzde değeri değişse bile pratik açıdan size sorun çıkaracağını sanmıyorum.

En sağlamı hem ameliyatı yapacak olan hemde rapor kurulunda görev yapan ortopedi uzmanı doktorlara sormak.

yilmazthm21

Araç aldığın tarihte en son raporunu kullanmak zorundasın ve raporun süreliyse bitmesine 6 aydan uzun süre olmalı. Bu kurala uygun olacak şekilde araç aldığında daha sonra ameliyat olmanın araç alımına bir etkisi olmaz. Önemli olan alırken uygun koşulların olmasıdır.

MTV içinse durum farklı. Orada vergi dairesi her zaman güncel raporları denetler ve oran düşmüşse mtv talep eder.

Araç dışındaki haklar içinse kurumlar güncel rapor oranına göre hareket eder. Yani ameliyat sonrası düşük oranlı yeni bir rapor alırsanız, eski raporlarınız geçersiz hale gelir

@OturanBoğa Bülent abi şöyle anlatayim size

benim engelli raporum sürekli geçerlilik bir süresi yok raporun tarihi 2014. Bundan 3-4 ay önce Ehliyet almak için sağlık raporu çıkartım (engelli B) il sağlıktan kodlarımı aldım daha önceden de bahsettim bu konuyu. Ehliyet kursuna yazıldım bekliyorum işte sınavı. şuan elimde ehliyetde araba yok herşey sıfırdan başlıyorum.

Benim demek istediğim Rahatsızlığım düzeldiği zaman yada ameliyat olduğum zaman yaza doğru olmayı düşünüyorum ameliyatı sıkıntı sorun yaşarmıyım araba alımında yada ehliyeti aldıktan sonra ? Elimdeki %40 engelli raporun oranı düşer mi yada geçersiz olur mu ? bide raporum 2014 de çıkarıldı ilerdeki zamanda sorun çekermiyim?

yilmazthm21

Ameliyat olursan oran düşer doğal olarak. Ameliyat sonrası rapor alırsan oran düşük olur. Almazsan kimse bilmez ne olup olmadığını.

OturanBoğa Ameliyat olduğum zaman yeniden bir rapor çıkartmaya düşüncem yok zaten biliyorum oranım düşer doğal olarak. İlerde sorun yaşarmıyım acaba onu öğrenmek istedim.

Yeni bir rapor almadığın sürece sıkıntı olmaz.

Üst Alt