Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlığım rağmen askere aldılar. 8. ayda terhis ettiler. Haklarım nelerdir?

real007

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar , 8 ayın sonunda askerliğe elverişsizdir aldım, alma nedenim psikolojik rahatsızlıkdı , yani obsesif kompulsif bozukluk: 16/b/1
bu rahatsızlık bende sivilde de vardı bu rahatsızlık askere giderken tedavi görüyordum 2 senedir giderkende bildirdim bunu ama askere aldılar
şuan 8 ayımda askerliğe elverişsizdir verdiler

şimdi ne gibi haklarım mevcut bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
bu arada askerde arkadaşımın benım yan kulemde intahar etmesiyle bu rahatsızlığım alevlendi kötü oldu tedavim bozuldu yani bunun sonucunda askerliğe elverişsizdir aldım

real007

Durumun askerlikten kaynaklı olarak ortaya çıkmışsa, buna dair bir tespit yapılabilirse, tazminat mahiyetinde bir maaş alınabilir. Ama ok çok zordur... Yine de bu konuda bir avukata danışabilirsin.

bu rahatsızlığım bende askerden öncede vardı askerde çıkmadı ama askerde alevlendi artı arkadaşımın benimle yan kulede nöbet tutarken intahar etmesi sonucu 3 senedir ilaç kullanmam sonucu iyidim ama bu olaydan sonra rahatsızlığım artı 2 kere hava değişimi verildi sonra askerliğe elverişsizdir verildi dün ve ne tür bi avukatla görüşmem lazım bide kati raporu gelmeden ben çalışabilirmiyim kati raporu ne zaman gelir gelene kadar para yatıcak mı bana bilgilendirirsen beni biraz çok minnattar olurum sana oturan boğa teşekkürler şimdiden..

real007

Bu detayları bilmiyorum kardeşim. Ama bildiğim kadarıyla çalışabilirsin tabii.

Askerliğin bir sorumluluğu olduğunu ıspat etmek kolay değil. Doğrusu ya bence olumlu bir sonuç çıkartmak çok çok zor.

Üst Alt