Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlığıma dair cetvelde oran olmadığı için oran verilmiyor! Ne yapabilirim?

Adamın dibi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar bana yardımcı olmanızı istiyorum.

9 yıl önce boynumdaki yağ bezesini aldırmak için üniv hastanesi plastik cerrahide ameliyat oldum. Ameliyat sonucunda sağ trapezim eridi kolumda güç ve his kaybı oldu ayrıcı vucudumda şekil bozukluğu meydana geldi.
2 sene boyunca kontrolle gittim şikayetlerimi söylediğimde bu durumun normal ve geçeçi olduğunu söylediler. 2 sene sonunda defaaten çektirdikleri emg raporularında sağ omuzda aksesuar sinir hasarı ve akson hasarı oldğunu söyleyip sinirin kesildiğini kabul ettiler, tedavisi ve onarımı mümkün değil bende bazen fizik tedavi çoğu zamanda spor yaparak diğer kaslarımı güçlendirerek takviye yapıyorum.

Mahkemelik olduk mahkeme özür oranını gösterir heyet raporu istedi benden emg raporları falan hepsi aynı sonuc heyetteki doktorlar yönetmeliğe yanında bakıp durdular senin durumunu belirtir özür madde yok dediler bugün.

Arkadaşlar konuyu bilen vakıf olan varsa Allah aşkına bi yol göstersin. 10 yıldır çektiğim bana yetti zira

@Adamın dibi

Yönetmeliğin 10 maddesi şu başlıktadır: "Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu ve Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporunun düzenleme esasları"

Bu maddenin 5. fıkrası ise şöyle söyler: "Bireyin engellilik durumu, Ek-2'de hastalığın adı yer almasa bile, vücut sistemleri üzerinden fonksiyon kayıpları değerlendirilerek belirlenir" denilmektedir. Bu durumda hekim fonksiyon kayıpları üzerinden bir oran vermelidir.

Teşekkür ederim ben engelilik durumu için değil mahkeme durum bildiren özür oranı belirtir heyet raporu istedi. Bunu doktora anlatamadık fansiyon kaybı var sinir kesilmiş ama kusur oranı veremiyoruz demeye getirdiler. Ben heyet raporuna nasıl itiraz edeblirim yardımcı olursanız minnettar kalırım size

Adamın dibi

Elbette, elimizden geldiği kadarıyla yazdım. Aşağıdadır:

Tarih:
Konu: Fonksiyon kayıpları değerlendirilerek tarafıma rapor verilmesi

xxxxxxx 'ya (dilekçeyi verdiğiniz makamın adı yazılacak)

9 yıl önce boynumdaki yağ bezesini aldırmak için ............. Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümünde ameliyat oldum. Ameliyat sonucunda sağ trapez eridi, kolumda güç ve his kaybı oluştu. Ayrıcı vücudumda belirgin bir biçimde şekil bozukluğu meydana geldi. Yapılan kontrol sonucunda sağ omuzda aksesuar sinir hasarı ve akson hasarı olduğu, sinirin kesildiği kabul edilmiştir. Ayrıca söz konusu durumun tedavisinin de mümkün olmadığı ifade edildi.

..................... şikayetlerim ........... yıldır devam etmektedir. ......... hareketleri yapmamaktayım. Söz konusu fonksiyon kaybı için ................ Hastanesinden rapor talep ettim ancak ilgili yönetmelikte hastalığın adı geçmediği gerekçesiyle tarafıma rapor verilmemiştir.

20.02.2019 tarih 30692 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik'in 10 maddesi şu başlıktadır: "Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu ve Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporunun düzenleme esasları"

Bu maddenin 5. fıkrası ise şöyle söylemektedir: "Bireyin engellilik durumu, Ek-2'de hastalığın adı yer almasa bile, vücut sistemleri üzerinden fonksiyon kayıpları değerlendirilerek belirlenir" denilmektedir.

Yukarıdaki amir hüküm nazarınca fonksiyon kaybının 10. maddesinin 5. Fıkrasına göre yeniden değerlendirilmesi hususlarında gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim

İsim-Soyisim
İmza
TCKN
Adres
Telefon

[Cok teşekkür ederim gerçekten 10 yılın sonunda o kadar hukuk mücadelesi hepsi heba oldu diye düşündüm. Canı yürekten teşekkür ediyorum tekrardan.

Üst Alt